Tuesday, January 25, 2011

BraZiLiaN WaX + B2B + WiFeY aT HoMe


Enrty kali ni agak 18sx cikit.. so, meh rapat2.. takut orang lain dengar lak.. hihihihi..

Utk yg dah berkahwin, utk yg nak lalui malam pertama & utk husband yg sayangkan isteri digalakkan membaca.. utk adik2 yg sekolah, bimbingan orang dewasa amat digalakkan.. hahahaha.. dah macam nak buat filem la pulak... apakah??????

Brazilian wax..

Aku dulu dengar cerita tentang brazilian wax ni masa dekat2 nak bertunang.. excited lebih nak tau.. tanda2 gatal nak kahwin la tu kan.. hihihi

Sekarang ni ramai gak rupanya B2B yg berani utk cuba brazilian wax ni.. pada yg masih samar2 tu, maybe boleh tengok tentang brazilian wax ni.. nak lagi jelas, boleh baca info ni pulak..

Mula2, terfikir gak nak cuba be4 kahwin.. kononnya utk malam pertama la kan.. ahakss!!!

Tapi perasaan takut tu sangat kuattttttt!!!! malu x payah ckp la kan.. gerenti malu punya.. giler seram gak bila fikir2 utk buat brazillian wax ni.. so sampai sudah x buat jugak..

Lepas kahwin ni, semangat nak memanjakan & mencantikkan diri tu makin menebal ok.. demi encik suami tersayang.. hihihi..

Entry sebelum ni, aku ada citer tentang mobile spa dari FlowerPowerSpa.. so dipendekkan cerita, aku booking Tim untuk buat wax kat rumah..

Tapi aku x terus buat brazilian wax sebab takut lagi..

Sebagai permulaan, aku cuba body wax & skin lightening kat bahagian armpits..

Mula2 tu Tim panaskan dulu honey utk wax.. bila dah panas baru lah Tim apply honey tu kat armpits..


Sakit???

Ada la jugak rasa sakit tu.. ada jugaklah menjerit cikit2 especially bila Tim strip tu.. rasa terkejut2 cikit.. hihihihi..

Then lepas dah selesai wax tu, Tim buat skin lightening kat bahagian armpits.. masa ni x sakit dah..

Skin lightening tu ambik masa lama gak..

Perbezaan???

Perbezaan memang boleh terus nampak.. aku sendiri macam terkejut tengok hasilnya.. terus hilang perasaan malu.. yg ada perasaan happy jer.. teruja nak bagitau kat encik suami... oppppsssss... hihihihi..

So far semuanya ok lah.. even aku x try lagi brazilian wax, tapi pengalaman buat skin lightening pun dah cukup hebat!!!!!!!!

So, bagi sesape yg nak cuba tu, boleh la cuba contact Tim yer.. service memang terbaik!! ada gak review dari B2B yg pernah cuba brazillian wax dari Tim ni..


10 comments:

  1. zana,

    k.nik nk pengsan tgk gmbr kt link info tuh...huhu..its too wide open, malu i..

    xde link in bm ke?peningla nk mengeja english nehh..hehehe

    ReplyDelete
  2. kalau aku takde masa nak wax2 ni... wax kete adela... haha

    ReplyDelete
  3. hi..best kan kalo dpt buat semua yg diatas..huhu..

    tp hana ada baca 1 artikel yg share hukum islam bila kita buat brazillian wax ni.

    http://walimahpedia.blogspot.com/2011/01/istihdad-vs-brazillian-wax.html

    sila lah baca..

    ReplyDelete
  4. hahaha!tq for the lovely review!terharunye!!;)sorry sgt sbb wat zana rase uncomfortable huhu tapi tim just cadangkan ape yg terbaiklah utk my clients!alhamdulillah,zana suke!heheh haa nanti kite buat brazilian wax plax ye?:P hihihi

    ReplyDelete
  5. zana.. xpaham.. apa beza brazillian wax dengan brazilian skin lightening tu? dua2 kat tempat 'situ' ek

    ReplyDelete
  6. kak nik, jgn pengsan dulu.. hehehehe.. nnti zana try cr yg bm k..

    ReplyDelete
  7. faiz farish, hahahaha.. ko mmg sajer jer kan..

    ReplyDelete
  8. hana, thank u so much dear for this info.. zana pun x tau jugak sblm ni.. kena kaji lebih dulu ni..

    thanks yer dear..

    ReplyDelete
  9. tim, zana happy sbb perubahan nmpk serta merta.. tp tu lah, ada yg kata brazilian wax xboleh pulak..

    tim cuba tanya yg lebih pakar.. bkn apa, utk kita sama2 tau gak..

    ReplyDelete
  10. dd, kat 'situ" jugak.. just cara berbeza.. kaedah n bahan yg digunakan pun berbeza..

    zana skrg pun tgh cari info ttg hukum brazilian wax ni.. ada yg kata x boleh, ada yg kata boleh utk kesihatan..

    nnti if ada info, zana bgtau k..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...