Monday, May 17, 2010

JoM HeBoH & HaRi BeLiA Di PuTRaJaYa


Weekend hr tu ada jom heboh TV3 & smbutan hari belia kat Putrajaya..

Dah duduk kat Putrajaya xkanlah x gie kan? haruslah singgah walaupun sekejap..

Aku & cik adiey gie hari Sabtu.. gie petang dlm pkl 5.. xlarat nak gie tghr2 buta.. panas!!! dgn ramai org lagi.. so mmg xkan kuar tghr tu..

Kitaorg parking kat jbtn perdana mntri then menapak gie ke Masjid Putra.. sbbnya jln byk sgt tutup..

Lps tu terfikir mcmne nak gie presint 2,3 & 4?? sbb jom heboh kan kat presint 2 & karnival hari belia kat spnjg jln presint 2,3, & 4..

Tgh ronda2 kitaorg nmpk ada bas comel mcm kat zoo tu.. semua org naik bas comel tu.. rupanya bas tu akn bwk kita gie presint 2,3 & 4 tu.. free je naik bas tu..

So kitaorg naik jer la bas comel tu.. kalau nak jln kaki mkn masa gak la.. (pemalas sebenarnya bdk zana ni..hehehe)


Meriah gak sbb diaorg gabungkan jom heboh & karnival hari belia.. mmg byk kedai & pameran.. tapi kitaorg x beli sgt pun..


Time nak blk, bakal abg ipar & biras aku call.. bgtau diaorg otw nak gie jom heboh tu.. so tunggu diaorg jap..

Diaorg ajk jln sama.. so ronda lg sekali.. mmg penat but happy..

Orang Putrajaya ni mmg xleh tgk karnival2 ni semua.. kalau blh, xkisah la nak buat karnival stp mggu.. maklumlah putrajaya ni agak membosankan.. byk bangunan jer.. shopping complex pun setakat Alamanda tu jer..

So bila ada karnival ni semua, mcm happening ckit la putrajaya ni.. kalau x, hujung mggu mmg sunyi sepi jer.. kalau xcaye, leh la try dtg Putrajaya ye..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

6 comments:

  1. wahh..rajen zana g..N t'pk gk nk g..tp kennagkan parkg sume..trus malas..

    ReplyDelete
  2. hee. betol... kalau tak ada karnival ke hape ke, pegi alamanda jela jawapnya. hee. ;p
    * tapi, kita tak sempat pergi karnival belia tu. huhu

    ReplyDelete
  3. N, xde lah rajin sgt.. but bila dh dekat dgn umh so gie la jugak..

    mmg susah parking la N.. mmg kena parking jauh & if ada pun sgtlah sesak..

    ReplyDelete
  4. thalhazlin, mmg bosan kan dear.. kena tambah byk lg shopping complex kat putrajaya ni.. hehehe..

    xpe dear, u bz dgn preparation kan.. sbb tu x smpt gie kan..

    ReplyDelete
  5. kiter nak p...tapi x sempat pon nak pg...so x de la p...:-)

    ReplyDelete
  6. gee: xpelah dear.. next time leh gie k..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ