Monday, May 7, 2012

Celoteh Menantu Di Pagi Isnin

Selamat pagi semua..

Hari ni maybe x dapat nak update panjang2.. kesihatan agak kurang baik.. Jumaat lepas tiba2 jer demam.. mula rasa menggigil dekat office lepas lunch hour.. merana gak la nak tunggu waktu balik 4.30 petang tu.. masuk jer dalam kereta waktu balik tu, terus tido.. encik adiey punyalah pecut supaya sampai awal kat kampung.. 

Turun jer kereta, x sempat cakap apa, mak mertua dah tanya aku demam ke? maybe dia tau aku x sihat sebab selalunya turun jer kereta terus aku panggil dia.. ni aku diam jer sebab dah x larat sangat2.. masuk rumah, mak terus bentang tilam kat ruang tamu.. aku x sempat tukar baju terus baring kat situ.. serius punya x senonoh perangai menantu yang sorang ni.. dengan baju kurung, make up x sempat cuci terus baring.. tapi masa tu memang dah x tahan sesangat.. mak selimutkan aku dengan 2 helai toto tapi aku masih sejuk.. bila mak pakaikan stokin pun aku still rasa sejuk.. 

Lama gak mak urut2 badan, kepala dan kaki aku.. sambil sapu2 vicks sebab aku dah mula nak selsema.. sambil tu mak baca jugak doa.. masa mak baca doa tu, mengalir air mata.. terharu kerana dijaga dengan begitu baik.. mak duduk jer kat sebelah aku sampai pukul 10malam.. sampaikan mak terbaring & terlelap kat sebelah aku sambil tangan memeluk erat badan aku.. serius terharu buat sekian kalinya..

Tersedar pukul 10 lebih, perut rasa lapar.. walaupun demam still rasa nak makan.. dasar budak booolat.. huhuhuhu.. lepas makan malam, makan ubat terus rasa nak baring & tido lagi.. teruk kan?? bangun hanya untuk makan.. nampak sangat perangai x senonoh tu.. huhuhu..

Malam tu encik adiey pulak yang ambik turn jaga aku.. tapi kesian gak la kat dia, sebab dia panas tapi x boleh on suis kipas since aku dah kesejukan.. bila dah dapat dijaga dengan begitu baik sekali, makanya esok tu badan dah x panas sangat.. tinggal sakit2 badan jer.. nasib baik cepat sembuh sebab petangnya tu aku nak balik rumah kakak aku yang baru bersalin tu.. nak gie gomol2 baby Alya, so kalau demam memang x dapat la nak manja2 dengan dia.. nanti takut berjangkit lak.. nanti aku update cerita & gambar baby Alya yer..





Oh, maybe ada yang kata, eleh kena jaga dengan mak mertua macam tu pun nak kecoh ker? eh, ni bukan soal kecoh tapi soal menghargai.. sebab wanita tu adalah mak mertua kita.. wanita yang melahirkan dan membesarkan suami kita.. bila wanita tu menjaga kita sehabis baik macam tu, haruslah hati ni terharu.. wanita yang bukan melahirkan kita, bukan menyusukan kita dan bukan membesar kita tapi sanggup menjaga kita di waktu kita merasai kesakitan.. betapa indahnya perasaan tu.. setuju x?

*eh, bukan kata x nak update panjang2 ke? ni dah panjang ni... huhuhu..

Nota Cinta: just demam biasa, bukan sebarang "petanda" kerana bendera Jepun sedang berkibar dengan gembiranya.. hihihi...
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

10 comments:

  1. ala sweetnya gambar zana nie

    ReplyDelete
  2. bertuahnya dpt mak mertua yg baik mcm tu kan :)

    ReplyDelete
  3. mmg betul wajib kiter hormat MIL sebab dia ibu kepada somi kiter....

    ReplyDelete
  4. MIL pon macam mak kita jugak. concern dengan kesihatan kita.
    jagala MIL dan mak elok2..

    ReplyDelete
  5. seronok kan dapat mil camtu... mil akak pun klu akak sakit, dia jaga akak dengan baik ^_^

    ReplyDelete
  6. wah!! bestnye!!

    jgn lupe mkn ubat!!!

    ReplyDelete
  7. wahhhhhhhh..terharunya best lah kan mak mertua zana,arwah mak mertua kak ita pun baik juga..tapi tak lah mcm tu sangatttttttt...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah kan dpT MIL yang ambil berat... :) tetiba terigt MIL yg jauh nun ..huhuhu

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ