Monday, May 6, 2013

Selepas Keputusan PRU 13 : Kerajaan vs Pembangkang

Selamat pagi semua.. semoga hari ni dan hari2 mendatang akan membawa lebih banyak kebaikan kepada kita semua.. hari ni just nak kongsi beberapa ayat daripada rakan2 di Facebook tentang keputusan Pilihan Raya Umum 2013.. ayat-ayat ni datangnya daripada sama ada penyokong Kerajaan mahupun Pembangkang.. 



~ Bila Umat Islam (Malaysia) berpecah, bangsa lain mula mengorak langkah.. ~

~ Redha dengan keputusan sebab apa yang terjadi pasti ada keizinan Allah.. kalau kebenaran tak muncul di dunia, di akhirat nanti pasti ada..~

~ Sebelum mengundi, ramai yang cakap Allah akan menunjukkan kebenaran ini kali.. hope semua dapat terima kemenangan buat ini kali dengan tenang.. sama2 kita doakan negara kita akan terus aman..~

~ Saya nampak hitam, saya tau itu protes.. saya nampak sokongan, saya tau itu pendirian..~ 

~ Tahniah pada yg menang,, sila pastikan janji-janji manis anda ditepati.. jangan riak sangat bila dapat kuasa.. amanah besar tu Allah akan tanya di akhirat kelak..~

~ Saya cuba memblackoutkan rumah ni, tapi tak dapat.. kenapa ya? Oh, kerana rumah saya bukan tempat mengundi.. lupa..~

~ Kaum lain bersatu.. kamuku berpecah.. kaum lain berpadu, kaumku berbalah.. kaum lain berkemajuan, kaumku masih ketinggalan..~

~ Dari sorok kerusi Parlimen yang PR menang, better sorok kerusi roda Karpal Sigh~
Dan paling banyak ayat dalam FB, ayat ni paling banyak..

ESOK CUTI TAK?? TAK CUTI?? KENAPA??

Apapun keputusannya, kita doakanlah yang terbaik buat negara Malaysia.. semoga Malaysia akan terus aman, makmur, sejahtera dan dilindungi Allah selalu..


"KEPUTUSAN PENUH PILIHAN RAYA UMUM KE 13"

Salam sayang untuk semua!!

With love,
~ aDieyZa ~
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

8 comments:

  1. tido kul 3pg menanti semua keputusan

    ReplyDelete
  2. serious kecik ati sebab yg menang x kasik KL coti... :-(

    ReplyDelete
  3. memang ramai yang konpius pagi nie nak g keja ker tak...

    ReplyDelete
  4. ayat last tu, ida update kat fb smlm.. malas nak bangun pagi punya pasal. hahahahaa

    ReplyDelete
  5. tahniah semua, tahniah BN..
    janji mesti ditepati...

    ReplyDelete
  6. Dlm msg, watsapp ramai duk tanya hr ni cuti ke tak..even pg tadi pun member msh kat umah dan confuse hr ni cuti ke tak..? so masuk opis lmbt hr ni..hehe

    ReplyDelete
  7. "Kaum lain bersatu.. kamuku berpecah.. kaum lain berpadu, kaumku berbalah.. kaum lain berkemajuan, kaumku masih ketinggalan.."

    sedih bila baca ayat ni :(

    apapun moga Malaysia dan bangsa Melayu terus maju..in shaa Allah

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ