Thursday, November 1, 2012

Hasil Blogging Daripada Nuffnang Kali Kedua - Karpet Merah!

Kalau hasil duit Nuffnang kali pertama aku beli kain pasang warna merah, kali ni beli karpet warna merah pulak.. duduk rumah tu dah lama, tapi baru sekarang terhegeh2 nak paksang karpet dekat ruang tamu tu.. selama ni memang kosong jer ruang tamu rumah aku tu.. memang dari awal dah plan nak beli karpet warna merah supaya hall nampak terang menyerlah! *aku kan Mak Ngah, tu yang suka warna merah... ada kaitan ke?? tapi, kan orang selalu kata, "merahnya Mak Ngah".. 

Maaf x ada gambar karpet sahaja.. dan maaf jugak sebab ni gambar masa hari raya aidilfitri 2 bulan lepas.. tu yang ada bekas kuih segala.. hehehe..

Beli karpet merah tu dekat Nilai sebab sana murah cikit.. sanggup pergi lepas balik kerja sebab kebanyakan orang cakap beli pada hari biasa harga lebih murah berbanding hujung minggu.. tapi sebenarnya ikut nasib la.. then kena pandai cari kedai.. kalau rajin, boleh bandingkan harga.. tapi sebab aku nak cepat, aku x survey pun.. hehehe...


Masuk kedai pertama dah tertawan hati kat karpet merah tu.. tanya harga then terus mintak kurang.. beria aku mintak kurang tau.. sebab harga yang dia jual tu lebih daripada budget aku.. hahaha.. nak karpet cantik dan bulu lembut tapi nak murah.. 

Last2 dapat gak aku beli karpet tu lepas orang tu bagi discount.. jangan x percaya, lepas discount harga karpet tu adalah di bawah baudget aku.. hohohoho.. murah!!! tension agaknya orang kedai tu dengan aku.. nak karpet cantik, lembut dan besar tapi nak harga murah!!! hahahaha.. 


Puas hati sangat masa dapat beli karpet merah tu.. padahal karpet sekangkang kera jer pun.. tu pun dah rasa seronok sangat.. agaknya kalau dapat karpet yang habis lembut dan seluas ruang tamu tu macam manalah rasa seronoknya tu kan??  
Nota cinta: masuk rumah nampak karpet merah jer terus ingat kat blog.. 

Kalau ada sesiapa yang berminat nak dapatkan produk penjagaan untuk rumah, boleh click link kat bawah ni.. paling terlaris poruk Basic H Shaklee.. boleh guna untuk cuci dapur, tingkap, bilik mandi, mop lantai sampai berkilat & macam2 lagi.. kalau nak cuba pencuci dan pelembut baju pun boleh.. click jer link kat bawah ni yer.. ataupun kalau ada masalah, boleh call/whatsapp/sms Zana, 013-6065246 untuk maklumat lanjut.. 

[ SET PENJAGAAN KEBERSIHAN RUMAH ]

- Salam sayang untuk semua -

Zana Adieyza 
"A Miracle is Another Word for Effort"


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

33 comments:

  1. neiyl pun same gak suke gak beli kat nilai..tapi klu pegi,kena ajak mak mertua skali..sbb mak mertua pandai tawar harge gler2..hihihi~ lgpun,mak mertua nyer citarasa sgt terbaikkk..hehehe~ :)

    ReplyDelete
  2. sama warna dengan carpet saya...beli kat nilai gak....hik..hik...

    ReplyDelete
  3. pandainya hias... sejuk mata tengok

    ReplyDelete
  4. ok ke zana guna carpet tue, sy pun ada beli jgk dkt nilai..2 pulak tue, tp bila lama2 mcm keluar bulu2 tue...haiii..takut nti abis bulu seme terkeluar je huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear, setakat 2 bulan ni ok lagi la.. tp x taulah kalau nnti tetiba semua nak tercabut kan.. hehehe.. maybe kena pandai pilih jenis karpet kot kan.. sebab ada banyak jenis, nmpk sama tp bila pegang rasa lain kan.. zana pun x pandai pilih.. harap2 x tercabut la bulu2 karpet tu.. hehe..

      Delete
  5. cantik2..meriah merah2kn..sy pn beli carpet kt nilai gak :) mmg brbaloi2 :)

    ReplyDelete
  6. Lawa... naik seri ruang tamu tu..

    ReplyDelete
  7. perghhhhhhhhhhhhh.. merahnye makngahhhhh.. :P
    cantek woooo... mmg bagos duit nuffnang beli ni.. kurang2 tahan lama.. nampak je selalu.. >> beli pakai duit nuffnang << i like carpet tu.. :)

    ReplyDelete
  8. Wah..mmg merahnye mak ngah..hehe..tp ok je matching je ngan umah..cantik..
    tahniah dpt bli carpet ngan hasil blogging :-)

    ReplyDelete
  9. cAntik......suka combination kaler tu

    ReplyDelete
  10. cantek dan kemasnyee rumah zana ;)

    ReplyDelete
  11. carpet tu nmpk sgt menarik sbb ada combination hitam :)

    ReplyDelete
  12. cantik karpet merah tu. susun atur rumah akak pun cantik :)

    ReplyDelete
  13. wah....karpet cantik...rumah pun cantik...

    ReplyDelete
  14. warna merah mmg naikkan seri...
    cantik.....

    ReplyDelete
  15. cantik carpet merah..suke color merah tp mok mok xsuke color2 gitu..sedih....

    ReplyDelete
  16. Zana, cantiknye... susun atur ruang tamu tu...
    pandainya...kemas umah...
    sedap mata memandang.. kapet merah tu menarik, cam rasa nak guling2 je, hahaha....

    ReplyDelete
  17. santek dear, combine merah ngn itam. menyerlah sgt

    ReplyDelete
  18. cun cun ... suka wana merah hitam ni.. tahniah zana dah nampak hasil blogginng

    ReplyDelete
  19. salam kenalan........

    cantik karpet...ada jgk hasil dr nuff kan...hehhehe

    ReplyDelete
  20. cantik..sal nak beli karpet cam tu dah berzaman tapi tak jumpa plak..asyik jumpa yang kilat2 tu tak nak..nak yang biasa jer..

    ReplyDelete
  21. wiieee... ni byk ni duit nuffnang dia ni smpai leh beli karpet bulu ni.. wiiii... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. saya tak jumpa tempat komen.
      salam kenal. jom intai blog saya
      http://amerislovely.blogspot.com/

      Delete
  22. bape kali kali cubaan ida untuk membeli karpet di tolak oleh hubby..Mushang lah ni ! HAHA

    ReplyDelete
  23. lama x komeng2..hehehe

    wahhhhh cntiknye wane merah !!! tp kalo dibentangnya karpet tu kat kedainya, rambang mata tau zana..tp kalo dh pai umah, cun sgt2!!!!

    ReplyDelete
  24. cantiknyaaaaaaaaaaaaaaa merah ituuueewww! :))

    ReplyDelete
  25. cantiknye karpet.. pinjam gamba karpettu ye dear.

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ