Tuesday, January 5, 2010

Kerja Promoter ke Tukang Tilik?

Semalam sempat menerjah one of book shop kat Putrajaya ni.. tetiba hati ni rasa mcm dh lama x beli buku2 berbentuk ilmiah.. nampak sgt aku ni bukan ulat buku kan? hehehe.. so, aku trs gie kat bhgian buku yg berbentuk ilmiah & motivation..

Tengah bz belek2 buku kat book shop tu, ada sorang promoter ni suggest one book.. aku pun x pasti nape promoter tu nak suggest buku tu kat aku.. dlm hati aku berkata,

"minah ni boleh tau masa depan ke?"

"mcmne minah ni boleh tau?"

"aku kenal minah ni ke sampai dia boleh tau?"


Korang nak tau x buku apa yg promoter tu suggest kat aku? buku yg promoter tu suggest kat aku adalah
-
-
-
-
-
-
-
-
-


hehehehe

Macamne lak promoter tu leh tau yg aku nak kahwin eh? pelik giler aku.. muka aku ni de tulis yg aku dah nak kahwin ke? musykil aku!!!

Mana x peliknya.. aku ni tunang pun lum.. so xdelah cincin tanda kat jari manis aku ni.. kalau ada cincin tu, maybe promoter tu blh budget yg aku nak kahwin.. aku masuk book shop tu pun sorang2.. kalau aku gie dgn cik adiey ke, maybe promoter tu blh budget yg kitaorg psgn kekasih yg nak berkahwin..

Lepas aku belek2 isi kandungan buku, rasa mantap gak buku tu.. sbb de info from be4 kahwin, time kahwin, after kahwin & sampailah after melahirkan baby.. kira lengkap la buku tu.. trs decided utk beli buku tu.. even hati ni masih confuse ttg promoter tu.. huhuhu

So, kat mana logiknya promoter tu boleh suggest buku tu kat aku? apa yg buat promoter tu terfikir utk suggest aku beli buku tu? nak kata buku tu new edition, x jugak.. nak kata ada harga promosi utk buku tu, x jugak..

Aku sampai skrg masih tertanya2..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

3 comments:

  1. ade seri kot yunk....wahhh...rajen awk mbace..

    ReplyDelete
  2. sharinginfoz : tau xpe!!

    N : u tu yg ade seri yunk.. xdelah rajin sgt.. sesekali jer.. hehehe..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ