Thursday, May 5, 2011

Minor Operation!!

Semalam lepas balik keje, encik suami paksa jugak aku ke klinik.. semalam keadaan aku agak teruk.. dengan sakit gigi, di tambah pulak dengan batuk, sakit tekak & selsema.. pakej betul kan..

Mula2 pening jugak nak pergi klinik yg mana.. kalau pergi klinik biasa, klinik tu boleh tau tentang gigi ke? kalau pergi klinik gigi, selsema & batuk aku macamne pulak??

Ada officemate ni cadangkan aku pergi klinik biasa dulu.. sebabnya gigi aku sakit sebab nak tumbuh, bukan sakit sebab rosak.. so maybe klinik biasa akan bagi ubat tahan sakit untuk kurangkan bengkak kat gusi tu.. so aku pun terus jer gie klinik biasa..

Masa jumpa doktor, dia kata aku x demam.. memang aku akui yg aku x demam.. cuma sakit gigi tu yg buatkan aku rasa macam lemah seluruh badan.. doktor kata memang gigi tu nak tumbuh cuma ruang untuk gigi tu tumbuh sempit cikit.. so tu yg buatkan aku rasa sakit..


Doktor bagi ubat demam (walaupun aku xdemam), antibiotik & ubat tahan sakit untuk sakit gigi, ubat selsema, ubat batuk.. doktor kata, kalau ubat antibiotik untuk sakit gigi tu dah habis but still sakit lagi, kena jumpa doktor gigi pulak.. so maybe doktor gigi tu akan buat minor operation kat bahagian gusi yg tumbuh gigi bongsu tu.. doktor kata kena belah gusi tu untuk bagi gigi bongsu tumbuh tanpa rasa sakit.. dengar je macam tu terus rasa nak pengsan!!!

p/s: thanks pada sesiapa yg sudi cerita pengalaman tumbuh gigi bongsu walaupun kebanyakkan comment tu buatkan jantung aku berdegup kencang!!! doakan sakit aku cepat sembuh sebab x nak la buat minor operation!!!!!!



www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

32 comments:

  1. su xkn pulak..hihi..gigi ni stil senget..sebab xcukup space

    ReplyDelete
  2. hubby sy pon tgah sakit gigi ni..dh seminggu..

    sy x mrase lagi gigi bongsu nk tumbuh..huhu

    ReplyDelete
  3. alahai siannya... harap semuanya ok.

    ReplyDelete
  4. dah doc kate gitu, nak tak nak kene buat jugak..
    cekalkan ati.. kuatkan semangat..
    lepas bedah, sakit sekejap..pastu tak de sakit2 lg..
    drpd simpan gigi tu, sakit bertahun2 kan??

    ReplyDelete
  5. alololo...comeinye nak tumbuh gigi bongsu...xpe jangan takut suruh doctor kasi bius banyak2...pastu mesti xrasa sakit..kan...kan...kan

    ReplyDelete
  6. kene minor operate gigi ker? adui lemah semangat..

    anyway, semoge cpt sembuh yek..mkn ubat tau

    ReplyDelete
  7. adeehhh..jangan la takot-takot...hehe..

    ila doakan semoga cepat sembuh yer dear....;-)

    ReplyDelete
  8. cepat sembuh yew kak gigi tuw..heee

    ReplyDelete
  9. dah tak sakit hati girang yahuuuuuuuu

    ReplyDelete
  10. take care & semoga cepat sembuh.. ;)

    ReplyDelete
  11. i'll pray the best for u dear ;)

    ReplyDelete
  12. kene buat operation ke??hani pon skang ni ngh sakit gigi taw....tak tahan sampai demam2 pn ada....tak boleh nak makan sangat...tapi takot nak jumpe doc..sebab kawan ofis ada cakap.gigi tu kene buang n takboleh dipakai pon....

    ReplyDelete
  13. good luck aDieyZa.. Think of happy thoughts.. hilang lah sakit tu.. (^_^)

    ReplyDelete
  14. zana kene buat jugak. nanti dah buat rasa lege giler. hehe

    ReplyDelete
  15. mizz sue, untunglah sue x kena.. zana harap zana pun x kena la.. takut!!

    ReplyDelete
  16. faiz, ko ingt ko sorang takut?? aku ni lagi penakut tau!!

    ReplyDelete
  17. bardboo, owh hubby u tgh sakit gigi eh... so u kena jaga dia lebih cikit sbb org sakit gigi ni mmg merana sakitnya..

    ReplyDelete
  18. etiey, harap2 mcm tu la kak.. dah penat menanggung sakit ni..

    ReplyDelete
  19. mama dhia, harap gigi ni cepat ok.. kalau boleh x nak sampai operate..

    ReplyDelete
  20. hayantunfadzila, kalau blh x nak operate sbb takut!!

    ReplyDelete
  21. dakcik, thanks dear.. zana mmg makan ubat sbb x sanggup nak tahan sakit tu..

    ReplyDelete
  22. hunnybunny, thanks my dear..

    ReplyDelete
  23. su su, harap2 boleh cepat girang mcm dulu.. hihihi

    ReplyDelete
  24. zoey zau yah, thanks my dear..

    ReplyDelete
  25. asna, thank u so much dear..

    ReplyDelete
  26. qlah, thanks dear.. hugs...

    ReplyDelete
  27. hani, zana pun demam2 dear.. mmg sengsara..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ