Friday, December 21, 2012

Buku Celik Mata & Jiwa Bersama Dr Muhaya Mohamad


Buku motivasi "Celik Mata & Jiwa" yang baru mula dibaca malam tadi.. buku yang banyak memberikan kita kesedaran tentang tujuan kehidupan kita di muka bumi Allah ni.. 


Banyak kata-kata renungan yang membuatkan aku tersedar bahawa selama ni banyak perkara yang aku "tak celik".. mungkin sebab tu kadang-kadang masih ada perasaan kecewa dan sedih dalam diri aku apabila berlaku sesuatu perkara yang aku tak duga dan minta..

Ada jugak contoh-contoh cerita yang membuatkan aku tersentak.. terkena batang hidung sendiri!! lepas tu mula berfikir kebenarannya.. hakikatnya, tiada manusia yang sempurna.. tapi, x salah kalau kita cuba untuk menjadi yang lebih baik dari hari ke hari..

Antara perkongsian yang hebat dan menarik untuk dihayati serta diamalkan adalah tentang "senarai kebahagiaan".. rupanya, masih banyak "kebahagiaan" yang belum aku cuba miliki.. 
InsyaAllah nanti aku kongsikan beberapa kata-kata motivasi dan inspirasi yang ada dalam buku ni.. semoga kita sentiasa berusaha untuk 'celik" dalam melalui hari-hari mendatang.. semoga kita dapat mencari kebahagiaan hidup dengan mencari kasih sayang Allah kerana InsyaAllah kita akan mendapat kebahagiaan di dunia dan akhirat..
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

10 comments:

  1. wah...daripada senarai kebahagian tu dah nampak yang buku nie betul2 bagus...nanti lynn nak cari juga di kedai buku...tq for sharing yer...

    ReplyDelete
  2. macam best je buku ni..jgn lupa share ye zana..;)

    ReplyDelete
  3. Haritu cari buku ni kat MPH tapi tak jumpa. Every week memang tak miss slot Prof Muhaya ni kat IKIM FM.

    ReplyDelete
  4. kata-kata dr beliau menyentuh perasaan....
    hargai apa yg kita miliki...

    ReplyDelete
  5. thanks for sharing dear...sgt2 manis kata2 beliau..

    ReplyDelete
  6. baca buku mcm ni buat diri sentiasa positif dan bersemangat gituew khennnn

    ReplyDelete
  7. nieyl mase nak exam aje..akan bace buku2 motivasi nie...hihihi~ dah kwen alahai..kemalasan gler nak membaca..haha~

    ReplyDelete
  8. tunggu entry yg seterusnya.. mesti banyak kata² semangat

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ