Friday, May 6, 2011

Sayu & Pilu

Assalamualaikum.. sekejap jer dah masuk hari Jumaat kan.. hari ni aku lambat update cikit sebab terlalu banyak aktiviti yg perlu diselesaikan.. mood nak buat keje agak sedikit kurang sebab big boss & kebanyakan boss xde.. hihihihi.. lagipun Jumaat memang banyak aktiviti 5S jer.. tapi 5S pun kira keje yg berat jugak, habis kena perah otak untuk dapat idea terbaik..

Semalam masa tengah best blogwalking, baca entry sorang blogger ni.. sayu jer hati aku baca entry tu.. maybe aku turut rasa apa yg dia rasa.. orang sekeliling yg x mengalami mungkin x kan faham perasaan ni.. semua tu rezeki dan kuasa Allah.. sebagai manusia, kita hanya mampu merancang, berusaha, berdoa & bertawakal.. selebihnya kita serahkan pada yg Maha Esa..

Lepas jer baca entry tu, aku dapat jumpa banyak link tentang blogger yg alami situasi yg sama.. Alhamdulillah, bila baca blog blogger2 tu, aku rasa lebih bersemangat.. hope rezeki yg dinanti akan tiba juga.. cepat atau lambat, semuanya ketentuan-Nya.. insyaAllah..

p/s: redha dengan ketentuan-Nya


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

48 comments:

  1. redha adelah jalan yg terbaik selepas berusaha 7 bertawakal..insyaallah, Allah akan beri rezeki jugak.. ade hikmah disebalik kejadian..
    yg penting jgn putus ase & bersedih..

    ReplyDelete
  2. paham perasaan kamu, tengah merasa yang sama juga, apa yang kita leh buat cuma berusaha dan berdoa, dan enjoy life seadanya dulu*hugs*

    ReplyDelete
  3. teruskan berusaha, jgn putus asa...Allah ada perancangan utk kamu :)

    enjoy puas2 masa yg ada. nnt bila dh ada bb, dh kena share perhatian ngn en. somi.

    ReplyDelete
  4. tak pe kak...mesti bertiga punya lah nanti,tunggu k.... *tak sabar ade ank saudara nie..
    heeeee

    ReplyDelete
  5. insyallah rezeki akan dtg. jangan putus asa & doa ya =)

    ReplyDelete
  6. hai zana

    ape yg zana n eka rase.. same cm leeyana (call me oleen la ;))..nk2 baru ni biras yg merangkap adikipar asben da bersalin anak sulung n mak+ bapa mertua oleen dpt cucu sulong...lg la dr ni trase sgt..tp bl ade prasaan cmtu, cepat2 oleen istighfar ingt Allah..

    skrg ni pun mcm2 usaha yg kami suami isteri bt..suami oleen pun kdg2 bl peyed oleen da lewat.. die da usap2 perut kate ade baby.....rase sayu plak bl tgk asben oleen cm tu..

    xpela znaa..mari kite terus berdoa same2 yea. ;)..

    keep in taouch tau!..

    ReplyDelete
  7. insya allah...

    pasti akan ada rezeki tu nanti...;-)

    cuma cepat or lambat ja..ila doakan semua yg terbaik...amin..;_)

    ReplyDelete
  8. aLLAH SENTIASA TAHU APA YG TERBAIK UNTUK HAMBANYA KAN ...

    ReplyDelete
  9. hmm...insyaallah zana,Allah pasti merancang yg t'baik utk zana & husband...yg penting usaha,doa smue tue...bese la mulut org,xhbs punye...ble dh b'2 ble nk b'3,ble dh b'3 ble nk b'4...xkn hbs zana...masing2 ade rzki masing2...ade cpt,ade lmbt...ade hikmah d'sebalik smue nie...sementara b'2 nie enjoy puas2...hehehe...kang dh b'3,mule la dgn ank sendiri pn jeles...hahaha...based on my experience ble hubby asik lyn ank...

    ReplyDelete
  10. insyaAllah satu hari tue pasti akan tiba..amin..

    b strong eh.=)

    ReplyDelete
  11. sabar zana..usaha lagi..insyaAllah..DIA lebih memahami..

    ReplyDelete
  12. sabar laye. akak pun senasib dgn kamu. thn ni masuk tahun ke 3 tp baby blum ada lg. td ada sembang2 dgn mak mertua, kita berusaha juga tp kalu Allah tak nak bai lg rezeki tu ada sebab nya..jgn susah hati ye ;)

    ReplyDelete
  13. manusia memang takkan berhenti bertanya..awak jangan risau..insyaAllah ade rezeki tu..usaha dan tawakal je..
    jangan sedih yer..:)

    ReplyDelete
  14. ya zana...zana tak kesorangan.ramai yg senasib cam kita...ni nak reply comment zana itu hari.actually copy paste balik je,ada kat entry tu.

    "tu la zana...kadang2 piyed lewat 1 ari je...excited nak test...tayah tanya la bape byk UPT dicampak ke tong sampah.tak terkira...kadang2 belum sampai masa lg dah gegatal nak check...ala zana...sedihnya...sampai hati derang ckp camtu.sedih la kalu org kaitkan dgn isu mandul n tak subur ni.kalu eka yg kene mmg nanges terus rasanya. cuba la jg sentiviti org lain sket...tak kene kat btg hidung sendiri boleh la nak hukum org dgn ckp camtu...cer kene kat diri sendiri...baru tau.kadang2 eka rasa golongan kita ni cam jijik sgt.cam kene HIV.rasa cam terpencil je, nak nya bila kawan2 lain dukung anak masing2.sabar ye zana...eka phm apa yg zana rasa...eka dgr org kata kat zana pun eka terasa, apatah lagi zana yg menanggungnya.come.peluk ketat2"

    ReplyDelete
  15. dear,rzeki 2 psti akn dtg jua..dlu mula2 sy pn rse cm2,ble dh de jd gone plak,2la nmanya dugaan..neway,don'give up ok,ble kte usaha psti de hasilnya..Insya-Allah...

    ReplyDelete
  16. salam kenal. sedih effa baca entry eka tu. nasib kami sama. Allah hilang kan satu nyawa dan die ganti dengan orang lain. alhamdulilah effa tgh preg anak first.

    Allah duga kita semana mampu kita je. InsyaAllah Allah dah sediakan yang terbaik untuk umatnya. ;)

    ReplyDelete
  17. salam kak .
    adik tak mengalaminya sebab adik tak kawin lagi .
    tapi , adik cuba mendalami isi hati akak .

    akak , sabar ye . Allah syg orang yang sabar . banyak pahala dan hikmahnya . kuatkan semangat ! Allah tak pernah bebankan umatnya . Allah hanya uji yang termampu dipikiul oleh umatnya .

    p/s: adik doakan yg terbaik untuk akk . i'am here with u .. :)

    ReplyDelete
  18. sabar je kak..abg kaka ipar saya dulu pun sama..skang dh ada baby.dia amalkan biodex ke hape tu? kak try dan doa byk2 ok.

    ReplyDelete
  19. ini semua rezeki dan ketentuan Allah. doakan yang terbaik untuk zana k. zana. mary ada tag zana kat sini..http://cikbear.blogspot.com/2011/05/le-beau-monde-giveaway.html

    ReplyDelete
  20. same la situasi kite nih..haih..tensiiii taw!!!! sedey pon ade...sorang kawan tu macam blame kami sebab bela kucing!!!!!

    ReplyDelete
  21. aik x de etry baru? akk bz erk?

    ReplyDelete
  22. zana jgn giv up ngn sedeyy tau!!! kalu tension or slalu pk pon kdg2x tak jadi... zana kena teruskan usaha disamping kta doa.. za dulu mcm tu jugak... mak bawak gi berurut tuk naikkan peranakan.. makan folic asid, mcm2x buat.... lepas lekat je baru za tau.. semua yg jd ade hikmah... dulu seblom kawen za duk berulang sg buloh - ptrajya.. gelap subuh dah kuar umah,, dah la drive sendiri.. bayang kan la if za pregnant masa tu.. lepas je pindah kuartes, alhamdullilah za teros lekat... tu la bila pk2 balik semua yg jadi allah dah aturkan tuk kita... n pasti ade hikmahnya...

    ReplyDelete
  23. sabar ye dieyza, bykkan berdoa..jangan putus asa, jangan stress dan jangan terlalu fikir.sbb kalau penat, hormon pun x stabil tau..cuba cek balik, pola pemakanan, kot ada silap kat mana2..
    cuba elak makanan segera, pes2 segera mcm ajinomoto, perencah2 segera tu...selain berdoa.mana tahu lepas ni rezeki awk.yuyu selalu doakan kwn2 yuyu jgk.chill k syg!

    ReplyDelete
  24. insyaallah akan ade rezeki untuk tuh, cume cepat dan lambat jer..

    pernah juga alami perasaan macam tuh setelah 2 tahun lebih kawen tapi masih juga berdua. Dan alhamdulillah berkat kesabaran, doa dan diiringi sedikit usaha alhamdulillah irfan kini penyeri hidup kami :))

    sabar yea.

    ReplyDelete
  25. mama dhia, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  26. roseally, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    hope ada rezeki utk kamu juga!!

    ReplyDelete
  27. k.nik, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  28. aqmal, thanks.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk akk & husband..insyaAllah..

    ReplyDelete
  29. asna, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  30. oleen, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    hope ada rezeki utk ollen & husband jugak!!

    ReplyDelete
  31. honneybunny, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  32. mizz sue, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  33. Nor, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  34. dakcik, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  35. zaza, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  36. marinahunny, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    hope ada rezeki utk akk & husband jugak!!

    ReplyDelete
  37. as leenda, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  38. eka, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    hope kita lebih tabah dalam menghadapi ujian dr-Nya.. mungkin ada hikmah di sebalik semua ni kan.. zana yakin Allah dah merancang yg terbaik utk kita.. betul kan eka?

    hope ada rezeki utk eka & husband jugak!!

    ReplyDelete
  39. mrs deana, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  40. effa, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  41. qlah, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    hugs~

    ReplyDelete
  42. zoey zau yah, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  43. cik marry, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  44. hani, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    hope ada rezeki utk hani & husband jugak!!

    ReplyDelete
  45. amoi, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  46. yuyu, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  47. mappiau, thanks dear.. really appreciate it!! semoga ada rezeki utk kami berdua..insyaAllah..

    doakan agar zana dpt rasa nikmat menjadi seorang ibu yer kak..

    ReplyDelete
  48. sy pon tengah menunggu jugak ni..sabar ye..mungkin bukan rezeki lagi :)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ