Thursday, January 13, 2011

Deko-Deko Console Table!!

Bestnya kalau aku ni pandai deko-deko rumah kan.. nak kata aku ni rajin deko-deko, x jugak sebenarnya.. lagipun x kreatif.. so deko-deko takat yg mampu jer la.. so kali ni kita cerita tentang deko-deko console table yer..


deko-deko console table adieyza

Masa duduk dgn family dulu x de la rajin sangat nak fikir bab2 perabot ni.. bila dah kahwin, terus berubah.. nampak kedai perabot pun excited lain macam..


Korang jgn expect yg LovelyHome tu aku deco2 yer.. x de maknanya ok.. tapi bila cakap bab deko-deko jer, semua mesti budget deko-deko macam rancangan Deco bersama Eric tu kan??


Bagi aku, deko-deko ni x semestinya kena beli perabot mahal2 or dari kedai perabot mahal2..kalau letak bunga ckit, hias ruang tamu dengan carpet, hias dinding ckit, susun perabot kat tempat strategik & match colour perabot ckit2 pun dah dikira deko-deko sebenarnya (sesuka hati aku jer bagi definisi deco ni.. ampun!!)

Tak semestinya kita kena hire designer & bayar mahal2 utk dapat rumah yg cantik hiasannya.. perabot yg murah + berkualiti + unik, kalau kita pandai deko-deko jadi cantik gak kan!!

Aku memang minat dengan console table.. rasa macam comel jer ruangan dalam rumah kalau ada console table..




Jom layan contoh console table yg ada.. geram jer tengok.. cantik2 kan?? tapi mesti mahal.. siap ada warna pink lagi.. meriah ok.. geram tengok console table yg cantik2 tu!!


Kena tambah ilmu deko-deko lagi sbb hiasan console table dlm gambar tu nampak sweet kan.. Kalau nak console table yg cantik2 mcm dalam gambar kat atas tu, kenalah rajin simpan duit lebih kan.. setakat ni mampu console table yg biasa2 jer dulu.. mula2 kosong jer console table tu..




Sebab nampak kosong sangat then letaklah lebih banyak frame gambar dan letak sekali table runner warna merang menyala!




p/s: lepas 5 bulan kahwin, baru ada mood nak sambung 
deko-deko.. sebelum ni mood nak manja jer lebih.. hihihihi..


6 comments:

  1. zana,

    k.nik sbnrnya minat nk hias2 umah cantik2 tp apakan daya, bajet tarak n xde dorongan. tu yg buat pk 40 kali bila nk hias umah

    ReplyDelete
  2. brg muwah klo pndai deco2 pon jd cntik & nmpk mahal ok..selamat mdeco yunk..

    ReplyDelete
  3. letak table runner pun cantik gak..

    ReplyDelete
  4. kak nik, meh zana bg dorongan... hehehe.. xpe kak nik, slow2 kumpul duit then kita deko2 rumah kita nnti..

    ReplyDelete
  5. N, setuju!!!!!!!! xkisah la murah ke mahal, yg pntg ada idea kan dear..

    ReplyDelete
  6. kak ieta, thanks 4 the idea.. zana pun cadang nak cari table runner.. tq yer..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...