Tuesday, May 15, 2012

Pengaruh Warna Setiap Hari

Last week hadir kursus yang sangat menarik.. so ada beberapa ilmu baru yang aku dapat & nak kongsikan bersama..

Tentang warna pakaian yang sesuai dipakai mengikut hari..




Hari Isnin - merah atau warna2 yang terang (membuatkan kita lebih semangat)

Hari Selasa - kuning (membuatkan kita lebih yakin)

Hari Rabu - coklat atau kelabu (melambangkan kebijakan dan kecerdasan)

Hari Khamis - biru atau ungu (melambangkan hari yang penuh kasih sayang)

Hari Jumaat - putih atau hijau (melambangkan kesucian hati dan ketenangan diri)


So dengan yakinnya, hari ni aku pakai baju yang ada unsur kuning.. nak pakai yang serba kuning x berani sebab nanti nampak macam kerabat diraja pulak... hihihihi.. *yang sebenarnya aku x suka warna kuning sebab bila pakai nampak aku makin gelap.. so terus x suka.. hihihi..

Nota Cinta: Warna baju korang hari ni?

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

10 comments:

  1. Harini i pakai turqoise.

    Setuju dengan warna hari Isnin. Sebab tulah akan cari baju warna terang je di pagi Isnin sebab nak hilangkan monday blues itu.

    Selalu, kalau Isnin, suka pakai,merah, oren terang, hijau pucuk pisang terang tak hingat. Haha.

    ReplyDelete
  2. Ida pakai baju warna coklat... heeee~~

    ReplyDelete
  3. pink/pepel...
    kurang suka juga warna kuning..
    dlm almari sada sehelai je dress kuning...hehe

    ReplyDelete
  4. alamk.. dh salah warna laa sue pakai biru hu3

    ReplyDelete
  5. wahhh kebetulan, baji BE ada warna kuning2 skit..hehe patut lah rs yakin je dgn keje..flow smoothly..

    ReplyDelete
  6. js warna hijau arini...sejuk mata memandang...haha

    ReplyDelete
  7. wah.... cantik kan kuning macam raja2

    ReplyDelete
  8. wah kak ita salah lah..hari ne pakai baju coklat ...

    ReplyDelete
  9. http://gempakz.org/showthread.php?tid=3378

    berbeza plak korang

    ReplyDelete
  10. http://gempakz.org/showthread.php?tid=3378

    berbeza la plak informasi korang. :D

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ