Tuesday, May 10, 2011

SMS & HP Lepas Kahwin

Pagi ni dengar Hot FM.. isu tentang sms yg paling lama pernah korang simpan.. bila check balik hp aku, x banyak sms yg aku simpan.. maybe hp baru kan.. but bila check hp lama, ada sms daripada encik suami masa saat2 kitaorang nak bertunang setahun yg lepas.. tu lah sms yg paling lama aku simpan..

Masa zaman sebelum kahwin memang sayang nak delete sms daripada encik bf (encik suami la).. sebabnya kalau rindu boleh la jugak tengok semua sms tu kan.. hihihi..


Lepas kahwin, family banyak perli aku.. katanya kalau nak telefon aku, telefon waktu office hour jer.. tu pun bergantung pada nasib.. kalau aku x bz or x ada meeting, dapatlah aku jawab call tu.. lepas office hour, aku sendiri x pasti kat mana hp aku.. sebab tu lah family aku kata, "adk kalau dah balik rumah & berkepit dengan adiey mesti bunyi hp pun x dgr".. hahahahaha..

Sudahnya, family aku sekarang akan call encik suami jer.. sebab diaorang malas nak tunggu aku angkat hp..
kalau aku dengar pun x sempat nak angkat sebab membebel cari hp kat mana..

Aku just ingat tentang hp aku bila nak tido jer.. sebabnya nak make sure dah set jam untuk bangun esoknya.. so masa tu lah akan nampak segala sms & miscall yg x sempat aku jawab.. huhuhu.. teruk betul kan..

Perangai x ingat hp kat mana ni antara perubahan aku lepas kahwin.. kalau dulu, hp wajib dibawak ke sana sini.. kalau hp tinggal, rasa macam serba serbi x kena.. kalau yg tengah bercinta mesti faham situasi ni kan.. dulu masa hp aku hilang, memang macam orang gila.. sayang dekat semua sms & gambar dlm hp tu.. sengsara betul masa tu!

Tapi ni bukanlah bermakna semua orang x penting dalam hidup aku sampai aku x layan semua call & sms.. cuma, memang aku sendiri susah nak pastikan kat mana hp aku lepas office hour sebab bila balik rumah banyak jugak tanggungjawab yg lain menanti.. tapi aku akan pastikan jugak semua miscall & sms yg x berjawab tu akan aku reply sebelum aku tido..

Pengalaman sms & hp korang??

P/S: bahaya cara aku ni sebenarnya.. kalau ada hal kecemasan maybe akan jadi masalah kalau aku lambat angkat call kan.. so aku akan cuba berubah lepas ni..




www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

34 comments:

  1. HEHEHE..SO sweett...
    saye tak guna fon..
    heee
    :D

    ReplyDelete
  2. zaza lak hp tetap penting walau lepas kawen..kate husband keje shift kan..hehe..haruslah kepit jgk hp..dan kredit x leh tggal ckt mesti nk topup..haha

    ReplyDelete
  3. samala kita, hari ni tertinggal hp lagi

    ReplyDelete
  4. zana..samelah kite..hehehe..lepas kawen hp tu macam di anak tirikan..
    kadang2 kredit sampai expired pun tak sedar..hehe..

    ReplyDelete
  5. hurmmmm tak reti nak komen sbb skang pn nadia macam kurang sgt peduli ttg fon, kdg just utk jwb sms customer... ni belum kawen dah mcm ni, pas kawen tak tahu la kan...

    ReplyDelete
  6. SMS along saya bukan along saya cume nak tolong hehehehehhhee..ada sya simpan huhuhhhh

    ReplyDelete
  7. hahahhahh akak same lah ngan saye...masej paling lame saye simpn smpi lah skrg kak ngan cik abg kite yg sekarang daa berusia 3 tahun dlm hp kito hohohoho...saye ase tabiat akak tu akn jdi pd sye nti klo pas khwn blum khwin pun duk bior je hp merate2 pastu kalo da berbunyi mengagau mncri heheheheh

    ReplyDelete
  8. lau e'in msj dr my dear mmg xakn pdm..

    ReplyDelete
  9. hahaha..akak pun sama mcm ko..selalu kalau org kol mmg memanjang tak sempat jawab atau tak dgr, sudahnya family suka kol hp hubby jer...hehe...

    ReplyDelete
  10. same je kite ni...family ameh pun selalunye akan call hp mr.hubby kalo x dpt contact ameh...skang ni dh x kisah pun pkai hp sendal pintu je sbb hp yg canggih ckit tu dh rosak..hehehehe..

    ReplyDelete
  11. Sblom kwin dulu, msuk toilet pon bwk hp.. SMS smpai abis credit msa tu jugak.. skrg.. usahkan SMS, org call pun slalu x bjwb.. hehehe

    ReplyDelete
  12. lebih kurang je kita ni..tp xde la sampai terlupa letak hp kt mana or x jwb cll langsung..yang call cik izyan biasanya mak atau encek suami je..smpi sekarang, hp masih lg benda yg penting..hehe

    ReplyDelete
  13. Salam kunjungan... nice blog.. ceria.. singgah la ke blog saya;)

    ReplyDelete
  14. Adie kira okey la ada org lagi nak call & SMS.. mcm asna.. hampeh jer dlm sebulan bleh kira ngan jari jer berapa kali org luar nk contact n SMS haha =D

    ReplyDelete
  15. zana...eka pun camtu gak.agak2 senyap je hp tu...maka betri dah abes la tu....skang ni, hp fungsinya utk kejut bgn tido je...kdg2 gi skolah tak bw hp

    ReplyDelete
  16. aqmalazmi, tipulah sgt dik oiii..huhu

    ReplyDelete
  17. zaza, kalau husband keje shift mmg haruslah hp tu sgt penting kan..

    ReplyDelete
  18. roseally, sama jugak eh.. hihihi

    ReplyDelete
  19. as leenda, ayat di anak tirikan tu mmg sesuai.. hihihi..

    ReplyDelete
  20. faiz, dgr hot fm jugak eh...

    ReplyDelete
  21. nadia, pas kahwin trs x tgk hp.. tgk muka husband jer.. hihihi

    ReplyDelete
  22. zoey zau yah, u pun sweet dear..

    ReplyDelete
  23. sahrom, sms along x mo simpan la.. huhuhu

    ReplyDelete
  24. fara, sekarang ni x cr hp kat mana tp cr suami kat mana.. hihihi

    ReplyDelete
  25. e'in, rasa syg jer nak padam msg tu kan..

    ReplyDelete
  26. wahida, agaknya org dah kahwin mmg mcm tu kot kak.. hahahaha..

    ReplyDelete
  27. ameh, x perlu hp canggih.. yg penting ada husband yg memahami kan.. hihihi

    ReplyDelete
  28. mommyagharr, setuju.. beza kan sblm & lps kahwin.. hihihi

    ReplyDelete
  29. izyan, hp tu still penting but zana dah kurang berkepit jer dgn hp tu..

    ReplyDelete
  30. zuwairi, thanks sudi singgah blog ni..

    ReplyDelete
  31. asna, kuranglah gangguan kalau mcm tu.. hihihi

    ReplyDelete
  32. eka, zana selalu jugak bawak hp yg dah x de bateri.. hahahaha

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ