Tuesday, December 4, 2012

Setahun Tanpa MC - Syukur Alhamdulillah

Minggu ni sampai minggu depan ada audit 5S.. stress?? dah malas nak stress.. hehehe.. semalam siapkan fail sampai kepala aku pening sesangat.. tapi yang peliknya, hari ni x siapkan fail pun pening jugak.. sekadar pening tapi x penat, x letih, x demam, x stress, x serabut tapi bertambah happy jer ada lah.. pelikkkkkkk.... 

Kebelakangan ni aku memang jarang sungguh online.. x tau kenapa.. kalau dulu, semua benda nak di "google".. sekarang ni macam malas nak menghadap internet.. orang kata kalau asyik menghadap komputer boleh jadi pening, tapi aku ni x menghadap komputer pun asyik pening.. 

Aku rasa ni semua gara2 aku dah lama x ambik cuti agaknya.. last cuti masa raya haji.. tu pun cuti sehari.. dah lama jugak x pergi holiday.. last holiday bulan 7, tu pun setakat ke Bukit Tinggi *tu pun entry gie Bukit Tinggi x buat2 jugak!!!!.. agaknya kena ambik cuti panjang baru pening aku hilang kot.. boleh gitu?? hihihihi..

Cuti tahunan aku ada lagi 20 hari.. ni semua kes tahun ni banyak kerja sampai x sanggup nak ambik cuti lama2.. *budget pekerja contoh konon.. hahaha.. tahun ni jugak aku belum pernah MC sehari pun! Alhamdulillah kesihatan agak baik tahun ni.. setakat selsema dan batuk biasa.. *tapi biasalah aku kalau selsema memang berminggu2 baru elok.. 

Last demam pun aku x ingat bila.. syukur Alhamdulillah.. *maybe jugak sebab tahun ni aku amalkan vitamin Shaklee, so kesihatan agak baik.. tapi manalah tau kalau baki cuti aku yang boleh dikatakan agak banyak tu akan digunakan dengan banyaknya tahun depan.. tetiba ada "gud news" ke kan.. time tu lah cuti rehat sangat2 berguna!!!

So maybe nak ambik cuti cikit hujung tahun ni.. bukan nak bercuti sangat pun, cuma nak rehatkan badan dan uruskan rawatan "kesihatan" dekat Hospital Putrajaya.. tu pun kalau permohonan cuti lepas.. dengan ada audit 5S lagi.. dengan hujung tahun nak selesaikan LNPT semua.. agak2 boleh lulus ke permohonan cuti aku eh?? 

Baki cuti korang banyak lagi x? Tak ada plan nak cuti ke hujung2 tahun ni? 
Nota cinta: maaf sebab lama x buat entry bergambar.. belum ada masa untuk tambah limit gambar dalam blog.. maaf sebab lama x tinggal komen kat blog korang, tapi aku baca jer blog korang waktu malam..
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

23 comments:

  1. sekali sekala bercuti best juga.hilangkan rasa stress kerja

    ReplyDelete
  2. wow!setahun tanpa MC..bgs3....

    ReplyDelete
  3. bestnye x mc dlm masa setahun ni...salute la :)

    ReplyDelete
  4. yeahhhh.. dah boleh komen!!! yeahhh.. 20hari??? ok fine!!! ida tinggal 2hari jekkkkk .. hahahhahahahhahaa

    ReplyDelete
  5. tahun ini saya paling banyak ambil mc....demam, gugur n sakit mata....tapi cuti tahun masih 20 hari lagi...hik..hik..

    ReplyDelete
  6. same la baki cuti kite.. ingat nak la jugak cuti2 malaysia tp ape nak buat baki cuti hubby ade 3 ari jer..so simpan ler cuti utk tahun depan..

    ReplyDelete
  7. Alhamdullilah..

    Secara peribadi, saya sebagai doktor, amat kagum dgn pekerja macam awak..
    Sebab saya selalu (tiap tiap hari) jumpa kaki MC di klinik! hahaha

    ReplyDelete
  8. Sama la kita zana...belum pernah ambil MC selama ni....kerja terlalu banyak smpai badan x sempat nak sakit...boleh?! Hahaha

    ReplyDelete
  9. wahh hebat btl, xde mcm selama setahun. sy nie mcm dh xtau byk mana amek huhuhuhu...

    ReplyDelete
  10. banyak jgk baki cuti zana tu...blh la mai bcuti kat k.k sabah..hehe.. :) sy ade 8 hari lagi cuti.tp dh plan nk g labuan bulan ni..saje jalan2..(harap2 jadi lah..) papepun smoga ade Goodnews ...insyaallah...

    ReplyDelete
  11. bravooooo
    nampak sgt uols sihat & rajin g opis ngeeee

    ReplyDelete
  12. yeahhhhh bagus akk fadh ni tau..same la kiter, fadh dr start keje hujung 2010 smpai laaaa ni, lom penah MC lg..da genap 2 tahun dah..alhamdulillah tahap kesihatan msih baik//semoga berterusan..

    kak, cuti lame skit ea hujung tahun....hihi

    ReplyDelete
  13. cuti BE tinggal 2 hari.. byk ambik cuti EL drpd MC sbb malas..ubat dh berlambak kt umah so malas nk g ambik MC..hehe

    ReplyDelete
  14. wahh cayalah kak! takpe simpan cuti banyak2... tahun depan boleh gunakan yg lebih berfaedah..ada rezeki baby leh cuti puas2..hehe


    jijah tinggal 10 hari lagi kot..

    ReplyDelete
  15. wahhhhhhhhhh..dasyatnya..kak ita mc dah 11hari,cuti ada lagi 13hari...bagusnya zana ne..tak pernah lagi lah kak ita tak mc dalam 1 tahun tu..setiap tahun mesti ada mc nya...

    ReplyDelete
  16. byk cuti lagi tuh zana...
    samalah dgn akak, mc thn ni x ada.....

    ReplyDelete
  17. bagusnya tak ada mc setahun.. pekerja cemerlang ni, mesti bos sayang.. saya pun nak try jg thn depan.. tahun ni mc saya 1 hari je, tapi cuti bsalin 3 bulan...lama juga tak keje

    ReplyDelete
  18. Tudiaahhhh.. Pekerja contoh nii.. :)

    ReplyDelete
  19. waaa tabikkk springg lah kt zana...hehehe..

    ReplyDelete
  20. banyaknyaaaaaaaaaaaaaa cuti zana. akk tinggal 2 ari jer dik :(

    ReplyDelete
  21. zana, sepanjangggg tahun 2012 tak pernah amek MC langsungg?! seriusss. perghh. memang sngatttt pekerja contoh. (-______-)'

    ReplyDelete
  22. Bagus, bagus, bagus.
    Boleh dapat anugerah ni.
    ;)

    -Dakpink-

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ