Tuesday, May 31, 2011

Encik Suami Masuk Berita Harian!!!!


Hati berbunga riang bila nampak wajah encik suami masuk Berita Harian.. senyum sampai ke telinga hari ni.. x jemu2 menatap wajahnya.. susah nak dapat peluang berharga ni.. tu yg teruja nak cerita dalam blog ni.. hihihi..

Kisahnya macam ni.. encik suami pernah daftar untuk Cabaran Pematuhan Lampu Isyarat awal tahun ni.. lepas join cabaran ni, berangan la encik suami untuk jadi pemandu berhemah & cuba elak dari langgar lampu isyarat.. tapi ada kalanya gagal jugak.. huhuhu..

Tapi ada 1 hari tu, orang Perbadanan Putrajaya call encik suami.. katanya encik suami terpilih sebagai pemenang Cabaran Pematuhan Lampu Isyarat.. orang tu suruh encik suami datang ke pejabat Perbadanan Putrajaya untuk acara penyampaian hadiah.. masa tu,aku macam x percaya jugak.. tapi bila orang Perbadanan Putrajaya hantar sms, barulah aku percaya..

Memandangkan hari penyampaian hadiah (24 Mei) tu hari bekerja, aku x dapat la nak temankan encik suami.. so encik suami pergi ambik hadiah tu dengan kawan office dia.. sepanjang penyampaian hadiah tu, encik suami update la aktiviti yg ada kat situ dekat aku.. masa tu, dia ada kata tentang sesi bergambar dengan Berita Harian.. beria dia kata akan masuk surat khabar..

Makanya, selaku isteri yg prihatin, setiap harilah aku ni menatap Berita Harian di awal pagi.. punyalah semangat kan.. mana x semangatnya, bukan senang nak tengok gambar insan tersayang terpampang dalam surat khabar kan.. 6 hari menanti wajah encik suami masuk Berita Harian, tapi hampa sebab x de pun berita tentang tu (ayat macam putus cinta.. hahahaha)..

Malam tadi encik suami kata, maybe berita tu x kan masuk sebab dah seminggu kan.. so pagi tadi aku pun lambat la baca Berita Harian.. tapi bila tengah sedap belek2 surat khabar, nampak wajah encik suami!!!! happy!!!!

Bila nampak wajah & senyuman encik suami tu, terus call encik suami.. encik suami berkali ganda happy.. then, terus call family untuk "paksa" diaorang beli Berita Harian.. hihihi.. mestilah happy kan bila nampak wajah insan tersayang masuk surat khabar.. apatah lagi dengan berita yg baik.. berita tentang pemandu berhemah, siapa x happy kan??


P/S: senyum sepanjang hari..


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. heheh jgn lupe beli paper lebih ... Tahniah ;)..
    moga semua dapat ikut contoh yg baik n takde la kemalangan jalan raya berlaku ...

    ReplyDelete
  2. wahh dasyat..
    tahniah buat family akak..
    hehehe

    ReplyDelete
  3. wahhh!!!tahniah zana dh jadik wife sorang celebrity...

    ReplyDelete
  4. tahniah .... bestnya dapat masuk akhbar...

    ReplyDelete
  5. tahniah utk akak sekeluarga..
    hi salam kenal ye.. lia follow blog ni ye..

    ReplyDelete
  6. tahniah utk suami zana & tahniah jugak pada zana sebab mempunyai suami yg mematuhi undang2 jln rya..

    ReplyDelete
  7. haaaii ada orang senyum sepanjang hari tak henti2 sbb hubby dia masuk paper...*wink,wink*..tahniah dear..gunting dan framekan newspaper cutting tu buat tatapan bakal anak cucu

    ReplyDelete
  8. wah best msk paper...seronokkkk..=)

    ReplyDelete
  9. wahhhh tahniah utk suami zana....
    inilah dinamakan rezeki...
    Alhamdulillah

    ReplyDelete
  10. tahniah ye...jangan lupa frame kan gambar tue...untuk tatapan anak cucu nanti plak....rezeki betul...bukan senang nak masuk newspaper nie

    ReplyDelete
  11. hehhe betul tuh, keriangan die memang lain macam sikit kalau muke insan tersayang masuk paper walaupun gambarnyer kocik sekali pun kan hihihihi

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ