Thursday, January 27, 2011

Mari BerPanTuN


dua tiga kucing berlari,
mana nak sama si kucing belang,
dua tiga anak dara mandi perigi,
pasti teruna xlepas pandang.







kalau ada sumur di ladang,

boleh hamba menumpang mandi,
kalau ada free tiket wayang,
bolehlah ajak saya sekali.

sepandai-pandai tupai melompat,
akhirnya jatuh ke tanah juga,
sepandai-pandai sotong paul meramal tepat,
akhirnya mati juga.

Tu antara pantun yg sempat aku buat pagi tadi.. semua tu gara2 blog Neslo ni lah..

Pagi2 dah buat aku gelak guling2 dengan pantun yg dia buat.. kreatif giler..

Sape2 yg pandai berpantun marilah kita berpantun sama2..

Pantun dua kerat boleh, 4 kerat boleh tapi jangan sampai x berkerat2 sudah la yer..

. www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

No comments:

Post a Comment

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ