Thursday, December 20, 2012

Wanita - Insan Teristimewa Buat Seorang Lelaki

Semalam antara hari yang pack.. 

~ petang keluar office awal sebab ada urusan.. 
~ lepas tu terkejar2 hantar vitamin yang customer order.. 
~ balik COD barang customer, balik rumah mandi dan solat..
 ~ lepas Maghrib jumpa geng Shaklee untuk pass barang dia.. 
~ lepas tu terus ke Alamanda nak pos barang customer.. 
~ balik dari Alamanda terus pergi SR nak beli kek untuk birthday officemate.. 
~balik rumah dah pukul 10..

penat?? penat cikit tapi happy!! Encik Adiey lagi penat kot sebab merata-rata tempat dia kena drive.. hehehe.. sokongan suami dalam apa pun yang kita lakukan sangat penting kan? 

Suami isteri memang kena saling menyokong kan? suami kena sokong isteri untuk menjadi isteri yang lebih baik.. isteri pulak kena sokong suami untuk memimpin keluarga.. selalu kan dengar pepatah, "di sebalik kejayaan seorang lelaki, pasti ada wanita di belakangnya"..

Hari tu Encik Adiey ada suruh aku dengar lagu Wanita nyanyian kumpulan KRU.. laju-laju cari lagu tu kat youtube.. tapi x sempat cari lagi Encik Adiey dah bagi link lagu tu kat FB.. oh, indahnya rasa.. *sorry, mood gatal di hari Khamis malam Jumaat dah tiba.. hihihi..

Jom hayati lirik lagu Wanita ni.. bagi aku lirik lagu tu memang sangat2 sweet! memang lagu tu menggambarkan tentang perasaan dan naluri seorang wanita.. memang apa yang wanita selalu harapkan ada di dalam bait-bait lagu tu..


 
Lirik Lagu Wanita - KRU

Di sebalik semua lelaki di dunia
Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu 
Demi insan yang disanjung dalam hidup

Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah 
Setia didalam ceria dan gundah 
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita

Senyumannya mampu mengubati pilu
Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu 
Menenangkan kalbu
Jangan kau hampakan cintanya yang tulus

Itulah dia seperti dia menyelimutmu
Itulah saja balasan diminta
Seorang Wanita



Untuk kaum lelaki, hargailah perasaan 2 wanita yang paling terpenting dalam hidup anda iaitu ibu dan isteri.. sayangilah wanita tersebut sepenuh jiwa dan raga.. belailah mereka selagi mereka ada di sisi anda.. 

Untuk kaum wanita, semoga kita semua akan terus menjadi wanita yang terbaik di sisi lelaki yang kita cintai.. hargai diri kita sendiri kerana Allah menciptakan kita sebagai wanita yang terlalu istimewa.. 

Nota cinta: semoga aku dapat melengkapkan diri aku sebagai wanita yang lebih sempurna sebagai anak, isteri dan ibu.. insyaAllah..
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

9 comments:

  1. wow!nieyl pun semalam kuar opis awal ade hal nak setel kan...:)semoga impian menjadi kenyataan..Insya'Allah...

    ReplyDelete
  2. Salam zana.Apa kabar?Lama k.atie xsinggah kat sini...terima kasih jg rajin singgah ke blog k.atie walaupon kdg kala tk sempat brkunjung balas.Biasa la,bila anak2 bercuti kat umah..:D
    Betul tu..disebalik kejayaan seorg llaki...ada seorg wanita utk memberi support,brkongsi suka-duka mereka.

    ReplyDelete
  3. setuju...di sebalik kejayaan lelaki itu ialah wanita....tanpa wanita siapa la lelaki

    ReplyDelete
  4. Itulah fitrahnya..Tuhan jadikan lelaki & perempuan ni, saling melengkapi...:)

    ReplyDelete
  5. Hebat komen cik Mimie di atas ni..!....Saya pun nak selalu sayangkan isteri saya la...

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan...i'm new here...:)

    ReplyDelete
  7. jap lagi nk g cari kat utube lah,hihi

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ