Tuesday, November 27, 2012

Bekerja Secara DIVA, Bukan Berlagak Macam DIVA!!!

Apa perasaan korang kalau ada orang yang sanggup menipu demi nak nampak hebat di mata orang lain??

Apa perasaan korang kalau ada orang yang sanggup tunding jari menyalahkan orang lain sedangkan hakikatnya dia yang bersalah??

Serius aku jadi tak faham dengan orang yang suka membodek ni!!! aku jadi tak faham kenapa ada orang yang sanggup menipu demi nak nampak diri dia sempurna di mata orang lain sedangkan hakikatnya dia ni jenis "depan cakap lain, belakang cakap lain"!!

Berubahlah mengikut peredaran masa.. janganlah bekerja dengan cara kerja yang diamalkan 10-20 tahun lepas.. amalan bodek-membodek ni hanya akan membuatkan orang lain membenci kita.. 

Janganlah kerana nak nampak sempurna sampai sanggup ko ganggu periuk nasi orang lain!! janganlah kerana nak nampak ko tu terlebih rajin sampai sanggup ko pertikaikan kerja orang lain sedangkan hakikatnya kerja yang orang tu buat adalah kerja ko!!!

jangan sampai aku gantung wall hanging ni dekat bilik orang tu sudah!!

 Nota cinta: 
bekerjalah secara DIVA!! mahir dalam banyak perkara, tau dalam segala segi, bijak dalam berfikir dan berkata.. tetapi elakkan diri berlagak macam DIVA!! cakap semua nak menang dan hebat, tapi hakikatnya orang pandang kita seperti tunggul kayu!! *peringatan untuk diri aku sendiri jugak!

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

17 comments:

  1. aaaaaaaa...takuttttttt....lari laju2 lah.... ^___________^

    ReplyDelete
    Replies
    1. marry, awak jangan nak lari laju2 sangatlah! gerenti saya dapat kejarrrrrrr... ke awak nak saya gantung wall hanging tulisan DIVA tu kat tmpt awk? huhuhu..

      Delete
  2. perangai diva nie kan mana2 comp pun ade zana..pastu yg nak up2 diri sendri tp sebenarnye nan hado pun ramai..penah dpt kawan jenis gitu..mmg pastu kite jauhkan diri dr org2 cenggini..

    ReplyDelete
  3. betui2...tak jugak kalau tanpa sedar diri sendiri jadi macam tu...

    ReplyDelete
  4. sabar, sabar.. takutnyer kn mrh.. org cmtu campak je dlm tong sampah ! :P

    ReplyDelete
  5. skrg ni ramai yg berlagak diva, prasan bagus jer..nyampah tul ngan org cenggini :(

    ReplyDelete
  6. wah!!!!!!!!!!!!!!!!!!CHINTA DAH BOLEH KOMEN....

    ReplyDelete
  7. penipuan tu bila t'bongkar akan menampakkan diri diorang lebih buruk dari keadaan asal..

    ReplyDelete
  8. rasanya tak patut ada orang berlagak diva kat dunia kerja nihh..tak menunjukkan mutu kerja langsung kot sebab meng 'aicond' je lebihhh..

    ReplyDelete
  9. nsb baik nory keje sorang je kt opis..so takde yg berlagak diva...ehehe

    ReplyDelete
  10. ni betui2 marah ni......sabar je la ye..=)

    ReplyDelete
  11. hahahaha..ramai yang lagak diva, tapi prestasi tak diva mana pun!

    ReplyDelete
  12. kak, orang macam ni campak lombonggg terus senang. ;p

    ReplyDelete
  13. ida suka jadik divaaaaaaaaaaaa............... ;p

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ