Wednesday, January 18, 2012

Lulur Mandi/Scrub Dari Sumber Ayu & Puteri Binari


Hari ni nak kongsi sikit tentang produk lulur mandi/scrub kesukaan aku dari Sumber Ayu dan Puteri Binari.. aku ni mula rajin nak ber"lulur" and ber"scrub" ni masa zaman Universiti dulu.. masa zaman sekolah nan hadonya nak berlulur bagai.. hihihi.. biasalah kalau duduk hostel masa kat U dulu pantang nampak member beli produk baru, semuanya nak dicuba jugak kan.. cepat terpengaruh! lulur mandi/scrub dari Sumber Ayu dan Puteri Binari ni memang best!!

Sebelum citer tentang produk yang best, meh kita tengok kebaikan lulur/scrub ni..
 
Kebaikan Lulur/Scrub 

• menjadikan kulit cantik, halus, gebu dan cerah.
• Menanggalkan sel-sel mati serta daki pada badan.
• Memutihkan bahagian-bahagian tersembunyi seperti pelipat paha, lutut,siku & celah ketiak.
• Mengurangkan tekanan & keletihan.
• Mengekalkan tenaga.
• Menghindarkan bau badan dan peluh berbau.
• Memperbaiki tekstur kulit.
• Mengurangkan dehidrasi 

Since memang banyak kebaikannya, so haruslah merajinkan diri untuk melulur & meng"scrub".. lagipun, kalau buat sendiri pun lebih jimat.. kalau ada duit lebih, boleh la ke spa..
 
Setakat ni, ada 2 produk yang bikin hati aku jatuh cinta..
 
Lulur Mandi/Scrub Dari Sumber Ayu & Puteri Binari

First, Lulur Scrub Puteri Binari.. scrub ni memang best sangat.. harga yang sangat berpatutan (lingkungan RM10-12, bergantung pada kedai yang jual).. tekstur scrub ni cair cikit.. kiranya kena pakai banyak cikit untuk dapatkan hasil yang lagi best.. 
 
Lulur Mandi/Scrub Dari Sumber Ayu & Puteri Binari
 
Bau lulur scrub yang jadi kesukaan aku adalah haruman Bunga Chrysan..wangiiiiiiiiiiii.. bekas scrub ni pun aku suka sebab pink.. boleh gitu?? hihihihi..
 
Selain tu, ada 1 lagi produk yang betul2 buat aku jatuh hati.. Lulur Mandi Sumber Ayu.. lulur mandi ni memang mengancam habis la bagi aku.. harga murah gilerrrrr (lingkungan RM5-7, bergantung pada kedai yang menjualnya).. tekstur lebih pekat, bau yang wangi dan haruman lebih kekal lama.. hasilnya, kulit jadi lebih lembut & lembap..

Lulur Mandi/Scrub Dari Sumber Ayu & Puteri Binari

Untuk Lulur Mandi Sumber Ayu ni, ada pelbagai jenis haruman.. pilih jer yang mana berkenan di hati.. aku suka haruman Bunga.. bau dia lebih lembut dan wangi.. masa pakai lulur ni, feeling2 dalam taman bunga yang penuh dengan bunga-bungaan.. feeling2 romantis gitu.. lepas pakai lulur ni, kulit lebih lembut.. bila kulit dah lembut, encik suami nak belai2 pun jadi lebih syok.. hihihi..

Untuk lulur mandi/scrub dari Sumber Ayu & Puteri Binari ni, aku memang puas hati sangat.. setakat ni memang 2 produk ni jer yang sesuai dengan aku.. ada jugak try yang lain, tapi kulit aku jadi sensitif lak.. so depends jugak la pada kulit korang yer.. maybe ada yang sesuai, maybe ada yang x sesuai.. tapi 2 scrub ni berasaskan bahan semulajadi, so lebih natural..

Kita digalakkan pakai scrub sekurang2nya 2-3 kali seminggu.. tapi nak lagi best, pakai selang sehari.. lulur scrub sebelum mandi (masa badan kering since lebih berkesan).. then bilas macam biasa.. lepas bilas, kalau rasa x nak bersabun pun ok jer.. 

Tapi kalau nak lagi feeling2 spa, try pulak sabun badan tu dengan mandian spa.. banyak produk mandian spa kat pasaran sekarang ni.. pilih jer yang mana berkenan.. nanti kalau ada masa aku cerita pulak produk mandian spa yang aku suka k..
 
Korang pulak suka pakai srcub/lulur apa? jom kongsi cerita.. sharing is caring!

Nota cinta: 

- untuk yang dah berkahwin, try la buat service lulur/srcub untuk pasangan.. korang akan feel lebih romantis nanti.. oooppppssssss....


Photobucket
www.tips-fb.com
Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

17 comments:

  1. noora selalu hangat2 taik itik je pasal lulur ni..lepas sekali dua pakai terus xberusik..hehehe..

    ReplyDelete
  2. huu..saya dah lupa bila kali terakhir saya lulur badan sndiri.. yg last gi spa pun before kahwin dlu..T_T
    bgusla zana wat entry ni, wat saya terpikir nak berlulur balik..hehehe.. blh la beli cam zana suggest ni..slalu jual kat mana ye?

    ReplyDelete
  3. puteri binari.. mse nak kawen last year,tiap2 mggu pegi mandi susu.. sbelum tu lulur dlu pakai mende alah 1 ni.. wangi! pastu lembut je kulit.. skrg xde daa.. lulur pn pakai cosway nye je. tu pun dok tonyoh2 sndiri dlm bilik air.. ehee =)

    ReplyDelete
  4. nk berlulur atau scrub g spa jela.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. syoknya zana...mcm best aje zana cite..nak beli gak lah...

    ReplyDelete
  6. xpenah pakai lulur..kalo nk pakai skg mmg xsempat..dah ade anak nie duk bz layan badan anak jek..huhu..kesian kat diri sendiri..;P

    ReplyDelete
  7. kita pakai putri binari susu kambing.. perasan nak putih hihihi.. nk try la yg sumber ayu tu.. tertarik dgn cite zana. suka zana buat entry pasal melawa ni. i like! hihi

    ReplyDelete
  8. huhu, JS tak pernah sbb tak pernah smpt..hehe

    ReplyDelete
  9. Haha akak,sharelah lagi ttg kecantikan ni ^^

    ReplyDelete
  10. WAHHHHHHHHH nanti share lg tauuuuuuuuuuu!

    ReplyDelete
  11. dulu rajin jugak pakai,,, skank tak sempat la zana.. hehehe. ika duk nangisss depan pintu jamban! tak tenang nak mandi..eeeee

    ReplyDelete
  12. hehe bru bli lulur mandi sumber ayu tdi..tak sbor nak pakai kihkihkih ;)

    ReplyDelete
  13. llur mndian s.ayu mmg ok.. segar lpz gune.. klit pon hlus n lmbt ssgt.. :)

    ReplyDelete
  14. citarasa kite sama la..sebelum ni mmg sy pakai scrub pteri binari bunga chrysan..br td beli lulur mandi sumber ayu kt mydin haruman bunga..saja nk try..igt nk google kebaikn lulur mnd sumber ayu..tu yg trjmp blog ni..anyway, ni satu prkongsian yg bgus :)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ