Tuesday, January 22, 2013

Birthday Encik Adiey : Surprise, Hadiah, Pavlova!!

20 Januari 2013, genap Encik Adiey 30 tahun.. Syukur Alhamdulillah kerana di ketika tarikh bermakna tu, aku masih berada di sisi dia untuk menjaga dan menyayangi dia..

Sama macam pasangan lain, genap pukul 12malam terus nyanyi lagu Happy Birthday untuk dia.. walaupun suara x sedap, belasah jer lah! Masa tu memang kitaorang belum tido lagi sebab masing2 tengah layan drama kat tv.. lepas nyanyi, terus post e-card birthday kat FB.. buat e-card tu 10minit sebelum pukul 12 malam.. hihihi..


X kisah la orang kata e-card tu simple sangat ke apa.. janji aku buat dengan hati yang ikhlas & penuh kasih sayang.. *pergh, ayat nak sweet sokmo la kononnya kan??

Masa nak masuk tido tu, puaslah fikir nak bagi hadiah dia bila.. cadangnya nak bagi petang2 cikit.. tapi sebab aku mood over excited, so bagilah hadiah dia malam tu jugak..

Letak hadiah kat atas katil sebelum dia masuk bilik.. tak balut! tak ada kad! Giler pemalas punya isteri.. hahaha..nasib baik hadiah tu ada kotaknya.. kalau x ada kotak, letak kosong macam tu jer la kot..hehehe..


Note II.. a special birthday gift for his 30th birthday!

Encik Adiey nampak sangat teruja dengan hadiah tu.. rasa nak mengalir air mata bila berkali2 dia mengucup dahi aku sambil ucap terima kasih.. *sesungguhnya kerana sikap menghargai dialah yang membuatkan aku makin jatuh cinta dengan dia setiap hari!!!

Kenapa beli hadiah Note II? Later kita story la eh.. sebab macam panjang lagi jer entry ni.. nanti korang bosan pulak.. hehehe..

Bangun pagi tu agak sedih sebab birthday boy tu demam la pulak.. lepas solat Subuh, mandi & Encik Adiey request nak makan roti canai sardin.. selera orang demam hanyalah roti canai sardin..

Masa breakfast kat luar, Encik Adiey x perasan yang aku asyik berbalas sms dengan seseorang.. sms dengan seseorang untuk birthday surprise.. nasib masa tu dia x banyak tanya..

Balik rumah, x bagi Encik Adiey tukar baju.. dengan alasan nak ambik gambar dia dengan Note II tu.. padahal sebenarnya aku nak tunggu seseorang hantar surprise kat Encik Adiey.. orang tu dah otw nak datang rumah..


Sambil tunggu orang tu, aku buat2 suruh dia explore Note II tu sambil aku ambik gambar dia.. punyalah banyak aku ambik gambar dia masa tu! Sebab orang yg nak tolong surprisekan tu x sampai lagi..

Tetiba dengar orang bagi salam.. aku sajer suruh Encik Adiey gie bukak pintu.. aku ingatkan dia terus bukak, tapi dia gie tengok dulu kat teropong pintu!! Terus dia pandang aku yg kat belakang dia then bagitau, “baby order kek eh???”



Muka Encik Adiey masa tu ada terkejut & senyum x henti2.. serius rasa seronok tengok senyuman dia tu..


Pavlova for his 30th birthday!! Sangat2 sedap!! Entry pavlova ni kita buat entry lain eh.. macam panjang sangat kalau buat 1 entry.. hehehe..

Petang tu cadangnya nak pergi celebrate birthday dia.. tapi dia makin x sihat.. so just makan2 simple.. selera petang tu hanyalah chicken chop.. lepas makan terus balik rumah..

Nanti ada masa nak bawak jugaklah dia makan kat mana2 tempat yg dia suka sebab masa birthday dia tu memang dia demam yg agak panas just dia cuba untuk bertahan.. nasib baik esoknya masa gie klinik doctor bagi MC.. so dia boleh rest puas2 kat rumah sambil explore his new gadget.. hehehe..

Even tahun ni hanya dapat buat simple celebration, tapi still 2 surprise berjaya membuatkan dia tersenyum bahagia.. syukur di atas rasa bahagia ini Ya Allah..

Nota cinta: 
bermula kehidupan 3series buat dirinya.. tapi dia selalu kata dia maintain muda dan nampak macam sebaya dengan aku.. sangat perasan kan Encik Adiey tu!! ke memang korang rasa dia x nampak macam 30 tahun?? hihihihi..


Salam sayang untuk semua!!

With love,
~aDieyZa~
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

17 comments:

  1. bestnyaaaaa. kak besday nadia bulan 5, nak note jugak pehlissd :p

    ReplyDelete
  2. bestnye dpt note..hehe..tp kan pavlova tuh ttp champion...hehehe

    ReplyDelete
  3. beshnya cik abg dpt note... huuu :)

    yang pavlova tu lagila mngancam, mcm2 buah atas tu.. ni yg nak jgak ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. sedap pavlova?? kalo akak pitam nak abiskan kek tu..

    woha.. sonok orang tu dpt note 11 yew.. hihikkss

    ReplyDelete
  5. suwittttttnye zana n en.adiey..suke tengok!
    nak ckit pavlova?hehehe

    ReplyDelete
  6. wah note2 tu..smbung cte cpt kak..:)

    ReplyDelete
  7. macam kenal si pembawa pavlova itu? ida nye besday bulan 3 zana... noted 2 kaler pink ye? hahahhaaa

    ReplyDelete
  8. untonglah cik suami...heheh...sedapppnyer pavlova....

    ReplyDelete
  9. Betuah encek Adiey dapat isteri macam Kak Zana.. mesti dia terharu gila.. so sweet.. :)

    ReplyDelete
  10. sweet sangattt..... suka tgk.... tahun ni ina pun nak buat mcm tu la..blh? hehehe

    ReplyDelete
  11. Tahniah Zana n abg hadi..hehe...

    Yup, abg hadi mmg maintain muda. xnmpak 3 series pun.hehehe..
    masa mula2 hanis knl pn slumber je panggil hadi..hadi...
    sekali ternampak no ic dia terus "alamak...lebih tua dari aku laaa..."hehehe..
    sejak tu panggil abg hadi.cam hormat cikit la...

    anyway congratulation.semoga bahagia selalu...amin...

    ReplyDelete
  12. Tahniah Zana n abg hadi..hehe...

    Yup, abg hadi mmg maintain muda. xnmpak 3 series pun.hehehe..
    masa mula2 hanis knl pn slumber je panggil hadi..hadi...
    sekali ternampak no ic dia terus "alamak...lebih tua dari aku laaa..."hehehe..
    sejak tu panggil abg hadi.cam hormat cikit la...

    anyway congratulation.semoga bahagia selalu...amin...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ