Thursday, March 8, 2012

Steamboat House Senawang - Sambutan Hari Lahir Mak

Last week masa birthday mak, aku & kakak yang no.4 bawak mak makan malam dekat Steamboat House, Senawang.. plan dari awal tapi last minit call restaurant tu.. 


depan Steamboat House Senawang.. saya makin tembam!

Punyalah susah nak dapat nombor telefon restaurant ni.. puas dah aku google, semua review just cerita pasal makan jer.. xde pun yang cerita tentang nombor telefon untuk booking.. last2 jumpa video kat youtube.. video dari rancangan Nasi Lemak Kopi O TV9 tentang restaurant ni..


ruangan dalam restaurant..

Makan kat restaurant tu dengan mak, abah, kakak aku, abang ipar, anak buah & mak abang ipar aku.. masa sampai kat situ, kedai lengang jugak la.. tapi bila dah setengah jam kat situ, punyalah ramai pelanggan..

Sampai Steamboat House terus ready untuk makan! perut dah berkeroncong sebab memang sengaja kosongkan perut untuk makan steamboat..




Bagi aku pilihan makanan agak limited sangat.. x banyak pilihan yang boleh disesuaikan dengan selera semua orang.. sebelum ni kan aku pernah cerita yang aku makan steamboat kat MAEPS Serdang kan.. memang beza dengan MAEPS tu.. kat MAEPS ada jugak pilihan nasi & bihun.. tapi kat Steamboat House ni memang semata2 pilihan steamboat jer.. so pilihan agak limited, tapi still ok..

Pilihan steamboat pun kurang.. seafood memang xde langsung, yang ada hanyalah bebola ikan, udang, ketam, ayam & sotong.. 


Untuk grilled pulak ada 4 pilihan.. black pepper, percik & lagi 2 aku lupa.. hihihi.. masa dekat Steamboat MAEPS, banyak seafood yang fresh2 kat situ.. so bila kat Steamboat House ni xde seafood, memang agak kecewa cikit la.. sebabnya abah suka sangat seafood.. 






Pasal harga, standard dengan restaurant steamboat yang lain.. untuk pilihan pakej steamboat & grilled harga untuk dewasa RM22 dan kanak2 RM12.. tapi awas, setiap 100gram pembaziran akan dikenakan caj RM10.. so jangan sampai membazir yer.. kalau just nak makan steamboat, boleh makan dalam restaurant.. 


Tapi kalau nak grilled, kena makan kat luar.. harga tanpa grilled RM20 untuk dewasa dan RM10 untuk kanak2.. apapun, malam tu kitaorang seronok boleh bakar satay sambil layan steamboat yang panas2..








Pasal service lak, staff kat situ kebanyakannya peramah.. cuma ada sorang pekerja asing yang blurrrr cikit, masa aku sampai boleh pulak dia bagi meja untuk 5 orang sedangkan kitaorang datang 8 orang.. dia boleh kata muat jer 8 orang duduk makan  kat meja tu.. sekali datang supervisor dia, terus kitaorang dapat 2 meja then supervisor dia mintak maaf.. 









Paling sedap dah tentunya boleh ambik ice cream banyak kali.. hihihi.. sedap ice cream kat situ.. nak buat ABC sendiri pun boleh.. tapi aku buat x berapa nak jadi.. so x layak bukak gerai jual ABC.. hihihi..


abah & mak menanti menu makan malam yang panas2..

mak & besannya.. muka diaorang berdua lebih kurang sama kan??

Sesuai untuk bawak keluarga makan2 kat situ.. mak pun nampak seronok sangat malam tu.. tersenyum jer sepanjang masa.. abah pulak sibuk bakar satay sambil berceloteh.. abah kan memang kuat bercakap.. meriah!


Mak.. yang diraikan...

So pada yang berminat nak makan kat restaurant ni, bolehlah call 019-6428918 untuk booking tempat.. kalau nak walk in pun boleh, cuma kena datang awal cikit sebab kalau lepas jer pukul 9malam memang ramai sangat orang.. kedai ni berdekatan dengan Giant & McD Senawang.. senang jer nak cari restaurant ni..


Nota Cinta: tetiba rasa nak makan satay Kajang bila teringat bab bakar2 satay.. hihihi..



Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

9 comments:

  1. Dulu sebelum ida pindah KL, ida duduk taman depan Giant Senawang tu.. hehe... ida pernah makan sini, tapi memang tak best berbanding MAeps tu!! hhihii...

    Next time datang Qthai ok! Situ memang TERBAIK bagi ida... =)

    ReplyDelete
  2. kita pun skang duk survey tempat setamboat yng murah... ermm..mana nak cari yg murha dan sedap kan..sbb yang ni dh kira murah..huhu

    ReplyDelete
  3. huuuu tau tau tp lom penah try lg..sob sob...

    ReplyDelete
  4. bestnya..mkn dgn family mmg best!

    ReplyDelete
  5. agk kureng la steamboat2 ni mgkin sbb xde cili api, heheheh

    xperasan lak ade steamboat house kt snwg tu kak

    ReplyDelete
  6. sedap jugak makan satay kan zana..nanti next jumpe2 kite pegi makan sate la nak ;p

    ReplyDelete
  7. Wah makin bam2 puan zana kita nih.. But still comey... Entah2 ada isi kah?? Hihihi

    ReplyDelete
  8. asiah tag akak ...http://jieha89.blogspot.com/2012/03/megagiveaway-by-penmerahcom.html

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ