Tuesday, January 11, 2011

TaRiKH CanTiK UnTuK KaHWiN & BerSaLiN


11.1.11

Tarikh yg cantik!!!

Ada jugak yg kata, "tarikh jer pun, xde makna sangat"

Ada jugak yg kata, "tarikh tu bawak makna yg sangat besarrrrrrrrr"

Contohnya, ramai B2B yg plan nak kahwin pada tarikh yg cantik.. senang nak ingat bila tarikh cantik ni kan..


Aku dulu pun berangan nak kahwin tarikh cantik.. tapi x kesampaian pon.. dah kata berangan kan..

Tarikh cantik yg aku nak tu pun lum sampai lagi.. hihihi.. nampak sangat x sabar nak kahwin sampai terpaksa lupakan tarikh cantik yg diidamkan tu kan?? tapi aku guna tarikh cantik tu untuk jadikan nilai duit hantaran lak.. nak jugak kan..

Kadang2 tarikh tu x cantik pun tapi tarikh tu memang semua orang ingat.. tu pun kira bagi makna yg lebih kan..

Contohnya, kalau ibu2 mengandung yg akn bersalin dalam bulan 8.. mesti kita akan kata "bestnya kalau baby lahir hari merdeka, 31/8 kan.. ank merdeka la kiranya.. nanti dapat hadiah mcm2 dari hospital"..

Nampak kat situ yg tarikh tu bukannya hanya sekadar tarikh.. tp bawak macam2 makna kan..

Macam setiap tahun kita mesti harapkan pasangan kita ingat tarikh birthday kita & anniversary kan.. cuba pasangan x ingat, mau merajuk seminggu kan??

Bab lupa tarikh2 ni selalunya lelaki.. tapi rasanya tu zaman dulu kot.. sekarang ni lelaki lebih prihatin tentang tarikh2 ni walaupun sibuk.. kalau ada ada yg lupa pun segelintir jer kot..

11.1.11, hari selasa.. rasanya susah kot nak jumpa pengantin melayu yg kahwin hari selasa semata2 nak tarikh cantik ni.. tapi mana tau yg sanggup nikah jer dulu hari ni sebab nak tarikh cantik ni kan??

Kalau yg nak bersalin tu lain la pulak citernya kan.. mana boleh jangka baby tu nak kuar hari ni ke esok ke.. kalau boleh dah tentulah ibu2 mengandung yg tengah tunggu hari nak bersalin tu nak bersalin hari ni jugak.. hihihihi..

Hope tarikh cantik hari ni akan bawak berita gembira + indah + kenangan yg sukar dilupakan utk kita semua..

2 comments:

  1. faiz, agaknya datuk K dah x tau nak bg hadiah apa kan.. hadiah semua mesti puluh2 ribu punya..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...