Wednesday, May 12, 2010

DooRGift Bunga TeLuR DoNe

Last weekend aku sempat gie beli bunga telur utk dijadikan doorgift time LoVeLyDaY nnti.. bunga telur tu akn dimasukkan sekali dlm paper bag yang aku beli dr BLC hr tu..

Ada jugak yg kata dh x sesuai bg bunga telur zaman skrg ni.. but bg aku, tradisi yg lama if dikekalkan bgus jugak.. ni pd pndpt aku la kan.. lain org lain pndpt..

Aku gabungkan unsur tradisonal dgn moden dlm bab doorgift ni.. dlm paper bag tu nnti, aku akn masukkan cupcake (moden), bunga telur (tradisional) & ada special doorgift kecil dlm paper bag tu nnti..

Bagi B2B yg lain, mmg xsesuai ke bunga telur dijadikan doorgift zmn skrg ni eh? apapun, lain org lain citarasa kan..

Back to my story..

Time beli bunga telur ni, kedai tu baru jer bukak.. so apa lg, mntk kurang sehabis mungkin.. dr sekuntum RM1.50 aku mntk tawar sampailah dpt hrga RM1.00 sekuntum..

So dpt jimat RM0.50.. tu baru sekuntum, bayangkan beli 1k pcs.. bape byk dh jimat??

Alaaa.. sebenarnya hrga bunga telur tu msti lg murah but cina tu mstilah nak untung so letak hrga tinggi ckit.. kitalah yg kena pandai tawar menawar kan..

So dh selesai 1 doorgift, tinggal lg 2..

Cupcake aku dh tempah dgn member aku.. kan doorgift time tunang hr tu cupcake.. aku tempah dgn member aku ni lah.. dah semua feedback kata cupcake tu sedap, so aku tempah la lg utk LoVeLyDaY nnti..

Sekarang ni aku tgh bz lekatkan TQ tag kat paper bag tu.. penat gak but buat sikit2 stp mlm.. hilang ckit bosan ddk LoVeLyHoMe sorang2..

Hope semuanya berjalan lancar.. sbb masa pun dh suntuk skrg ni.. B2B yg lain, slmt mmbuat persiapan jugak ye..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

8 comments:

  1. ok jek klu nk bg bunge tlur....xpe biar nmpk tradisional sket lgpong klu x kt yg nk kekalkn spe lg kn...skang pong dh xdek sistem bg2 bekal tuk jemputan bwk blk...klu dl abh n mak g jemputan kawin msti blk dpt nasi....mmg sye tnggu2 sbb nk mkn nsi mnyk...skang nie xdek dh tradisi 2...huhuhuuhuh

    ReplyDelete
  2. kalo beli mmg senang jer kan...tp since i dah decide nak buat sndri kenala berhempas pulas....takutnya xsempat...errr

    ReplyDelete
  3. N bg telur..bakul telur laa tp...huhuhu...jom kite idupkn balek trend telur ni...

    ReplyDelete
  4. oh my gosh...reading ur blog making feel worried.haha..hari kawen kite lebih kurang but i did nothing yET T_T

    ReplyDelete
  5. mrs ecam, betul tu.. kalau bkn kita nak kekalkan, sape lg kan??

    tp kalau kat tmpt zana, still ada bg bekal tuk jemputan but utk jiran terdekat n sedara rapat je lah..

    ReplyDelete
  6. zainur, my family xbg sgt DIY sbb xnak ambk masa yg lama utk buat sesuatu.. lgpun zana x kreatif la dear..

    so beli je bunga telur, tempah cupcake & special doorgift je..

    u kreatif, so maybe leh hasilkan sesuatu yg istimewa..

    gud luck dear..

    ReplyDelete
  7. N, xkisah bakul ke, jaring ke.. asalkan telur.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. queen W, xpe dear.. ada masa lg..

    thanks drop comment kat my blog..

    hope persiapan kita semua berjalan lancar..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ