Thursday, January 7, 2010

Gatal!! Ada Ulat Bulu.. Tolong!!

Sekarang mood tengah kemaruk membaca.. tetiba jd ulat bulu.. eh ulat buku lah.. dulu time study, bukan main pemalas nak baca buku.. bukak jer buku terus mata ni mengantuk.. huhu..

Memanglah mengantuk, sbb time baca buku tu semuanya ttg fakta yg perlu diingat & dihafal..(bak kata org, baca sbb nak lulus.. kdg2 x faham pun.. hehehe)

Sekarang x mengantuk dh.. sbb baca buku berkaitan alam perkahwinan.. hehehe.. xkisah la korang nak kata aku gatal ke x.. yg pntg aku baca tu utk persiapkan diri aku ke arah yg lebih baik selepas kahwin nnti..

Aku bukannya perfect sgt.. so dgn bahan bacaan ni, sekurang2nya aku boleh la perbaiki kelemahan diri sendiri..

Semalam sempat terjah book shop lg.. kali ni beli buku utk cik adiey lak.. bukunya adalah
-
-
-
-
-
-

(hehehehe)

Time bg buku ni kat cik adiey, dia gelak sambil perli,

"baby, thanks.. nanti abg carikn buku yg tajuknya "ISTERI IDAMAN YANG MENYEJUKKAN HATI SUAMI" utk baby pulak ye.."

Nakal btl cik adiey ni tau!! aku beli tu pun ada makna.. hehehe.. supaya dia lbh memahami jiwa & hati aku sbgai seorang perempuan.. mmg la setakat ni dia memahami aku tp aku nak dia lbh memahami tggjwb seorg suami utk mendalami hati isterinya.. (ayat mcm pakar motivasi yg dh kahwin jer..hehehe.. skdr berkongsi pendapat ye..)

Even lambat lg jugak kitaorg akn jd suami isteri, tp atlease aku & cik adiey dh bersedia utk ke arah tu.. tp kalau org kata kitaorg dh gatal sgt sbb beli & baca buku mcm tu, aku xleh nak ckp apa la.. yg pntg aku tau apa tujuan aku beli & baca buku tu..

Selamat menjadi ulat buku!!

4 comments:

  1. bgs2...nk bli laa..ke awk nk adiahkn ekk..weee....hihihii

    ReplyDelete
  2. yunk, awk beli & hadiahkankan kat Za..

    mesti dia tambah syg kat awk tau!

    ReplyDelete
  3. lebih baik jadi ulat buku dari ulat bulu..hehehe..

    Great Teacher Onizuka

    ReplyDelete
  4. ulat buku adalah ulat yg baik..

    ulat bulu adalah ulat yg x baik..

    hehehe..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...