Monday, December 10, 2012

Lagu Andai Ku Bercinta Lagi vs Suami Kahwin 2

Pagi tadi dekat Hot FM ada topik pasal "lagu dan anda".. Hot FM tanya lagu apa yang kita tak boleh dengar dan kalau dengar pasti ada kisah disebaliknya..
 
Terus aku laju2 komen.. tapi komen pendek jer lah sebab macam la Hot FM nak baca sangat komen yang panjang2 tu kan.. hehehe..
 
Aku komen macam ni,
 
"Lagu Andai Ku Bercinta Lagi - Mojo.. sebab lagu tu OST drama Ameera dekat TV3 tentang husband kahwin 2 since 1st wife tak boleh pregnant.. *terus takut drama jadi realiti..
 
Tak pernah2 komen dekat FB Hot FM sekali aku terus komen.. nampak sangat aku memang tak boleh dengar lagu tu.. hehehe..
 
 
 
Tapi sebenarnya, aku suka lagu tu! suka tapi setiap kali keluar lagu tu aku terus teringat cerita Ameera tu.. adoiiiiii.. tak suka sungguh perasan -ve tu!!
 
Lepas tu aku macam confuse dengan diri aku.. aku ni x suka lagu tu ke atau x suka drama Ameera tu??? hahahaha...
 
Kalau dengar lagu tu dalam kereta dengan Encik Adiey, terus aku pandang muka Encik Adiey sebab nak make sure dia x menyanyi lagu tu..boleh?? Encik Adiey pun jadi pelik nape aku x bagi dia nyanyi lagu tu..
 
Lepas tu dia suka sakat aku dengan buat-buat aksi macam dia tengah menyanyi lagu tu dalam hati dengan cara dia gerak-gerakkan jari2 dia kat stereng kereta sambil tersenyum2... mencikkkkkkkkkk!! sajer nak buat aku merajuk tau.. tapi sebenarnya aku tau dia sajer nak bergurau jer.. sebab time lagu tu keluar kat radio/TV & dia buat2 nyanyi then aku aku pulak buat2 merajuk, sebenarnya akan ada insiden2 romantik akan berlaku seterusnya.. hehehe...
 
Sebenarnya lagu tu x bersalah apa pun.. dan sebenarnya lagu tu sangat2 sedap ok!!! tapi setiap kali keluar lagu tu kat radio atau TV mesti aku teringat kisah suami kahwin 2.. serius menyampah dengan perasaan time tu..
 
Korang ada x lagu yang x boleh didengar? kalau ada, boleh share yer.. mana tau ada lagu yang korang dengar rasa nak menangis ke, rasa nak muntah ke, rasa nak jerit ke..
 
 
 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

15 comments:

  1. hahah lawak la acik zana ni tau..tapi lagu ni mmg berhatu kan? hehe..yana suek to the max lagu ni, smpi dah lupa cite ameera tu..

    ReplyDelete
  2. hahahhaha, macam cyida, cyida tak suka lagu roman picisan dari kumpulan dewa, bila dengar lagu tu teringat kat ex-bf cyda dulu, tak boleh blaa, dia mengaku lagu tu dia yg cipta, then nyanyi kat cyda, last2 kantoi rupanya lagu tu dari dewa, rasa nak gelak guling2 bila ingatkan balik.. fewh..dah 7 tahun berlalu, tp still ingat lagi.. :D

    ReplyDelete
  3. Yg paling lawak tu, ada listener kata dia tak boleh dengar lagu "apo kono eh jang"..hahhaa

    ReplyDelete
  4. hikhikhik...lagu ni best, tapi ayu pun tak bg husband nyanyi lagu nih...

    ReplyDelete
  5. haah kan zana...sensitip betul klu tgk drama yg berkisar pasal kawen lagi punca takde anak...kdg2 rase dorg ni takde citer lain ke nak buat..hehehe

    ReplyDelete
  6. Ida pun tak suka tengok citer Ameeraaa.. tapi ida follow citer tu! HAHHAHA.... Lagu tu memang ida tak suka pun. nasib baikkkk

    ReplyDelete
  7. hihi~akak terlalu pk tuh..sbb itu takut..Insya'Allah...semoga IMPIAN akak tu termakbul di tahun depan..Amin....

    ReplyDelete
  8. xsuke dgr lagu yg mengarut2 je tp drama Ameera tu mmg kte layan, tp sentiasa berdoa jgn la kte jadi cmtu jugak..huhuuh

    ReplyDelete
  9. Eh..sama la kita... i like this song.. bila dengar mesti teringat citer AMEERA tu... mula la emosi meleleh air mata...

    ReplyDelete
  10. apa ending drama Ameera tu?
    si laki dapat x kahwin 2?

    ReplyDelete
  11. ain suka nyakat encik suami dgn lagu Julia-Exists..sbb lagu tu nama ex-gf encik suami dlu! hahahaaha
    so dia plak yg jd xsuka dgr..=P

    ReplyDelete
  12. ada.. lagu biarlah rahsia dato' ct

    tiap kali terdgar lagu tu cepat2 kalih..

    sebab lagu tu exgf husband akak tuju kat akak... sabo je ler..

    ReplyDelete
  13. tak suka lagu dadali disaat aku mencintaimu..seriously x suke...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ