Thursday, November 29, 2012

Kisah Tidur Awal Di Musim Hujan

2 hari lepas, mata aku ni terlebih manja.. sebabnya, belum pukul 9 malam tapi mata aku dah terlelap.. sungguh manja mata ni sebab asyik rasa nak terlelap jer.. 

Hari Isnin boleh bertahan sampai pukul 12 malam sebab first time terpengaruh tengok cerita korea dengan anak buah.. 

Hari Selasa pukul 9 aku terbaring atas sofa sambil tengok tv.. last2 aku sedar pukul 10.30 malam sebab Encik Adiey suruh tidur dalam bilik.. 

Semalam lagi teruk!!! pukul 8.30 aku dah terlelap depan TV sambil duduk.. gilerrrr sungguh!!! tengah sedap2 duduk tengok TV boleh tertido!! sedar2 Encik Adiey jerit "gol!!!!".. tengok jam dah pukul 10 malam.. game bola sepak pun dah dekat nak habis masa tu.. parah sungguh mata aku 2 hari ni..

Yang peliknya, dekat office x ada pulak aku rasa mengantuk! balik kerja x ada pulak aku rasa letih! sebelum pukul 8 malam tu, bukan main segar lagi mata aku.. tapi masuk pukul 8 malam jer, automatik mata ni macam kena gam.. pelik sungguh!!! ke tido awal ni sebab musim hujan eh??

Kesian dekat anak buah aku yang baru 3 hari stay kat rumah aku.. dah la siang aku keje.. petang jer boleh manja2 dengan dia..*still manja2 walaupun umur dia dah 15 tahun! hari Isnin jer dapat luangkan masa dengan dia.. so nekad hari ni mesti keluar rumah!! mesti jalan2!! 

Hari Selasa kononnya memang nak keluar, tapi Encik Adiey ada hal pulak.. lagipun time tu hujan renyai2, so better lepak kat rumah jer.. semalam nak keluar jugak, tapi sebab hujan lebat sangat so mood malas tu menjadi2 pulak.. 

So hari ni, kalau hujan pun aku tetap nak keluar!! takut kalau x keluar, belum sempat Buletin Utama bersiaran, aku dah tertido lagi agaknya.. nasib baik tengah "bendera jepun", kalau x risau jugak Isya' aku terlajak sampai 12 malam! hihihi..

Aku tanya anak buah dia bosan x duduk rumah jer? dia kata "x bosan langsung! sebab Internet ada 24 jam!!!".. tu lah budak2 sekarang kan.. internet manjang! sanggup x makan sebab sibuk dengan internet.. pelik sungguh aku dengan budak2 remaja sekarang ni.. *terasa macam dewasa sangat jer bila bercerita ttg anak2 remaja sekarang.. hehehe...

Nota cinta: x seronoknya entry x bergambar.. masih x ada masa untuk tambah limit gambar nak letak dalam blog.. hujung tahun banyak kerja!! 


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

15 comments:

  1. ok la tu zana. better ngantuk blah mlm dari kat tmpt keje.

    ke..... perubahan ke arah sesuatu? jeng jeng jeng!!!

    ReplyDelete
  2. musim ujan adalah musim tidor..kuikui..semua org pon rasa gitu kot~~

    ReplyDelete
  3. Musim ujan mmg mate sentiasa nak lelap aje..hehe~
    nieyl dlu pun mcm tu jgak...kalau de Internet,mmg leh x makan laa...
    tapi bler dah kawen...jarang dah nak berinternet nie...hihi~
    kecuali klu en.husband xde..hahaha~
    mmg sepanjang ari ler....:P

    ReplyDelete
  4. hmm..ni mesti sbb musim hujan ni..cuaca pun sejuk je...seronok la nk tidur kan >_<

    ReplyDelete
  5. skang nie musim ujan, mata pun asyik nak layu je kan..hehehe

    ReplyDelete
  6. dpt tarik selimut dlm hujan mmg syok, zana...
    jgn lewat bangun udah......

    ReplyDelete
  7. kalau musim x hujan pun mata ni kul 9.30 mlm je dah berat.. apatah lg musim2 hujan ni.. tp disebabkan adam & hawa start pukul 10 makanya ku tahan jua mata ini dari tertutup.. abis je adamhawa confirm lelap! ;)

    ReplyDelete
  8. tulah same kite tido awal..ain lagi lah kalo husband main bola setiap selasa & kamis tu lg la awal tido..huhu

    p/s : ramai kan jd kt belog xleh uplod gambar..dlu ain dh pnh jd..dah alih ke akaun gmail yg lain..ni xtau la dh capai limit belum..setakat ni ok lg nk uplod pic..;)

    ReplyDelete
  9. Tidur malam dah cukup Zana, mananya lah nak mengantuk di siang hari. =)

    ReplyDelete
  10. hai zana! :))

    macam mana boleh jmp blog saila ni hoho malunya *blushing* hehe.. baca komen zana td dh pelik dh,meeting mana pulak ni haha.. ;p
    thx eh follow saila, saila dh follow zana jgk :D

    saila pun sejak dh kawen ni asyik mls dgn mengantuk je..huhu

    ReplyDelete
  11. sama la kite.. BE sampai umah wat apa yg patut, jam dh nak kul 9 mata mula dh ngantuk.. skg pun dh mula ngantuk..baju x gosok lg ni..huhu

    ReplyDelete
  12. Ida pun kalau duk umah sensorang, tak kuar takpe.. janji ada internet! hhihihihi

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ