Wednesday, November 28, 2012

Entry Tanpa Gambar? Resign Jadi Blogger?

Tiada entry bergambar sehingga aku khatam study tutorial untuk tambah limit storage dalam picasa album aku.. nyampah tau tengah syok2 nak update gambar, tetiba bagitau dah habis limit.. *dah guna benda free nak sentap ke zana oiiii?? 

Untuk sesiapa yang tau tentang tambah limit letak gambar dalam blog, boleh cuba terjah tutorial dalam blog Qaseh Honey ni. aku x sempat nak cuba lagi tutorial tu.. nanti kalau tetiba aku update entry baru siap gambar tu, maknanya aku dah berjayalah follow tutorial tu yer.. 

Nota cinta: apalah ertinya update blog tanpa gambar.. terasa x lengkap sungguh!! kalau resign jadi blogger macam mana? hehehehe...
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

18 comments:

  1. hihi~x suke kan...nieyl nyer pun jd cmtu gak..mslh nyer klu kite delete..nnt entry yang lame2 gambar hilang kan...

    ReplyDelete
  2. falsya pun dh kene..baru je kene..remeh betul nak bg okayh balik..

    ReplyDelete
  3. uishh baru tau blog nih ada limit nak letak gambor...

    ReplyDelete
  4. Akak, cuba tengok tutorial ni :

    http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2011/01/tutorial-upload-gambar-bila-melebihi.html

    semoga dapat membantu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq so much dear.. nnti akk cuba yer.. now x berapa sempat nak mencuba.. apapun, tq yer.. mmg membantu sgt2 dear.. :)

      Delete
  5. haah..sue pun hari tu dh reach limit.. nmpak benor byk gmbr dri entry :P
    hhehhe... tapi xde gmbr tak syiok nak update kan

    ReplyDelete
  6. samalah kita kak.. semalam pon jijah limit gambar tu.. tensen jer..

    ReplyDelete
  7. ohhh....letak gambar dlm blog pun ade limit ye....=(

    ReplyDelete
  8. zana...akak baru aja kena mslh ni...
    kena tekun baru boleh he..he..
    tanpa gambar serupa tak berblog.......

    ReplyDelete
  9. risaunya bila jd cmtu. betul,xbest berblog kalau xde gmbr

    ReplyDelete
  10. eh...xtau pula ada limit..?? haa..nak kena cari info juga ni..

    ReplyDelete
  11. brp limit sbnrnyer yer? mls plak nk berblog bila gitu.. huhu..

    ReplyDelete
  12. kak zanaaa, jangan resignnn dulu! :))

    ReplyDelete
  13. me also...
    ttbe over limit..
    menci kan..
    nk update pon malas...
    ishhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  14. akak pun baru jd mcm tu,tp nasib baik dah bole uploadkan,tu pun menggelabah search tuto utk ni kat google..hehe

    ReplyDelete
  15. Jgn resignnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ! Eh eh, patutlah ida bca entry zana takde gmbr.. tak best ah! xpe xpe... zana gerenti boleh follow tuto....... *len kali resize dulu pic sebelum upload cik mek.. hihihi*

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ