Tuesday, July 19, 2011

Floria Putrajaya 2011

Maaf sebab dah habis Floria Putrajaya (FP) baru terhegeh2 nak buat entry.. walaupun FP ni berlangsung selama 9 hari & terletak betul2 dekat depan office aku ni, tapi x ada jugak entry tentang FP ni kan.. orang lain dah habis update ttg FP, tapi aku baru terhegeh2 nak update.. jangan kata terhegeh2 nak update, aku jugak terhegeh2 nak pergi FP tu pada hari terakhir..


Pergi hari terakhir sebab nak tunggu mak & abah.. abah memang suka bunga2 ni.. lagipun bila pergi hari terakhir, mesti dapat beli bunga dengan harga murah.. makanya, pergilah kami ke FP pada pagi Ahad lepas.. pergi berlima, aku, encik adiey, mak, abah & anak buah aku.. mak & abah culik anak kakak aku.. kelakar betul bila nenek & atok culik cucu sendiri.. hahahha.. ni kes nenek & atok bosan tinggal berdua so culik cucu untuk jadi peneman diaorang..

Pagi Ahad tu memang ramai orang.. mungkin sebab semua nak beli bunga murah macam aku.. hahahaha.. bila sampai sana, abah mula rambang mata ok.. semua nak dibelinya.. mak geleng kepala jer sebab x boleh halang dah minat abah tu.. abah kata nasib baik dia x duduk Putrajaya, kalau dia duduk Putrajaya selama 9 harilah dia pergi FP tu beli bunga.. obses betul dengan bunga!





FP ni acara tahunan yg terbaik!! segala macam bunga ada dijual.. lepas tu harga memang jauh lebih murah.. abah kata kat kampung lagi mahal.. tu yg buat abah rambang mata sangat tu..


 

Abah pandai pilih bunga.. siap tau lagi anggaran pokok tu dah berbunga berapa kali.. abah banyak nasihatkan supaya beli pokok bunga yg baru nak berbunga so kita akan dapat tengok pokok tu berbunga banyak kali.. tapi kena jaga lebih la sebab pokok baru nak berbunga kan.. kalau kita ni bukan kaki bunga, better ambik jerlah pokok yg dah berbunga dengan lebatnya.. bila pokok tu dah x berbunga lagi, beli jerlah pokok baru.. huhuhu..

Kitaorang kat sana 2 jam jer.. sebab bawak budak kecik kan, so kesian kat dia nak jalan lama2.. lagipun kalau lagi lama, lagi banyak pulak duit habis beli bunga kan.. hihihi..

Malam tu, anak buah beria2 nak ajak tengok bunga api.. so untuk x hampakan dia, kitaorang pergi la FP tu lagi sekali.. pukul 9mlm dah sampai sana.. sampai2 jer, perarakan bot lampu berhias baru jer mula.. memang cantik2.. pukul 10.45mlm barulah ada acara bunga api.. memang meriah sebab malam terakhir kan, dengan orang bersorak, dengan bunyi percikan bunga api yg kuat & dengan suara riuh rendah pengunjung..


Walaupun dapat pergi FP ni sekejap jer, tapi tetap puas hati.. cuma x taulah kenapa x ada mood nak bergambar hari tu.. ntah ke mana mood tu lari pun aku x tau.. sampai hari ni x balik2 lagi mood tu.. ke mood bergambar tu dah sampai dulu ke tempat aku nak "honeymoon" weekend ni???

P/S: dalam hati ada taman!! 

24 comments:

  1. nor g lunch ari jumaat dgn opismate,xtau nape mood nk b'gmbr tu xde...just tgk2 je la...mak kol dr kg tnye xbeli bunge ke...nk beli buat ape,rmh xde tanah...hehe...nor dgr bunyi bunge api kt rmh je langsung xbwk nopal p tgk,ayhnye bizi...=)

    ReplyDelete
  2. waaa cantek lah putrajaya nie...
    heee kat negeri kedah nie tade putra jaya pong...... HAHAHHAA...
    nak transfer saneee! HEE

    ReplyDelete
  3. eh abah akak yg obses ng bunga bukan mak hehe..erk gmbar bunga api itu cantik tp sayang adikmu takut akan ia wawawa :(

    ReplyDelete
  4. alah zana..beshnyer...D tak sempat nak p..weekdays.. keje..mlm dah penat..weekend pulak..p tengok bola lah..p melawat org sakitlah..p sane sini..terus penat nak memandu sejauhp putrajaya tuh... harap2 thn mendatang D dpt pegi....

    ReplyDelete
  5. wah syooknya
    banyaknya bunga

    ReplyDelete
  6. teheee...
    akak tak pegi siang kali ni jadi tak dpt nak menikmati bunga cantik2 tu.

    slamat ber honeymoon ya.. hihi

    ReplyDelete
  7. zana....ameh x sempat nk pegi pun even dpn ofis je floria nye...baby Abreeq demam x dpt la kenalkn dia dgn bunga²..huhuhu...

    ReplyDelete
  8. nak gi honeymoon ke mana dik zana?

    ReplyDelete
  9. sy prnah pg dua kali utk 2 tahun berturut-turut ke FP semasa menetap disana..memang best...skrg da susah dah nk pg sana...

    ReplyDelete
  10. x sempat ke sane..sedih kn huuuu

    ReplyDelete
  11. owh sempat yeh zana pergi tengok bunge..
    akak tak sempat lor..
    sempat tengok munge api yang cantek2 malatop sajork

    hehehe

    waaaa nak pegi honeymoon yeah bestnyeee nak itootttt *dasartaktaumalumemangcenggini* akekeke :P

    ReplyDelete
  12. sana sini bloggers duk citer psl floria ni...aku jugak la yg tak sampai2...huhu...

    ReplyDelete
  13. sampai juga akhirnya..... tapi jasad jer kat FP kan??? hati dah tak sabar nak honeymoon... hikhikhik

    ReplyDelete
  14. wow syioknya zana...nak sgt pegi.tp apakan daya...terpisah jauh oleh laut china selatan

    ReplyDelete
  15. ramainya org pergi sana..ila je xdapat pergi...

    semakin jeles ila tengok tau...hehe...

    alalala akak...dalam hati ada taman tu...dalam taman ada cik abg akak yer..hehe

    ReplyDelete
  16. bestnyaa teringin nak pergi tapi tak kesampaian hahah

    ReplyDelete
  17. pehhhh tapi farid seyesss tak pandai
    pilih bunga...
    tapi kita sama lahhh]
    suka gak kat bunga.
    jambu kn..hahahahaha...
    tapi bunga ni pehhh..
    redup je mata memandang..
    hehe

    ReplyDelete
  18. salam kenal.

    semua orang pergi tengok floria!

    saya je tak~

    huhu

    :(

    ReplyDelete
  19. teringin sgt nak pegi..tapi tak berkesempatan...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...