Friday, August 10, 2012

Iklan Raya 2012 Daripada Syarikat Bernas Sungguh Menyentuh Hati......

Malam tadi beria2 aku menangis.. jiwa sensitif betul.. tengok iklan raya pun boleh menagis tersedu2.. serius punya nangis sampai basah2 pipi aku.. 

Iklan raya daripada Syarikat Bernas betul2 buatkan hati aku tersentuh.. menceritakan tentang kasih sayang seorang anak pada ibu bapanya walaupun diaorang dah meninggal dunia.. kisah anak yatim yang kurang upaya berusaha untuk pulang ke kampung menziarahi kubur ibu bapanya.. 

Sambil taip entry ni pun air mata nak mengalir.. mula2 aku ingat aku jer yang over sensitif.. rupanya tengok status kat FB kawan2 pun ramai yang sedih... pagi ni bukak blog pun ramai blogger yang cerita tentang iklan raya tu.. kiranya memang ramai yang tersentuh hati & rasa sedih bila tengok iklan tu.. 

Aku x dapat la pulak nak share video tu sebab kat office x boleh bukak youtube.. tapi ni ada blogger yang update tentang iklan raya tu.. maybe korang boleh tengok kat youtube terus atau tengok blog blogger ni, blogger ni, atau blogger ni..

Pengajaran terbesar iklan ni adalah menghargai kedua ibu bapa kita selagi mereka ada.. pada yang telah kehilangan kedua ibu, perbanyakkanlah sedekah Al-Fatihah kepada mereka.. sama2lah kita berusaha untuk menjadi anak yang soleh/solehah.. insyaAllah..


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

9 comments:

  1. tak tengok lagi.... iklan tu semua tv ker astro jer???

    tengok you tube jelah...

    ReplyDelete
  2. tak tgk lg....nk try cr kat utube...

    ReplyDelete
  3. Betul. memang sedih iklan tu.. Ros pun tengok malam tadi, menitik gak air mata ni:(

    ReplyDelete
  4. betul..sedih..igt sy je rase sedih mcm tu..

    ReplyDelete
  5. dr jauh balik nak jumpa ibu...hanya di pusara
    sedih sangat........

    ReplyDelete
  6. nana pulak sebab semua orang dah cakap sedih, terus tak berani nak tengok..kompem banjir nanti..huhu

    ReplyDelete
  7. Semua orang cakap sedih.. time tu ida tak tengok lagi.. Ida pun macam nana taknak tengok.. tak sanggup.... Tapi tadi tengok tv, sekali keluar iklan.. TERtengok! dan yang pasti TERnangis... hihihihihi

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ