Tuesday, July 12, 2011

Susu Anlene

Siapa pernah cuba minum susu Anlene? Kalau pernah, apa kata korang share cikit pengalaman tu dengan aku.. manalah tau pengalaman korang tu boleh membuatkan hati aku semakin berkobar2 untuk minum susu tu.. hihihi.. ke ada antara korang yg x suka minum susu?

Aku baru jugak cuba minum susu Anlene tu.. sebelum ni minum susu jenama lain.. tapi macam x best jer.. maybe x serasi dengan aku kot.. lain orang, lain cara penerimaan tubuhnya kan..

First cuba minum susu Anlene adalah lepas kahwin.. sebab nampak kat tv iklan Anlene yg mana isteri tu menari2 dengan suami  dia, lepas tu tiba2 isteri tu sakit pinggang.. then isteri tu minum Anlene, terus boleh menari macam gaya peserta dalam rancangan Mari Menari kat Astro tu.. oh, teruja aku!!! terus rasa nak feeling2 menari lepas tengok iklan tu.. hahahaha..

Semangat minum susu turut disokong oleh encik suami.. oh, ni mesti kes dia pun teruja tengok iklan tu kan.. hahaha..

Percubaan membeli susu Anlene berjaya.. percubaan minum susu Anlene hari2 gagal!! sebabnya, kadang2 terlupa la pulak nak minum.. tapi xdelah sampai kitaorang minum seminggu sekali.. sekurang2nya 2 hari sekali..

Tapi sejak beberapa minggu yg lalu, percubaan untuk minum susu Anlene hari2 telah berjaya!! cuma percubaan untuk minum 2 kali sehari tu masih belum berjaya dilaksanakan.. aku minum sehari sekali jer, waktu malam.. 

Nak tau kenapa aku berjaya untuk minum susu Anlene tu hari2? semuanya disebabkan dapat mug percuma bila beli susu Anlene.. 


Dapat mug percuma ni dengan pembelian susu Anlene.. bila dapat mug percuma ni, terus bersemangat nak minum susu hari2.. mungkinkah faktor gambar dekat mug tu yg membuatkan aku beria2 nak minum susu Anelene? mungkinkah sebab faktor ada penunjuk aras untuk letak susu Anlene tu? apa yg pasti hari2 aku beria2 nak minum susu Anlene tu..


Bila hari2 minum susu tu, rasa beberapa perubahan positif kat badan ni.. aku rasa yg bila aku buat keje berat or mengemas rumah ke, kurang la rasa sakit pinggang.. kalau dulu, lepas mengemas 1 rumah, rasa sakit la kat pinggang tu.. bila kat office pulak, aku cuba untuk duduk dengan postur badan/cara yg betul, yg duduk dengan keadaan badan tegak tu.. kalau dulu, sekejap jer dah rasa lenguh pinggang, now dah ok cikit.. yg aku perasan, lepas minum susu Anelene tu, masalah berkaitan 'pembuangan" pun dah x ada.. aku pun x tau apa kaitannya, tapi lepas minum susu tu, proses penghadaman tu nampaknya berjalan lancar la..

Yg pasti susu ni baik untuk tulang.. so x rugi kalau kita minum susu Anlene ni demi kesihatan kita semua.. kalau kita x rasa sepenuhnya perubahan pun, sekurang2nya kita mencuba untuk jaga kesihatan tulang kita kan.. siapa lagi nak sayang badan kita kalau bukan kita sendiri kan.. lagipun mungkin kita rasa tulang kita kuat sekarang, tapi akan datang kita x tau kan.. so jom jaga tulang demi kesihatan kita semua..


P/S: Tapi aku belum mampu untuk buat aksi macam gambar dekat mug tu.. hahahaha.. 

www.tips-fb.com
Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

35 comments:

  1. eh sama..ika pun minum anlene hehe,masih baru gak :p

    ReplyDelete
  2. kalau adieyza berjaya buat cam gmbar kat mug tu.. thun dpn leh mohon utk masuk mari menari ler ekekeke.

    fara ada plan nak beli anlene nih. yelar bila usia da makin meningkat. nak jaga kesihatan lebih terasa. adieyza minum yg rs perasa coklat/putih? kena minum panas2 eh?

    ReplyDelete
  3. ika, samalah kita. hihihi.. jom terus minum susu..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. fara,zana minum yg coklat.. hr tu try yg putih tp sejak kblkgn ni suka yg coklat.. hihihi.. susu tu zana buat suam2, sbb ada yg kata x elok minum susu panas2 sgt.. hilang khasiat susu tu nnti.. so buat suam2 jer..

    nak masuk mari menari tu xdelah kot.. x pandai menari la.. hahahaha..

    ReplyDelete
  6. start mula kenal anlene masa kena masuk spital sebab kurang kalsium. tapi malas betul nak membancuh so skrg minum dutch lady yang kotak2 tu je.ini pun sebab sakit nak tumbuh geraham bongsu ;p

    nak bancuh susu tak boleh guna air panas sgt, nanti susu kurang khasiat.rasa pun lebih sedap sebab dan tak rasa berdebu-debu :)

    ReplyDelete
  7. alamak minum susu ker... say ni ssh nak minum susu tekak x blh nak terima... dl masa pregnant pun bl 1 kotak tu 9 bulan pun x abis minum...

    pada yang minum tu teruskan lah... sebab ramai yang kata anlene ni mmg bagus tah bl lah saya blh minum gak

    ReplyDelete
  8. zana: dee dulu mmang sgt suke minum susu..ape2 jenis lah..memang tiap2 mlm..sapan pagi..kami bantai susu... tp entah kenapa..tetibe perasaan kami semua sudah semakin menggebu..terus stop... Tp susu anlene ni dee tak praktik ari2...dengar2 gula tambahan kan? nak try lah

    ReplyDelete
  9. rina pun minum anlene sbb terpengaruh ngan hubby... perisa coklat..smpi ketagih... hehehe... perisa coklat best!

    ReplyDelete
  10. ade gak sus anlene kat umah..mug anlene tu pun ade..tp yg versi lame..
    minum anlene perisa coklat..lebih sedap minum jika sejuk..
    dulu mase mule2 minum tak suke rase die.. pastu bile ade promosi susu anlene kat carefour try la rase susu yg dieorg bancuh..eh sedap la..then terus tanye kakak tu cam ner nak bancuh..rupenyer ade care la..
    4 sudu besar susu anlene, bancuh ngan air suam (bukan air panas), kacau2..nak lebih sedap, simpan dalam peti ais..mmg sedap..

    ReplyDelete
  11. x suke susu anlene heheh..suke full cream or fresh dutch lady huahuahua...kena blaja minum anlene nie

    ReplyDelete
  12. zana, eka makan susu anlene...nak tunggu susu an\mum je belum lagi...eeheheh...pst... walopun dah lama mkn anlene, tak dpt agi nak naik kan kaki ke ats..huhuhuh

    ReplyDelete
  13. hahaha ade hati nak buat menari cenggitu yek hiks.

    akak pun tak sooooka minum susu, susu soya ngan susu cokelat boleh lagi tapi kalau susu anlene belum penah terai lagi, tapi disebabkan usia udah amat mencemburui ku maka akan ku gagahkan juga untuk menerai susu anlene tuh huhuhuhu.

    ReplyDelete
  14. Zwan penah rasa minum susu anlebe yang perisa coklat punya.. sedap! ;)

    MySuaraBlog: Tabik Springlah Sama Pakcik!

    ReplyDelete
  15. bagus kan
    anum pun nak cuba la
    dh lama pasang niat tp x buat2 lagi

    ReplyDelete
  16. Salam Zana..elok minum susu Anlene nie tuk tulang.Ngah muda nie x terasa sgt...bila dh berumur nanti baru terasa badan mula sakit2.

    ReplyDelete
  17. hehe,
    sy xminum susu putih:
    kat umah suami yang minum ni..=)

    ReplyDelete
  18. akak dari dulu x leh minum susu dik .. paling tidak vitagen je .. huhuhu sib baik masa kecik susu formula tuu boleh minum :)

    tapi susu nie sgt2 bagus :))

    ReplyDelete
  19. dulu saya rajin minum anlene.nk kuatkan tulang kononnya tp perut tak thn lak..selalu kembung hihi

    ReplyDelete
  20. aku pun minum susu ni nok...tiap2 mlm...pernah buat n3 pasal ni...

    kenapa aku beli takde hadiah mug ni ha??? ini tidak adil!!

    ReplyDelete
  21. akak mmg suka minum susu.. dari blom kawen sampai la sekarang.. dulu pernah minum anlene..sedappp.. pastu anmum plak.. now minum feandleaf pulak nak tambah susu nye pasal..

    so marilah kita minum susu tiap2 hari utk tulang yg kuat dan sihat! cewah macam iklan ler pulok..lariksss

    ReplyDelete
  22. ain xpenah minum susu anlene..tp kalo susu tepung mmg penah..tp susu anlene rase dia mcm xsedap jek..(mak kate) hihi

    ReplyDelete
  23. dh lama tk amik susu..dlu msa pregnant ngan BF mmg hari2 minum...elok amal anlene ni kan nak2 umor yg makin tua ni..tulang pon kian reput..hihi

    ReplyDelete
  24. ada perisa coklat tak? ala, sikit hari lagi dah boleh la nak buat gaya mcm tu... silap2 siap lipat lagi.. hehehe

    ReplyDelete
  25. hehe..ifa mmg dh lama minum sus anlene nnie..best kan sis..yg coklat pun best..yg vanila pun best..hihi

    ReplyDelete
  26. dah lama x minum susu...last minum masa pregnant kan haifa..tu pun awal2 jer..bila dah lama cam xleh nak telan lak susu...smpaila haifa umur sthn stgh skrg..lom start minum susu agi...
    thanks zana...igtkan tntg susu...

    bila la nak start minum susu ni...huhuhu

    ReplyDelete
  27. betul bukan org tua je kene jaga... muda ni lagi la kena jaga...

    ReplyDelete
  28. alamak...

    ila lak xsuka minum susu....bila la nak belajar minum susu neh..heheh

    ReplyDelete
  29. wah kak cayalah! minum susu terus kuat tulang..hehe bagus kak amalkan dr skrg nnt tua xde la dpt osteoporosis...hee jijah minum susu gak! cume pas minum msk jamban. alalaa :P

    ReplyDelete
  30. mesti sebab tak nk sakit pinggang
    macam dalm iklan tu kn???
    hahaha...takpe minum susu tu byk2
    akak..kalau boleh mkn sekali
    ngan tin tin susu tu..
    hihihi..
    romantik betol lah akak =p

    ReplyDelete
  31. bunga suka minum susu tu..heheheh..tapi sekarang dah lama tak minum..hihi

    ReplyDelete
  32. Anlene mmg bagus, tak kurang gak omega. Yang mane tekleh handle ngan rase anlene ni bleh try susu omega pasal omega sedap sikit rasenye. Tapi bagi yg preggy omega ni tak digalakkan minum.

    ReplyDelete
  33. bercakap pasal mug...aritu blk kg, k.nik ada belikan susu ni utk MIL n mcm biasa, ada free mug. cadangnya nk rembat tp...kemanakah mug itu pergi ye???

    bila zana wt entry ni baru teringat pasal mug tu..huhu

    ReplyDelete
  34. Hmm, saya ada adik kurang upaya, badan dia kurus sangat, kadang-kadang kami risau kot patah tangan dia, dia hanya terbaring, tapi keras2, kaki tangan dia bergrak tapi tak berapa boleh kawal... Jadi mak sayang bagi anelene untuk kuatkan tulang, tapi apa yang kami dapati, seperti kata tuan blog, memang dia akan buang air besar setiap hari. Kalau tdk, kami terpaksa sumbat ubat buang air kat dalam dubur dia, kalau tak,mmg dia takkan boleh buang air... Jadi, maknanya, anelene ni pun mmg baik utk peghadaman!

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ