Friday, December 11, 2009

“PRINCESS KEBAYA CONTEST”


Syarat-syarat penyertaan

1) Contest ni terbuka kpd semua bloggers
(yup, i'm blogger)

2) Dengan sukahati jadi follower WAWA & add link blog wawa dlm bloglist
(done)

3) Mesti letak banner contest di side bar blog korang, jgn lupa di linkkan dengan link contest ni
(done)

4) 1 lg syarat, peserta contest ni mesti berumur 17 thn & ke atas
(i'm 23)

5) Sila upload SEKEPING SAHAJA gmbr korang (gmbr individu).. gmbr lama pun boleh.. gmbr tu x kisah la korang nak pakai kebaya labuh ke, kebaya pendek ke, kebaya moden ke, kebaya nyonya ke, kebaya pahang ke, kebaya indonesia ke.. apa2 aje asalkan namanya kebaya..
(done.. hope it meet the requirements)

6) Pastu, story mory sikit pasal gmbr tu & mention jenis kebaya yang korang gayakan..
(ada kat bwh ni)

7) Entry tu mestilah guna tajuk ni
(done)

8) Lastly, tinggalkan komen di entry ni bagi memudahkan WAWA jengah blog korang
(done)

Pemenang akan dinilai oleh pihak juri yg terlibat dari segi KEANGGUNAN & KESOPANAN korang dalam menggayakan kebaya... so, posing la cam mana pun.. tp, gmbr kebaya kahwin korang yg dh sedia vogue de vass tu disqualified tau..

tarikh akhir penyertaan : 17/12/2009 jam 12.15tghr

Ini merupakan contest ke 2 yg aku join.. again, nak cuba nasib.. kalah menang adat pertandingan.. yg pntg aku support contest anjuran bloggers di luar sana..

"PRINCESS KEBAYA CONTEST" ni anjuran WAWA.. first time tgk blog cute dia tu dr one of my followers.. tgk mcm menarik je contest ni.. so, gmbr yg akan dipertaruhkan utk "PRINCESS KEBAYA CONTEST" ni adalah
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Gambar ni diambil semasa Majlis Pra Graduan UiTM Bandaraya Melaka pd April 2009.. Kebaya yg aku pakai tu adalah kebaya moden pendek.. my sis yg tlg design baju tu khas utk aku pakai on that day.. aku gayakan baju kebaya ni dgn selendang.. so, xlah nmpk kosong je kan...

Mula2 x brpa ok dgn wrna baju tu sbb hijau menampakkn aku lbh chubby.. hehe.. tp sbb aku mmg suka jenis lace utk baju tu.. corak lace tu sgt unique.. so, akhirnya decided utk beli & tempah utk buat baju kebaya..

Wktu gie majlis ni, semua kata ni baju tunang.. tp lupakah diaorg yg aku ni belum bertunang?? hehe..

Mmg dr dulu aku suka pakai baju kebaya even aku tau aku x bape sesuai pakai kebaya since aku ni chubby bangatttt.. hehe.. tp bg aku, asalkan aku rasa selesa utk pakai baju kebaya tu, kira ok lah kan.. koleksi baju kebaya aku semestinya kebaya pendek shj sbb aku ni rendah.. hehe..

Skrg ni baju kebaya makin popular & mcm2 design ada.. at 1 time, popular dgn kebaya nyonya yg girls pakai dgn seluar.. kira mix tradisional & urban la.. then lps tu agak popular fashion kebaya dipadankn dgn kain pario.. sweet sgt fashion ni sbb mmg nmpak up to date sgt..

InsyaAllah, kalau de rezeki menang Alhamdulillah.. apapun, aku akn trskan menyokong usaha2 yg dibuat oleh bloggers di luar sana.. utk WAWA, hope dpt trma penyertaan ni ye..

5 comments:

  1. wahh...contest kebaya laks...cantek kebaya awk tu...

    ReplyDelete
  2. wuaa comelnyaa dia :D gudluck ^___~

    ReplyDelete
  3. N : saje cuba nasib.. zana bru jer berjinak2 dlm blog kan..

    Sis Ciare : tq.. tq gak coz sudi terjah blog & give comment kat blog zana..

    ReplyDelete
  4. salam kenal zana.....

    thanks ye join contest wawa=)
    syarat suma dh ok....
    waaaaa...comel2....cantik!!
    k good luck tau...tunggu result ye

    ReplyDelete
  5. wawa, thanks sudi accept penyertaan zana..

    tq so much 4 everything..

    keep in touch ok..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...