Monday, December 21, 2009

Couple at Jakel

Jumaat hr tu aku & cik adiey spent time bersama.. morning as usual akn borak2 ttg aktiviti spnjg mggu tu.. lps cik adiey blk sembahyang Jumaat, kitaorg trs decided nak gie Jakel Kuala Lumpur utk cr baju tunang..

Sampai Jakel around 3.30ptg.. mmg tersgttttt ramai org ye.. naik tngkt 3 bhgian utk pengantin.. kat situ mostly couple.. semua tgh bz nak cr baju utk Big Day diaorg.. pd pndgn aku, mostly nak kahwin kot sbb semua cr baju white colour.. selalu kan couple akn pilih white colour masa nikah..



Aku & cik adiey trs go to bhgian baju pertunangan.. promoter tu tanya theme colour..trs bgtau GOLD colour.. aku & cik adiey kan jns x bape cerewet, so mntk promoter tu tnjk 3 pilihan jer.. GOLD terang, GOLD cair & mix GOLD..

Lps discuss, we all pilih GOLD cair sbb memikirkan kulit aku yg gelap ni mana sesuai pakai colour yg terang2.. promoter tu pun ckp aku sesuai yg GOLD cair.. cik adiey mmg xde mslh sbb kulit dia cerah..

Tp mmg btl kalau kita nak pilih colour yg sesuai utk our Big Day, kenalah fikirkan colour kulit kita & psgn.. xnak la utk kita je colour tu sesuai tp utk psgn kita x sesuai..


For info, kitaorg ambik pakej hrga utk majlis tunang so dptlah kurang ckit.. dpt free 4.5meter utk buat baju melayu cik adiey.. wah, brtmbh byk koleksi baju melayu cik adiey.. pic utk baju yg aku pilih xyah la publish kat sini dulu, tggu bulan 2 la ye.. hehe..

Be4 balik, sempat belikan 2 pasang baju utk baju mak aku & mak cik adiey.. both GOLD colour.. utk abah & ayah cik adiey, masih tercari2 lg mana yg sesuai.. hope sempatlah cr be4 bulan 2 nnti..

So, if de sesiapa yg masih tercari2 koleksi baju utk Big Day, blh la go to Jakel.. harga berpatutan & banyak pakej menarik.. apapun, dlm berbelanja mstilh within budget.. jgn over spent utk Big Day sampai lupa utk kehidupan selepas Big Day tu..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

8 comments:

  1. wahh...da bli kain..cepat2 g tempah yunk...N pon igt nk g jakel aritu..tp x de sp nk teman..sedih..

    ReplyDelete
  2. N, better gie sana time tgh sale ni sbb mmg banyak discount..

    Utk langsir & cadar pun murah tau!

    Kalau xde sape nak teman, ajak zana.. hehe

    ReplyDelete
  3. gud info..nnti kalo nk bertunang or kawen leh cr kain kat jakel..nway, sweet couple of yours..

    ReplyDelete
  4. norhaizan, tq ye..

    mmg leh gie jakel since kat sana byk pakej so xdelah membazir sgt..

    ReplyDelete
  5. hai zana...
    nmpak kat MOF?...
    ok ow...sori tak perasan yg mana satu...
    perut dh lapar, menonong ajela jalannye..
    hehe..
    nice to meet u...
    zana bahagian mana?

    ReplyDelete
  6. puan honeysour, zana bhgian BUU..

    org popular mmg xbape perasan org yg x popular ni.. hehehe..

    nice to meet u dear..

    ReplyDelete
  7. beshnye supping neh...lg2 sal nak tawen..nk jugekk...

    ReplyDelete
  8. marry, cr calon yg sesuai & trs kahwin.. hehehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ