Monday, July 11, 2011

Refleksiologi Di Rumah

Minggu lepas masa balik kampung, rasa teruja nak cuba refleksiologi kaki yg abah buat dekat luar rumah.. abah beli batu refleksiologi tu dekat Ayer Hitam Johor.. balik N9 abah buat sendiri tempat untuk refleksiologi kaki ni.. abah buat sikit jer dulu , nanti kalau gie Ayer Hitam nak beli lagi batu tu..


Masa first time try, aku rasa sakit ooooo.. abah kata kalau sakit, tu maknanya ada penyakit.. terus rasa takut!! penyakit apalah agaknya kan.. mintak2 dijauhkan dari penyakit yg bahaya.. lagi 1 faktor rasa sakit tu adalah sebab badan ni dah makin mengembang dengan jayanya.. so confirm la kaki yg comel tu sakit untuk menampung badan yg chubby ni.. hihihi..


Bila encik adiey try, dia kata x rasa sakit.. then terus dia buat kesimpulan yg dia sihat.. "eh, hello.. nak perli cik puan zana ke??"...


Best betul bila ada batu refleksiologi ni kat rumah..banyak gak kebaikan refleksiologi.. anatara kebaikannya, melancarkan pengaliran darah, mengurangkan risiko tulang reput, menguatkan otot kaki, mengurangkan risiko kencing tidak lawas, menguatkan tulang dan pinggul, mengurangkan risiko sakit sendi, mengurangkan rasa letih, mengelak risiko sembelit & mengurangkan masalah pada bahagian peranakan.

Banyakkan kebaikannya.. so x rugilah abah buat tempat untuk refleksiologi kaki ni kan.. thanks abah!!

Abah kata waktu petang2, abah & mak gilir2 jalan kat batu refleksiologi ni.. oh, sungguh romantik!!
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

16 comments:

  1. wah..dah de batuan refleksologi kat umah lah...tak payah lah nak p taman segala ni..hehe..anyway zana..dee pon rase sakit giler kaki ni mase pijak batu-batu tuh..tu petanda kite ni bnyak penyakit lah kot...

    ReplyDelete
  2. kalo akak yang terai jalan kat batu tu ko agak2 sakit tak? :P

    ReplyDelete
  3. salam zana..bestnya,xyah g taman...bersenam kaki kat umah jer...!dulu k.atie pernah gak jln atas batu nie kat taman..hadoii!mmg sakit tapak kaki...hihi

    ReplyDelete
  4. Lama xjalan atas batu tu, bila fikirkan sakit mmg xteringin pun nak jalan atas tu..xsanggup..msti mulut bising duk mengaduh je

    ReplyDelete
  5. tak suka jalan atas batu refleksologi tu...mmg sakit...ntah apa penyakit aku ni ntah...ish, nauzubillah...

    lagi satu, kan ada selipar yg ada mcm refleksologi tu, pun aku tak suka...sakit wooo...

    ReplyDelete
  6. bestlah kan..tp mmg org ckp kalau sakit ada penyakit..i pun sakit klu jln atas batu batan tu..hehehe.

    ReplyDelete
  7. best2...klu badan letih bile jalan atas batu ni rase sengal2 pun terbang hehe ;p

    ReplyDelete
  8. badan ini makin berkembang dgn jaya nya??
    hahahahaha..
    akak2 nk try jugak lahh..
    sila bagi alamat kg akak..
    nk try jugakk..
    haha =)

    ReplyDelete
  9. cioknya.tayah susah gi playground.eka kalu nak berefleksologi bagai kene tekan myk cari playground...pandai ayah zana buat...bagus utk peredaran darah

    ReplyDelete
  10. wah syok tu petang2 leh exersice kt depan rumah jalan2 kt atas batu tu.. bagus tu.. dlu masa zaman study rajin ar pegi taman jalan2 kat atas batu tu

    ReplyDelete
  11. wah..best teu kan sis..hihi..tp ifa xberapa suka tue..haha

    ReplyDelete
  12. wah pandai abah akak buat yer..tu baru sikit. t buat lah lagi banyak. lagi byk kebaikkannya..hehe

    ReplyDelete
  13. bgus gak ada batu2 tu kt umah kan.romantik x kira usia mmg suwitt haha

    ReplyDelete
  14. ila suka wat refleksiologi neh bila ila g jogging...

    suka ja jalan2 atas batu neh...orang cakap..lau kaki kita sakit,ada pnyakit eh..tol x kak?

    ReplyDelete
  15. hye,blogwlking here..

    btw jom komen link entry wani ni

    http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    thx a lot =)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ