Thursday, January 31, 2013

Sakit Itu Ujian.. Sakit Itu Hadiah..

Apabila kita jatuh sakit, maka ianya adalah sebahagian daripada tanda-tanda bahawa Allah sayang pada kita.. kerana dengan kesakitan itu, kita akan sentiasa memohon kesembuhan daripada Allah..

Sakit itu adalah ujian daripada Allah.. redha dalam menghadapi ujian daripada Allah.. sabar dalam menempuhi ujian daripada Allah.. insyaAllah pasti ada penawar bagi setiap kesakitan..

Sakit itu adalah hadiah daripada Allah.. hadiah untuk kita mengambil lebih masa untuk berehat daripada segala kesibukan dunia.. hadiah untuk kita lebih banyak mendekatkan diri pada Yang Maha Esa..

Sakit itu mengajar kita untuk lebih menghargai waktu sihat.. mengajar kita untuk lebih bersyukur di atas segala nikmat yang Allah kurniakan semasa kita sihat.. insyaAllah pasti ada pengajaran indah di setiap kesakitan yang kita rasakan..


Salam sayang untuk semua!!

With love,
~aDieyZa~


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

10 comments:

  1. Di beri sakit kerana Allah syg akan kite...
    Di beri sakit menghapuskan dosa-dosa kecil kite..
    Di beri sakit kerana Allah menguji kite...
    Di beri sakit...ucapkan terima kasih Allah...
    Alhamdulillah..akak dah sihat...selapas makan cheese tart nieyl makin sihat kan..hihihi :P

    ReplyDelete
  2. harap zana dah sembuh... bile sakit mmg rasa mcm nak gaghkan diri jugak mcm sihat sgtkan.. tp hakikatnya bile sakit bnyk tenaga yg kurang...

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuh dan sihat selalu..

    ReplyDelete
  4. nikmat sakit x semua org dapat/...iaitu nikmat sakit penghapus dosa2..^_^
    bersangka baik je pd ALLAH ye dear..insyaa allah
    atie pun penah lalu sakit lebih 6 bulan until operation alhamdulillah..sembuh sepenuhnya..^_^

    ReplyDelete
  5. alahmdulillah da sihat..sakit tu penghapus dosa2 kecil..in sya Allah..

    ReplyDelete
  6. ini ujian buat hamba yang terpilih zana.....
    cepat sembuh ok....

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ