Wednesday, November 21, 2012

Pengaruh Warna Dalam Kehidupan - Warna Pink!


Motif beli kalkulator pun cari yang warna pink??? hahahahaha.. bak kata Encik Adiey, kalau ada orang jual TV, peti sejuk, mesin basuh warna pink agaknya aku pun nak beli jugak kan.. hahaha..

Eh, walaupun aku suka warna pink, tapi perabot dan perkasas elektrik dalam rumah aku tak berapa nak prefer beli warna pink.. kalau perkasas dapur dan bilik mandi tu tak pe.. memang melambak2 warna pink.. segala besen, tapis, tempat sudu, bekas gula, dulang, tudung saji, span basuh pinggan, bekas berus gigi, berus lantai, span mandi sampailah ke penyapu dan mop lantai memang semua nak beli pink.. hahahaha.. 

Tapi untuk perabot memang tak beli warna pink.. sebab tak nak nampak macam rumah tu rumah aku sorang.. hahaha.. kesian Encik Adiey nanti.. dah la kebanyakan perkakasan kecil kat rumah dah warna pink.. cukuplah jugak dia nampak banyak pink kat diri aku ni.. jangan dia nak menghadap pink dekat perabot2 pulak.. kesian diaaaaaa.... hehehehe..

Apapun, Encik Adiey sporting jer.. dia tak kisah pun pasal warna2 ni.. cuma jangan ko ngada2 cadangkan dia beli kereta atau cat kereta warna pink.. memang dia tentang habis-habisan!!! tapi part kereta pun aku tak berapa nak prefer beli pink.. sebab kesian kalau biarkan Encik Adiey bawak kereta warna pink.. tak pasal2 orang cop laki aku "jambu".. hehehe.. 

Lain orang, lain pandangannya kan.. ada jer yang suka perabot dan kereta warna pink.. aku ok jer kalau orang suka letak banyak2 pink dalam rumah tu.. terasa sweet berada dalam rumah tu.. lagi2 kalau cat warna pink!! peeerrrgggghhh, cat bilik tidur warna pink memang aku dah lama idam2kan.. tapi now belum ada rumah sendiri, so jangan berangan lebih2 yer zana.. hehehe...

Tak kisah la suka warna apa pun.. asalkan kita bahagia.. kalau dah orang tu gembira dapat penuhkan rumah dia dengan warna hitam, biar jer la.. tak payah kita nak pertikaikan sangat.. kalau dia beli kereta warna pink, biarlah kan.. dah dia suka kan.. bukan dia ganggu kehidupan kita pun..

Nota Cinta : macam tu jugak la aku tak berapa nak gemar kalau orang pertikai kenapa aku suka dan obses sangat dengan warna pink.. eh, dah aku suka.. biarlah kan.. bukan aku paksa korang suka pink kan.. hahaha..
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

22 comments:

  1. huaaa.. jelessss.. nak cari gak camni.. i nye calculator wane kelabu tau.. huhuhu.. tapi kat umah wane putih + pink.. gambar bunny lagi.. kuangx3.. cam budak kecik kan mama ni..

    ReplyDelete
  2. lynn pun minat gak warna pink tapi x ler sampai semua barang nak beli warna pink...setakat nie notebook jer yang warna pink...hehehehe...

    ReplyDelete
  3. cantik!! byk jgk brg warna pink, antaranya purse dan handfon

    ReplyDelete
  4. I LOIKEE PINK JUGAKK....MERAHH PON NORY SUKA..

    RUMAH SEWA PON NORY MAIN BEDAL JE CAT KALER PINK..
    NSB BAIK OWNER RUMAH SPORTING..HEHE..

    ReplyDelete
  5. hahhhh..tak payah nak paksa2 saya beli baju ke tudung ke wana pink.sebab saya suka hitam je..hihihi..(lari laju2)

    ReplyDelete
  6. pink sinonim kan dgn perempuan.. :)

    ReplyDelete
  7. jom berpink http://www.sophieparis.com.my / http://www.sophieparisputra.blogspot.com/
    :D

    ReplyDelete
  8. hahahaha akhak tak kisah dik ekau nak tukar badan jadi warne pink pun takpo janji ekau bahagio sudeh. hiks.

    eh haiiii lupe lak. *tutup muke malewwww*

    ReplyDelete
  9. Omg! Omg! Omg! (bercakap dlm nada seperti shuib. Hahaha)

    Zana, sehati sejiwalah kiter. Hanis pun memang meroyan kat segala benda warna pink ni. Stationary kt opis pun semua nak beli colour pink. Sampai botol shampu pun pilih warna pink walaupun khasiatnya tak sesuai utk rambut sendiri. Nampak sgt lebih teruja kt botol berbanding isi dalaman. Hahaha...

    Asben kena redha n tabahlah kalau segenap isi rumah dipenuhi dgn barang warna pink. Lagi pun kira oklah kita minat warna pink dari minat benda lain. Kenzzz???
    Hehe...

    ReplyDelete
  10. ni namanya peminat tegar pink ni...

    ReplyDelete
  11. Pompuan dgn pink, tak apa..

    Jgn jadi lelaki, tapi pakai payung pink! hahaha

    ReplyDelete
  12. pink buatkan kita ceria...suka pink

    ReplyDelete
  13. Saya peminat pink jugak....hehehe

    ReplyDelete
  14. hehhee..saya ska pink jgak, tapi mcm heran kat diri sndiri baju, tudung byk yang warna coklat.. ahahha.. tapi dlm hati suka pink, bila membeli belah takde plak pink nyaa

    ReplyDelete
  15. betul,kaler pink nampak sweet je kan?

    ReplyDelete
  16. ida pun suka pinkkkk!!!! tp kebanyakkan nye barang ida je pink, bila dah masuk brg kepunyaan bersama hubby, dah tak boleh pink... hubby tak suka... huhuhu

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ