Saturday, July 30, 2011

Kemas Rumah Bersih2 Sebelum Puasa

Hari ni terpaksa kuatkan semangat untuk mengemas rumah sebaik mungkin.. maklumlah minggu depan dah start puasa.. so mestilah mood nak mengemas rumah tu agak merudum!! jadi marilah kita bersama2 mengemas rumah sebelum bermulanya puasa ye kawan2..


Maybe boleh guna checklist ringkas ni untuk pastikan semua kerja yang utama dapat disiapkan!

- Pastikan lantai disapu & dimop..
- Jangan lupa cuci bilik mandi & tandas jugak..
- Rajinkan tangan untuk tukar cadar baru untuk setiap bilik..
- Jangan lupa bersihkan dapur dan pastikan tiada kesan minyak di sekeliling dapur..
- Susun barangan di stor dengan kemas..
- Jangan lupa untuk lipat baju yang dah dibasuh..
- Cuci bunga hiasan supaya xde habuk yang boleh membuatkan kita selsema..

Untuk para suami sila ringankan tulang anda semua dalam membantu para isteri mengemas rumah yer..
- Tolong buang sawang2 di syiling rumah..
- Bantu isteri mencuci kipas..
- Pastikan air-cond turut diservis untuk memastikan ianya sentiasa berfungsi dengan baik..
- Pastikan tingkap rumah dicuci dengan bersih..
- Jangan lupa untuk buang sampah ke pusat pembuangan sampah setelah isteri siap mengemas!!!

Jom sama2 mengemas!!! 

8 comments:

  1. Wah rajinnye.. ni yang buat zwan pown besemangan nk kemas rumah nii.. HAHA

    MySuaraBlog: Happy Birthday Mama

    ReplyDelete
  2. wahhh semangat mengemas nih.. arini pun fara kena mengemas umah.. kebetulan kwn dtg tumpang tdo.. alang2 mengemas seluruh umah :)

    ReplyDelete
  3. tu la.. kene start mengemas dah ni..hehe since ada mia, susah nak mengemas, sejam je bangun.. ;)

    ReplyDelete
  4. hehehe...
    Jom kemas-kemas=)
    bab suami tu penting!

    kerjasama suami sangat diperlukan bab mengemas ni...=)

    ReplyDelete
  5. salam,
    saya pun sama laki bini mengemas arini, siap cabut rumput pagi2 buta takut panas ditengahari...:)
    selamat berpuasa to zana dan family...

    ReplyDelete
  6. btul2...da pose nnt malas nk ngemas kan!

    ReplyDelete
  7. mesti berkilat habis ni uma zana. hehehe

    ReplyDelete
  8. haha..bunga pun mengemas ngn mak semalam..tapi xciap2 g..jadi mak bunga sorang la kemas..hehee

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...