Wednesday, November 14, 2012

Kisah Cuti + Kahwin + Mengandung + Berkhatan + Shopping

Malas update so buat point2 jer.. tajuk pun ntah apa2.. xde mood la!! musim orang bercuti ni, idea pun macam bercuti jer.. 



- kebelakangn ni, aku dapat banyak kad jemputan kahwin kawan2 .. agaknya tahun depan banyak berita kawan2 pregnant kan?? aku jugak yang belum2 ada khabar berita.. tapi x pe, tu semua rezeki Allah.. kita tunggu jer lah kan..

- minggu ni 3 orang anak buah lelaki aku berkhatan.. terasa macam sekejapnya masa berlalu.. dah bujang2 anak buah aku.. kalau masa kecik dulu, semua suka aku mandikan sebab aku suka buat buih dalam besen (berangan dalam bath tub la kan).. tanpa sedar, sekarang ni diaorang dah makin bujang! 

- minggu ni jugak ada beberapa orang anak buah ambik penyampaian untuk hari anugerah sekolah dan tadika.. bangga bila tengok anak2 buah membesar dengan bijak.. syukur Alhamdulillah..

- cuti semalam kononnya nak draf entry2 tertangguh.. tapi hampeh! semua plan x menjadi.. sebabnya, bangun pagi ada orang tu dah ajak jalan sebab bosan lepak kat rumah.. keluar dari pagi sampai dekat Maghrib baru balik.. 

- plan keluar semalam sebab bosan duduk rumah.. so nak cuci2 mata jer.. tapi, cuci2 mata ni lagi bahaya!!! sebab bila x ada plan nak beli apa, tetiba balik tengok macam2 benda dibelinya.. so, lagi banyak cuci2 mata lagi banyakkkkkk duit mengalirrrrrrr sebenarnya... sape setuju?? 

- semalam pergi The Mines, ramai gilerrrrrr orang.. nak masuk The Mines jammed! nak cari parking jammed! dalam kedai penuh & padat dengan orang! sesak nafas duduk dalam tu.. sesak jugak nafas tengok sale sana sini.. hahahaha...

- pagi tadi jalan lengang gilerrrrrrrrr.. berapa buah kereta jer ada kat jalan raya tu.. terus rasa macam, "betul ke hari keje eh??".. jelesssssssssss dengan sesiapa yang bercuti!

Nota cinta : cerita cuti korang?? 




Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

16 comments:

  1. Musim kawen, musim bkahatab dan musim org jejalan! Hehhe yg berpantang sila dok diam diam kekeke

    ReplyDelete
  2. best kan pg keja jalan lengang

    ReplyDelete
  3. Betul tau sana..kadang tuh niat nak berjalan2 je..bile dh nmpk brg2 mesti tercapai jugak..

    ReplyDelete
  4. boleh guling2 atas jalan kekdahnye... mmg lengang beb!

    ReplyDelete
  5. Insyallah kak.... Ade hikmah di sebalik suma tu.. Cayang akk :)

    ReplyDelete
  6. salam Zana..k.atie pon dah byk dpt jemputan...esok pon ada kenduri kawen gak ambik berkat maal hijrah kot :D
    Semlm cuti Deepavali...mmg berdentam berdentum kat area umah k.atie ni sbb kat tamna lorong k.atie ni ramai india.
    Grrrrrrrrrrrrrr...geram tau!nk tido pon xblh!!

    ReplyDelete
  7. dlm xde idea tu bnyk juga point dia buat entri kan :)
    semlm cuti pegi midvalley..pun jammed!! ramainya makhluk Allah kat sana..huu :p

    ReplyDelete
  8. dlm xde idea tu bnyk juga point dia buat entri kan :)
    semlm cuti pegi midvalley..pun jammed!! ramainya makhluk Allah kat sana..huu :p

    ReplyDelete
  9. cerita cuti Queen... duk umah saja... jimat dari segala segi.. x penat.. x letih.. duit x keluar.. minyak kereta x berkurg... tol x kena byr.. hehehehe

    ReplyDelete
  10. zana keje gak ke..hehe sama lah kite..

    ReplyDelete
  11. elin cuti duduk rumah layan kerenah amani ....semakin hari semakin banyak perangai baru. :)

    kite nka share something. :)
    http://erynastuff2u.blogspot.com/2012/11/usaha-bagi-mendapatkan-zuriat.html

    ReplyDelete
  12. comfirm jln semalam sesak kan? sgt x best !! nasib baik keje, padahal dlm hati ni, nak cuti !!!

    ReplyDelete
  13. yes admit it..kalo kate nk cuci2 mate mmg bkn cuci mate je tp cuci semuanyer abis duit dlm purse pown cuci bersih...hahaha

    ReplyDelete
  14. Bulan 12 memang bulan yang busy...Hasilnya Sept tahun depan, ramai yang terkena buatan orang..~bahahaha

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ