Thursday, April 14, 2011

Nasi Ayam Gemas

Last week aku ada nampak kedai makan baru kat Presint 15..as usual,mesti ada rasa nak cuba..

Kedai Nasi Ayam Gemas..kedai ni kira cawangan la..ada banyak cawangan kedai ni kat N9..pada yg xtau,Gemas tu salah 1 daerah kat N9..

Aku dah pernah cuba makan kat kedai Nasi Ayam Gemas cawangan Bahau,area rumah parents aku..banyak kali makan,so tu yg buat aku excited nak makan kat Presint 15 tu..sbb nasi ayam dekat kedai cawangan Bahau tu sedap!!!

Tapi aku agak kecewa bila rasa nasi ayam kat kedai cawangan Presint 15 tu kurang sedap..rasa hampa..rasa bersalah sebab ajak encik adiey makan kat sana sebab encik adiey xsuka nasi ayam tapi sanggup teman aku makan nasi ayam kat situ..

Terus terbayangkan yg orang akan kata nasi ayam orang N9 xsedap..huhuhu..padahal kat cawangan lain kat N9 semua ok jer..

Lepas makan kat situ terus tepon mak & abah bagitau citer ni..mak terus suruh balik kampung then makan nasi ayam kat cawangan Bahau jer..hihihi..
Published with Blogger-droid v1.6.6
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

24 comments:

  1. pernah rasa nasi ayam gemas ni kat senawang..mmg dekat ngan umah MIL...sedap jugak la...

    ReplyDelete
  2. Salam kunjungan... singgahla ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  3. zana, bace masa mula-mula teruja sebab ingat ada jual nasi ayam sedap.

    huhu.. terus teringin nak makan nasi ayam yang sedap.

    ReplyDelete
  4. hukhuk tetiba lapar...nampak sedapnye ~~~~

    ReplyDelete
  5. owh kampung bahau yea kat mane, sekampung la kite yea hehehe :))

    kalau saye balik kampung pun memang terjah jugak nasi ayam kat depan pasaraya tuh hehehe :)

    ReplyDelete
  6. zana p15 sebelah kedai mana ek? mydin ke?

    ReplyDelete
  7. kite org gemas... hehehe..mmg glamer nasi ayam gemas tu..tp slalu sedap jer..tp lame dah tak makan nasi ayam gemas..adekah dah berubah rase????

    ReplyDelete
  8. haii..~ kite org gemas :D hehhee.actually yang banyak franchise tuu bukan original nasi ayam gemas..tapi die dulu staff kat nasi ayam gemas mustapha..ada cedok2 sikit idea agaknye..then jadi la nasi ayam.kalau nak nasi ayam gemas yg betul adalah nasi ayam gemas mustapha kat bus stand gemas..hehehe.saje nk share ^_^

    ReplyDelete
  9. kat s.alm pernah bukak..tak sempat nak rasa..kedai dah tutup terus..tak bukak2...

    ReplyDelete
  10. wahida, kalau yg sedap ok la.. zana dpt yg kurenggg.. adoi!!

    ReplyDelete
  11. zuwairi aiman, thanks.. insyaAllah zana akn singgah ke sana..

    ReplyDelete
  12. lina, susah jugak nak cari nasi ayam yg betul2 sedap.. hihihi

    ReplyDelete
  13. apple cute, nampak sedap tp sebenarnya xberapa sedap.. huhuhu

    ReplyDelete
  14. dd, zana pun suka nasi ayam tp bila dapat yg x sedap terus rasa hampa..

    ReplyDelete
  15. faiz, nampak mmg sedap.. just rasanya x berapa ok lah..

    ReplyDelete
  16. mappiau, akk org bahau jugak ke???

    wah, 1 kg rupanya..

    ReplyDelete
  17. farahfatihah, kedai ni dekat bahagian tepi.. bukan dekat barisan mydin.. deretan kedai ni agak dalam cikit..

    ReplyDelete
  18. mama dhia, owhhhh.. akk org gemas yer?

    maybe yg kat putrajaya ni je yg x berapa sedap.. yg kat bahau sedap jer..

    ReplyDelete
  19. wani, thanks for info.. tp yg kat bahau still sedap lg.. hihihi

    ReplyDelete
  20. bila ku kata cinta, xsempat rasa kedai dah tutup?? huhuhu.. cian..

    ReplyDelete
  21. Nasi Ayam Gemas dgn Nasi Ayam Gemas Mustafah dgn Nasi Ayam Gemas Mustafah Original..suma lain2. sebab tuh rasa nasi ayam mereka pn lain2. yg kt bahau tuh mmg sedap la. hehe :)

    ReplyDelete
  22. Yg ni betul2 ori.... Yg lain semua ciplak
    www.nagm.com.my

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ