Thursday, January 28, 2010

Jom KahwiN Kat Jabatan Pendaftaran Negara


Jabatan Pendaftaran Putrajaya ada sediakan pelamin utk sesiapa yang nak berkahwin.. without charge tau!!

Untuk bakal pengantin kat luar tu, x kiralah malay ke, indian ke, chinese ke semua boleh bersanding kat pelamin yang disediakan.. kira sape2 yang x cukup budget tu, blh la bersanding kat sana.. kalau budget utk kek kahwin xde pun xpe.. sbb kek kahwin pun ada disediakan..

Sebenarnya aku baru balik dr lawatan kerja ttg pelaksanaan 5S kat Jabatan Pendaftaran Negara Putrajaya.. lawatan kerja tu as benchmark utk pelaksanaan 5S kat Kementerian Kewangan..

Kat JPN tu, ada 1 Bahagian perkahwinan & penceraian.. kat Bahagian tu mmg ada disediakan pelamin utk pengantin yang mendaftar perkahwinan kat situ.. tentunya yg daftar perkahwinan tu just utk non muslim jer.. but still ada pelamin utk malay sbgai hiasan..

Diaorg sediakan pelamin tu kiranya utk bg feel lebih la kat pengantin baru yg daftar perkahwinan kat situ.. mmg meriah la Bahagian tu..

Kiranya mmg bagus lawatan ni sbb byk prkara baru yg boleh diambil sbgai panduan dlm pelaksanaan 5S kat Kementerian Kewangan ni..

Sbg penutup entry, jom layan pic yg sempat aku capture..

ambik peluang.. ambik berkat... hehe.. (sila jgn nak menggatal ye cik zana)


perkahwinan kaum india


perkahwinan kaum cina


perkahwinan kaum melayu

pelamin... soft green..

kek perkahwinan



6 comments:

  1. sume pon bz gn 5S td..apokobondo tu yunk??

    ReplyDelete
  2. N, 5S tu tentang persekitaran berkualiti..

    sisih, sapu, susun, seragam & sentiasa amal..

    license 5S ni kena renew setahun sekali, so setiap kali nak renew mmg agak bz la..

    ReplyDelete
  3. eyriqazz, meriah & gempak.. hehehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...