Monday, May 16, 2011

Betul2 Monday Bluesssssssss

Hari ni betul2 Monday Blues bagi aku.. serba kelam kabut.. serba kalut.. serba serbi ada.. semuanya gara2 weekend yg agak bz.. bangun pagi tadi pun agak malas2.. lepas tu fikir esok cuti, lagilah rasa malas jer nak gie keje.. hihihi..

Sabtu penat mengemas rumah dari pagi sampai ke petang.. sebabnya dapat last minit call yg mengatakan family mertua & sedara mara family mertua akan bermalam kat rumah aku.. kalau setakat family mertua mungkin ok lagi kot tapi bila melibatkan sedara mara, memang kena berkemas lebih cikit la kan.. kena siapkan tempat bermalam untuk untuk 15 orang.. terkejut jugak masa mula2 dapat info ni.. rumah x de selerak sangat sebab tinggal berdua cuma nak pastikan orang rasa selesa bila ada kat rumah tu agak mencabar jugak..


Wah, aku rasa nak terima tetamu yg agak ramai bermalam di rumah adalah cabaran yg besar bagi aku yg baru 10 bulan kahwin ni.. sebab selalunya yg datang bermalam kat rumah just family aku & family mertua.. tu pun paling ramai 5 orang.. tapi bila 15 orang, terus kira bantal & selimut.. hahahaha.. sungguh lawak masa kira bantal dengan encik suami.. siap pergi Alamanda untuk beli bantal sebab bantal x cukup.. hahahaha.. sungguh kenangan bila shopping bantal dengan banyaknya di hari tanpa bag plastik..


Masa family mertua & sedara mara dah nak sampai, bukan main risau lagi aku.. risau kalau diaorang rasa x selesa ke kan.. nasib baik semuanya ok2.. since katil ada 3 jer, so maka yg lelaki & bujang2 tu tido bawah la yer.. nasib baik jugak ada karpet lebih untuk aku bentang..

Syukur Alhamdulillah segala urusan dipermudahkan Allah.. walaupun last minit punya persiapan, tapi aku tetap happy.. aku selalu dengar orang tua kata, "kalau orang datang rumah kita, insyaAllah rumah kita akan berseri & dimurahkan rezeki.. insyaAllah"..

P/S: bagi aku betul2 cabaran untuk sediakan tempat bermalam untuk tetamu yg agak ramai jumlahnya tapi mungkin bagi sesetengah orang yg dah selalu terima tetamu ke rumah mesti rasa biasa jer kan.. so sorry la kalau ada yg kata, "eleh, baru 15 orang datang bermalam kat rumah pun nak kecoh".. yg penting aku dah rasa pengalaman berharga ni di usia 10 bulan perkahwinan..



www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

6 comments:

  1. uols,i tak penah lg merasa ramai camtu.setakat 6 7org penah la.tu pun family sendiri.sdara mara ke kekawan ke blum penah g la.klu ada msti i pun jd cam u jgk.msti siap p beli bntal selimut lebih kot..heh..

    ReplyDelete
  2. ramainyer org datang umah..
    mesti penuh umah tu..
    pernah gak tetamu ramai gitu tp meke x la bermalam.. kalo bermalam, mesti penuh kat ruang tamu tu...hehehe...

    ReplyDelete
  3. x pernah seramai itu..klau zaza mmg kompom x ckup bantal..biase 2,3 org jek..huhu

    ReplyDelete
  4. ramai giler 15 org. hak hakkkk

    kagum ahh

    ReplyDelete
  5. hah?!! 15 orang??...jangan kate yang baru kawen 10 bulan gelabah dik, yang dah 10 tahun pun kalau sedare mare datang umah dengan ruang rumah yang terhad memang kelam kelibut jawabnye tau huhuhu.

    hiks tak terbayang macam la ko hangkut bantal2 tu sume dari alamanda tanpa beg plastik dik hikhikhik.

    ReplyDelete
  6. hari ni lak wedensday blues hehhe...
    wah ramainya... bantal lah jd masalah kalo ramai yg datang kan..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ