Friday, January 15, 2010

Birthday Kena Ada Hadiah Ke??

Setiap kali birthday mesti ada kek, lilin, belon & hadiah..

Setiap kali birthday mesti kita sibuk fikir nak bg hadiah apa kat org yg sambut birthday tu kan?

Kalau zaman budak2 dulu, time birthday kwn2 sekolah bg hadiah mcm buku, anak patung(4 girls), robot(for boys), kotak pensil, water colour..

Bila dh sek menengah dpt hadiah frame gmbr, wallet, mug, lampu meja study.. kata budak sekolah, so xkan la kwn2 kita nak bg kita jam tangan ke, handbag ke kan..

Aku dulu kalau xde hadiah nak bg kat org, aku x gie birthday party dia.. segan lorrr.. xkan nak dtg mkn kek jer kan??

Hari nak story ckit pasal upcoming birthday seseorg..
Rabu depan aku cuti.. sbb birthday cik adiey!!! last birthday dia as bachelor.. (ayat x blh bla..)


Hari tu cik adiey tanya nak bg hadiah apa kat dia.. aku kata xde hadiah2 thn ni.. anggap jer barang hantaran tu semua hadiah.. hahahha.. jahat sungguh jwpn aku.. cik adiey buat majuk time aku bg jwpn mcm tu..
Sebenarnya aku sendiri x fikir lg ttg hadiah birthday dia.. selalunya stp thn, 2 mggu be4 birthday cik adiey aku dh survey hadiah utk dia & plan surprise birthday utk dia.. tp thn ni terlalu bz dgn E-Day & LoVeLyHoMe sampaikan aku mcm xsempat nak fikir ttg birthday dia..

Xpe, masih sempat lg.. hope dpt idea utk meraikan birthday dia.. bab hadiah mmg aku dh xtau nak bg apa sbb selama 8thn ni dh mcm2 aku bg.. kalau kali ni xmau bg hadiah then bwk gie jln2 ok gak kot..

Memang kalau birthday jer, ada hadiah kan? nape eh?? (mula buat soalan budak darjah 1 la pulak budak zana ni..)
ke korang tau nape time birthday org bg hadiah??

11 comments:

  1. N actually..jarang gak bg2 adiah time bday ni..celeb together da 1 adiah laa tu..

    ReplyDelete
  2. tp kitaorg msti de hadiah utk birthday & anniversary so bila xde mcm pelik lak..

    celebrate mmg wajib buat walaupun celebrate berdua jer..

    tp btl gak apa N ckp tu..

    bg pensil 2B jer la.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Aku kalau takde hadiah pon takpe... Janji aku sihat pada hari jadi aku... hehehe

    ReplyDelete
  4. kadang-kadang aku sendiri lupa hari tu birthday aku.

    ReplyDelete
  5. ingat n wish besday pun dh cukup bg wawa....tp kalau bagi or dapat hadiah.....lggggg besssst =) kan kan kan

    ReplyDelete
  6. dapat hadiah pun best..tak dpt kasi wish pun jadi..

    Aura Hanis Zalikha

    ReplyDelete
  7. BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

    WHEN: 23RD & 24th january 2010
    WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
    HOW MUCH: RM500

    **CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
    **LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
    **GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

    LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
    REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

    WWW.EYRARIZAL.COM
    0162128740
    FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

    ReplyDelete
  8. faiz, btl tu.. yg pntg kita sntsa happy & sht esp on our birthday..

    ReplyDelete
  9. touyakaruma, btl ker sampai blh lupa tu?

    tarikh lahir selalunya org lebih aware ckit dr tarikh2 yg lain..

    lain org, lain ragamnya kan..

    ReplyDelete
  10. wawa, btl tu.. kalau dpt hadiah msti lg beshhhhhhhh..

    ReplyDelete
  11. eyriqazz , ucapan tu tanda seseorang sntsa mengingati kita.. hadiah pulak jd kenangan..

    so yg mana2 pun sama jer kan..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...