Wednesday, June 29, 2011

Sayang aBaH & eMaK !!

Loving couple forever!!

Romantik + suka manja2 + suka berkepit + suka kongsi makanan + suka karaoke sama2 = ABAH & EMAK

Suka sangat tengok kemesraan abah & mak.. kalau depan anak2, menantu2 & cucu2 pun abah & mak suka romantik2.. kalau berjalan mesti nak berkepit.. sampaikan ada kawan lama abah buat gosip abah gie shopping berpeluk & berpegangan tangan dengan perempuan lain.. kawan abah nampak perempuan tu dari belakang jer, so x perasan muka perempuan tu.. sekali pergi dekat, rupanya perempuan tu ialah mak.. kawan abah kata, x sangka abah & mak masih romantik2 selalu.. hihihi..

Kalau pergi kedai makan, suka tengok abah & mak rasa makanan masing2.. abah rasa mihun kungfu mak cikit, mak pulak rasa mee goreng abah..

Abah suka pilihkan mak baju.. kalau abah yg pilih baju mak, mesti semua anak2 puji sebab cantik.. abah memang pandai memilih.. dari baju, handbag, kasut & tudung mak kebanyakannya abah yg pilih..

Kalau pergi kenduri kahwin rumah sedara yg ada buat karaoke ke, abah & mak suka nyanyi sama2.. cucu2 terlopong tengok atok & nenek diaorang menyanyi.. hihihi..

Mak selalu jeling abah setiap kali telefon abah bunyi.. hahaha.. kelakar betul.. padahal masa tu kitaorang adik beradik yg call abah.. mak takut ada perempuan lain call abah la tu.. abah kata tu tandanya mak cemburu, cemburu tandanya sayang..

Sebelum 5 orang anak perempuan abah kahwin, kitaorang selalu kesian kat abah.. kalau abah tengah bertukang buat dapur, semua anak2 dia tengok jer.. semua x reti nak tolong.. kalau tv kat rumah x clear, abah sendiri panjat atap rumah nak betulkan antena tv tu.. kalau raya, abah sorang pasang kayu nak pacak pelita..

Kalau anak2 nak exam, abah yg tido lambat teman anak2 study sebab anak2 penakut nak study sendiri sampai lewat malam.. kalau nak pergi tandas waktu malam, anak2 kejut jer abah supaya abah teman sampai pintu tandas sebab rumah kampung kan tandas kat luar rumah.. kesian abah, kalau anak tengah sakit perut sebab salah makan makanya abah terpaksa bangun teman anak2 gie tandas berkali2..


Abah selalu kata mak beruntung sebab bila mak masak, semua anak2 tolong.. bab kemas rumah semua anak2 tolong.. bab hias rumah semua anak2 boleh tolong.. sebab semua anak2 perempuan..

Tapi abah x pernah merungut yg abah penat buat kebanyakan keje kat rumah tu sorang.. sebab anak2 suka teman abah masa abah buat keje.. sambil abah buat keje, sambil kitaorang borak2 dengan abah.. abah pulak suka cerita tentang zaman abah ngurat mak dulu.. hihihi.. so sweet!!

Sekarang, mak pulak yg cemburu dengan abah.. bila abah dah nikahkan anak2 perempuan abah, abah dapat 5 menantu lelaki yg semuanya rajin tolong abah.. bertambah untung bila abah ada 11 cucu lelaki yg sangat manja & rapat dengan abah.. cucu perempuan hanya 2 orang..

Ramai orang kata sebab anak abah semua perempuan, so bila dapat cucu ramai lelaki la pulak.. apapun, tu semua rezeki dari Allah kan.. aku pulak berharap sangat agar aku dapat berikan abah & mak cucu dari rahim aku sendiri.. semoga doa aku dimakbulkan Allah hendaknya..


15 comments:

  1. hamboii happy nie diowggg
    kite pon happy an kalau tngok diowg happy =)

    ReplyDelete
  2. Wah.. best sangat baca entry nii.. tersentuh sangat.. itulah jasa seorang ayah.. erm,adek bradek zwan semua lelaki.. apakah nanti parents zwan akan dapat ramai cucu perempuan? HAHA..

    MySuaraBlog: Solat Elak Mati Pucuk

    ReplyDelete
  3. best la dah senior pun masih romantik2....

    ReplyDelete
  4. romantiknya abah & emak zana..
    suka tengok :)

    ReplyDelete
  5. suka tgk pasangan romantik walau dah ada cucu.. kasih syg tu berpanjangan tak kira umur kan...

    ReplyDelete
  6. sweetnye...~~ touching tengok mesranya mak abah zana.. semoga kasih syang mereka kekal ke syurga.. semoga zana juga diberi zuriat yang soleh dan solehah..~~ amin....

    tiba-tiba nak jadi sweet couple mcm mak abah zana.. hehehe...

    ReplyDelete
  7. alahai dik tacing sungguh akak bace entri nih. Sookaa sangat tengok mak n abah zana so romantik walaupun dah berumur. Kalau boleh akak pun nak cenggitu jugak ngan papairfan sampai bile2 huhuhu.

    insyaallah dik mudahan dipermudahkan rezeki mu dik :).

    ReplyDelete
  8. ololo..so sweet abah& emak! suke tgk..loving couple betul..=)

    ReplyDelete
  9. mak ayah saya pun macam ni... loving sangat... sebab tu bila bawa jalan2... kena bawa dua2 sekali... sehati sejiwala katakan..

    ReplyDelete
  10. alalala sweetnye! kite sgt suka tgk pasangan yg dah berusia tapi sgt romantik, lovely camtu =)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..harap kite pun akan camtue hingga akhir hayat...amin

    ReplyDelete
  12. alor...sangat comel la derang ni zana.mama dgn abh eka pun gitu.kuat jeles+mesra.kelakar kadang2...arap2 bila dah tua nanti kita pun cam derang la kan

    ReplyDelete
  13. teharu tgk loving couple...mak ngn abah kite pon mcm tu..tp abah da xder..nangis tau kite bc n3 akak ni..rindu abah kite

    ReplyDelete
  14. sungguh menyentuh perasaan bc entry mu nie...semoga ibubapa awak sentiasa berbahgia hgga ke syurga..k salam perkenalan..nice blog too!! :)

    ReplyDelete
  15. sedih bace...rindu kat ummi ng abah gak...gambar kedua tu ika paling suke,sangat romantik hehe..

    amiin utk statement last :)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...