Friday, November 30, 2012

Bila Anak Dara Makin Membesar Dan Pandai Melaram

Semalam sempat bawak anak dara (anak buah) kat rumah tu keluar pergi The Mines.. niat di hati nak hilangkan rasa boring anak dara tu la.. kesian dia dah 3 malam aku x bawak dia jalan.. 

Masa masuk Watsons, macam-macam anak dara ni cari.. macam-macam jugak yang dia beli..  kebanyakan barang yang dia beli, adalah barang yang aku mula beli masa kerja dulu.. maknanya, dia lagi advance daripada aku.. dia baru Tingkatan 3, tapi barang penjagaan diri dia dah macam orang bekerja!! adoiiiii anak dara sekarang.. maintenance tinggi sungguh!!!

Aku pakai pencuci muka Olay masa kat zaman Universiti.. tapi dia sekarang dah pakai barangan Olay! pencuci Olay, krim muka Olay!! adoiiii anak dara aku tu.. terasa cepatnya masa berlalu.. sedar2 dah makin membesar anak buah aku yang sorang tu..

Aku ni start belajar pakai foundation pun masa zaman Universiti.. tu pun sebab terpengaruh dengan kawan2 asrama.. masa zaman sekolah x ada maknanya aku nak tepek segala macam jenis produk kat muka aku ni.. tapi dia baru Tingkatan 3 dah pandai pakai BB cream, foundation dan compact powder segala.. 

Nampak sangat mak cu dia masa zaman sekolah dulu x pandai jaga kecantikan kan?? hahahhaha.. eleh, x jaga pun pak cu tetap sayang tau!! daripada sekolah bercinta, walaupun dulu mak cu x pakai segala mak nenek pencuci muka mahal dan segala macam BB cream, pak cu tetap sayang jer sampai sekarang.. hehehehe..

Nota cinta: bila anak dara membesar, belanja pun makin besar kan?? lagi2 kalau dapat yang jenis suka melaram!! hehehe..


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

14 comments:

  1. anak dara zaman skrg kan hehe

    ReplyDelete
  2. hekehek, masa yg membezakan segalanya. saya nih, dah kerja baru merasa nak pakai segala bagai, time blaja dulu, mmg taklahhh..

    ReplyDelete
  3. awal sgt nk bersoleknyer pun.. rosak kulit.. belum cukup matang lg.. huhu..

    ReplyDelete
  4. huhu.
    ank buah yg dajah 5 pun mintak mcm2 ke mak dia. katanya nk pakai perfume ucu.. ah.. sudah.. satu hal plak mak dia nk belikan..huhu..

    ReplyDelete
  5. budak zmn skrg kan, semua nk dicube, lbh advace dr kite zmn remaje2..:)

    ReplyDelete
  6. hehehe...anak lynn pun lebih kurang juga...pantang tgk mama dia berbedak sket...mula la tayang muka dia kat kita...minta dibedakkan juga...tu baru 5 tahun tu...

    ReplyDelete
  7. huhu tu la yg mak cik fadh bising dok leterrrr mase zaman sekolah..bayangkan ade 3anak dara nk dilayan kehendak sumer..pengsann !

    ReplyDelete
  8. anak dara zaman skrg.. queen dulu dah kerja baru pandai melaram.. pencuci muka brand2.. masa sekolah dulu ape mak abah beli itulah yg dipakai... bedak pun pakai bedak baby johson jer... hehehehe

    ReplyDelete
  9. teringat zaman onie nak meningkat anak dara,semua melawa guna duit umi abah,tapi sekarang dah tak perlu risau,hehe....melawa guna duit sendiri dah..... hehe

    ReplyDelete
  10. remaja sekarang memang dah maju pasal melaram ni semua... sebab sekarang macam2 jenama penjagaan muka ada kat pasaran... tinggal pilih dan beli aje...

    ReplyDelete
  11. biasala.. budak2 la ni dh makin advance.. dulu nk pegang nfon pon payah.. budak2 lani drjah 1 pon ramai yang dh ada nfon..

    ReplyDelete
  12. sama la ngan adik, baru drjah 5..
    siap nak beli maskara lagii
    akak dia ni pun takda..
    tpi akak die ni sokong sebab nak tumpang guna juga..
    tau yang dia tu semangat awal2 je beli
    nanti akak die jugak yang guna..
    tapi sayang tak jadi beli...hahahha

    ReplyDelete
  13. js pun dulu time keja baru pandai pakai smua benda tu...kalau idak takdenye...hihi

    ReplyDelete
  14. Awal nye bercream bagai tu? Ida masa tu pakai bedak sejuk mak je.... hihihihi....

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ