Monday, January 16, 2012

Tutorial Embedded Comment Di Blog

First time buat entry tutorial.. sajer nak uji diri sendiri dengan buat entry tutorial ni.. kesimpulannya, leceh gak nak buat entry tutorial ni.. hihihi.. so aku respect la kat sape yang rajin buat entry tutorial tu..  hihihi..

Tutorial ni biasa2 jer.. maybe dah ramai tau.. tapi aku baru tau.. sebab teruja, tu yang mengada2 nak buat entry tutorial ni.. hihihi..

Tutorial untuk komen berangkai.. contohnya macam kat blog aku sekarang ni, aku tukar setting dari popup window comment kepada embedded comment.. pop-up senang gak, ramai yang guna setting tu.. 

Tapi aku ni macam lagi senang nak reply terus komen yang blogger komen kat entry aku.. eh, macam berbelit lak ayat aku ni.. hope korang faham la yer apa yang aku cuba maksudkan.. hihihi.. maybe korang lagi senang nak faham bila tengok gambar tutorial aku ni kot..



So, meh layan tutorial untuk Embedded Comment!

Step 1, pergi ke bahagian dashboard then click setting




Step 2, cari tab comments then click kat tab comments tu..






Step 3, tick kat kotak embedded below post




Step terakhir, save! dah siap...


Mungkin ada yang rasa lebih senang guna pop-up window.. tapi aku sajer nak pilih setting ni untuk make sure aku lebih rajin reply semua komen blogger yang sudi komen kat entry aku.. lain orang, lain citarasanya kan?

Nota Cinta : selamat mencuba!


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

28 comments:

  1. wah..leh try nanti..TQ zana =)

    ReplyDelete
  2. Thanks zana berkongsi info.. akak ni bab2 teknikal memang failed sikit..hehe

    ReplyDelete
  3. zana tq for this tutor...nanti bleh apply kt blog

    ReplyDelete
  4. thanx zana... Queen mmg nak sgt buat reply komen mcm ni.. xtahu plak ada kat setting jer.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. em, cam tau je sedang mencari tutorial ni..
    thkas sharing..=)

    ReplyDelete
  6. Buat macam ini pasti tak tertinggal utk reply mana yg komen N3 kita kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. senang nak make sure komen trs dibalas..

      Delete
  7. wah bagus2 . senang je rupenyer yer..haih !

    ReplyDelete
  8. wah. buleh try la nanti ;D ACEH KAK ZANA COMEI =)

    ReplyDelete
  9. eh. dah tak pop out..
    tp kadang kalau camni, jadi susah nak komen..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. kadang2 jadi susah nak komen.. akk faham.. tp buat masa ni akk nak try guna yg ni dulu.. if dh bosan, nnti nak tukar pop up blk since yg pop up lagi best.. hihi

      Delete
  10. zaza dah buat zana..suke cme yg x best sbb window komen x leh pop out je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. tp bab nak trs reply komen pulak senang..

      Delete
  11. thanks zana! nak buat jugak la..hehe

    ReplyDelete
  12. alamak...da takde pop up dah susah nak komen pulak kak...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu arrr.. tp akk senang nak reply.. kalau pop up ada setting mcmni kan best..

      Delete
  13. eiiii... nama sy ada kt tutorial. hihihi..like lg! ;p

    ReplyDelete
  14. awin try nk wat camni, tp x menjadi pulak...nape ye?

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ