Sunday, September 28, 2014

Lagu Cinta Untuk Orang Bercinta

5 lagu cinta yang aku selalu dengar masa zaman bercinta dengan Encik Adiey dulu.. zaman sebelum kahwin kan, masing2 layan lagu conta la bila teringat dan rindu.. lagu cinta, sinonim dengan orang bercinta.. 



Lepas kahwin pun kitaorang layan jer lagu-lagu cinta ni.. selalu gak karaoke lagu duet setiap kali pergi karaoke.. barulah feeling2 romantis selalu.. winkwink!
GURAUAN BERKASIH 
Lagu paling selalu kitaorang karaoke adalah lagu Gurauan Berkasih nyanyian Siti Nordiana dan arwah Achik Spin.. lagu ni kalau karaoke sama2 dengan Encik Adiey memang terbayang2 la kenangan masa awal2 bercinta.. pergghhh, terus rasa macam baru bercinta.. hahaha..

MY LOVE

Masa zaman sekolah dulu tengah popular kumpulan Westlife.. masa tu feeling2 pandai sangatlah nyanyi lagu omputih.. hahaha.. nyanyi lagu My Love tu sambil membayangkan wajah Encik Adiey.. gatal sangat kan, zaman sekolah dah bercinta.. sila jangan tiru perangai bercinta sejak zaman sekolah ni yer.. 

BIDADARI

Lagu cinta bertajuk Bidadari nyanyian kumpulan Lela.. walaupun tajuk Bidadari dan penyanyi lelaki, tapi layan sangat lagu ni.. lepas tu bayangkanlah Encik Adiey nyanyikan lagu ni untuk aku.. hahaha.. nak tunggu dia nyanyi atau buat lagu untuk aku entah bila kan, so feeling2 sendiri sudah.. hahaha..

 Kau hadir membawa erti
Penawar di kala sepi
Sehangat dian yang menyinari
Bersama cintamu abadi

KESETIAAN


Lagu seterusnya bila tengah bergaduh ke kan, layan la lagu jiwang sedih.. hubungan cinta mana yang tidak dilanda ombak dan taufan.. hahaha.. so, masa tengah2 selisih faham tu meh la layan lagu jiwang sedih sambil mengharapkan kekasih hati memujuk kita.. so layanlah lagu Kesetiaan nyanyian Siti Sarah Raisuddin.. dan kalau nak tau, ni lagu wajib setiap kali aku karaoke.. feeling suara tinggi sangat la nyanyi lagu ni.. hahaha..

LUAHAN HATI

Inilah satu-satunya lagu yang sampai sekarang menjadi igauan siang dan malam aku.. Luahan Hati nyanyian kumpulan Kristal.. memang lirik tanggap leleh.. hehehe.. lagu wajib Encik Adiey setiap kali kitaorang gie karaoke.. dan setiap kali nyanyi suka pandang muka aku.. Ya Allah, memang terasa mendalam sangat2 cinta dia setiap kali dia nyanyi depan aku.. 

Sayangku, pimpinkan tanganku
Menuju mahligai bahagia
Kita bersama nikmati kisah kita
Hidup bagaikan di syurga
Oh kasih........

So rasanya 5 lagu kat atas ni merupakan lagu yang kerap aku atau Encik Adiey nyanyi.. walaupun suara kami berdua takdelah sedap pun, tapi bila karaoke berdua, memang rasa macam masa awal2 zaman bercinta.. boleh cuba tips menyanyi sama2 ni yer.. kalau tak nak pergi karaoke, boleh nyanyi sama2 dalam bilik.. 

Salam sayang untuk semua :)

~ Zana Adieyza ~

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CABARAN 30 HARI BLOGGING


Day 1 - Siapa Saya
Day 2 - Resepi 
Day 3 - Tempat Makan Best 
Day 4 - Tips Kemas Rumah
Day 5 - Apa dalam bag saya
Day 6 - My Love
Day 7 - Apa Yang Saya Baca
Day 8 - Fashion Saya
Day 9 - Selfie
Day 10 - Vision Board
Day 11 - 5 Lagu Cinta Kegemaran
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

1 comment:

  1. lagu yang first tu kegemaran kak yong...memang suka sangat lagu tu...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ