Wednesday, January 13, 2010

Tak Suka P.E.N.G.A.W.A.S!!

"Benci betul aku tgk muka pengawas tu, muka mcm bgus jer.."

"Pengawas tu sajer nak tahan aku, dengki la tu sbb aku lg top dr dia.."

"Pengawas bawak liquid paper boleh, budak biasa bawak x blh.."

"Pengawas tu buat2 ngadu kat cikgu sbb nak mengampu la tu.."

P.E.N.G.A.W.A.S!!

Dulu aku mmg x bape suka bila nmpak pengawas.. sbb bg aku pengawas ni poyo jer lebih.. hehehe.. sorry ye kalau ada antara readers yg dulu jd pengawas.. ni pandangan masa zaman budak2 sekolah dulu.. skrg x.. skrg dh matang.. huhuhu

Pengawas kat sklh aku dulu pakai baju wrna biru.. ada gak pengawas sklh lain yg pakai baju wrna lain.. tp jalan citernya, x kiralah pengawas tu pakai baju wrna apapun, aku tetap x suka.. hehehehe

Dulu time sklh, cikgu xbg pakai baju licin, tu lah yg aku pakai hr2.. bg aku, cikgu takut kita lg glamour dr dia.. hahaha..

Kdg2 cikgu x perasan pun, tp pengawas yg agak jelous dgn aku msti akn report kat cikgu.. semuanya sajer nak kenakan aku.. nak bg imej aku terjejas la kononnya..

Aku bukanlah top students kat sklh dulu.. xdelah pandai mana.. just aku ni top sebab aku byk wakil sklh dlm bahas, debat, syarahan, forum, pantun & pidato.. so, adalah beberapa org pengawas yg x bape selesa dgn kedudukan aku time tu.. tu yg diaorg suka cari salah aku tu..

Kiranya, time sklh dulu aku mmg cukup bengang dgn pengawas2.. tp dgn ketua pengawas aku rapat sbb dia kawan baik aku.. hahaha.. boleh la pulak kan?? sampai skrg aku kamcing dgn dia sbb dia x poyo & selalu dtg rumah aku.. huhuhu

Sekarang ni, anak buah aku yg sulung tu dok sibuk ckp nak jd pengawas.. bg aku, jd pengawas ni kena tahan kutukan.. hahahaha.. sbb xramai yg suka dgn pengawas ni.. bdk skrg lg lah xblh kena tegur sgt, sbb masing2 x suka dikongkong.. kalau hati kental, leh jer jd pengawas tu.. aku x halang pun..
(ni lah anak buah aku yg sibuk nak jd pengawas tu..)

Apapun, pndgn aku ttg pengawas tu just masa aku sklh dulu la.. masa tu budak2 lg.. hati panas jer bila pengawas sound2 kan.. semua tu jd kenangan & pengalaman yg blh dikongsikan bersama..

9 comments:

  1. hohoh..yunk..N dlu pgawas..form 1 smpai form4 yerr...mmg jadi bahan kutukan pon...form 5 N x jd pngawas...& N kutuk balek pgawas..muahahahaha...

    ReplyDelete
  2. uiks aku la pengawas skol kau dlu heheheh..tp aku xtahan org aku malas nye pengawas heee

    ReplyDelete
  3. N, ex-pengawas kutuk pengawas?? mmg gempak.. huhu..

    ReplyDelete
  4. syad, ko bukan antara pengawas yg aku benci k.. hahahaha..

    ko mmg sempoi punya pengawas.. pengawas malas namanya tu..

    ReplyDelete
  5. saya pun dulu pengawas..jgnla benci pengawas..kami hanya menjalankan tugas..hehehe...

    Ada Apa Dengan Melromeo

    ReplyDelete
  6. eyriqazz, itu pendapat sy masa budak2.. skrg dh matang..

    xde benci2 lg dah.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. huhu..ala ok apa pengawas..
    sy dlu pun pngwas gak..skema ja..huhu

    ReplyDelete
  8. ok apa pengawas..sy dlu pun pengawasa gak..ala2 bdk skema ja..huhu..=)

    ReplyDelete
  9. fyza, mmg ok if pengawas tu jalankan tggjwb..

    if kerek tu yg x ok.. hehehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...