Tuesday, March 20, 2012

Tips Membeli Secara Online - Wuuhuu Online

Tips yang menarik dari My Femag untuk kaki shopping yang suka membeli secara online.. untuk yang baru berjinak2 untuk membeli barangan secara online, boleh jadikan tips ni sebagai rujukan..


kalau x clear, silalah rujuk majalah My Femag..


Seronok sebenarnya beli secara online ni.. jimat masa, jimat tenaga, jimat duit (minyak kerata & tol nak pergi shopping, parking shopping complex, makan2 lepas shopping).. cuma kenalah bijak memilih.. kadang2 ada jugak barang yang dipamerkan x sama seperti yang dinyatakan di website.. ada jugak kes barangan kurang berkualiti, maklumlah kita x boleh nak pegang barang tu dulu kan, sampai2 jer tau barangan tu indah khabar dari rupa..

Aku banyak jugak beli secara online.. kadang2 encika diey yang over risau if barang yang aku order x sampai.. dia risau if peniaga tu tipu lepas dah dapat payment.. maybe sebab dia x biasa kot.. memang ada kes macam penipuan tu, so kena lebih berhati2 la kan.. setakat ni aku belum pernah kena lagi.. korang pernah kena tipu ke or ada pengalaman x best masa beli secara online ni?

Nota cinta: bila nak dekat gaji, macam2 la website online shopping yang ditengoknya.. seronok betul!!


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

8 comments:

  1. suke jugak shopping online ni..
    memang best..

    ReplyDelete
  2. takat ni xpernahlah kene tipu, tp sy x berape nk minat gune online ni,jimat mang jimat tolak kos lain bile bershopping walk in,tp takot je kene tipu tang HARGA..lbh puas tgk dpan mate Zana..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...stakat ni sy x penah kena tipu..semua brg dpt bila shoping online.. Kena kaji betul2.. Kadang2 yg online lagi murah berbanding kat kedai..jimat kos..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. akak akan repeat order dgn seller yg bagus cthnya:delivery cepat,brg seperti yg dipromote kan...

    tp kdg2 brg online ni kita bajet brgnya cenggini..tp bila dah sampai x sama cam kita bygkan..mmg frust...

    akak pernah terkena dengan shopping online ni..time minta duit cepat giler..cam kita berhutang lak ngan dia..bila nak send brg...lambat btul...dekat2 2 minggu baru dpt brg..pastu dpt brg yg x sempurna lak..cam x berbaloi ngan ape yg kita byr...pastu akak dah serik...

    tp x semua seller cam tu..ade yg servis tip top...yg tip top tu yg menjadi pilihan akak.

    ReplyDelete
  6. Sama la! Diana lebih suka shopping online :D lagi jimat! tapi kadang2 tu rambang mata juga sampai tak tau nak pilih mana satu. hihi :3
    Btw, dah follow sini ;)

    ReplyDelete
  7. kak ita pernah beli buku aje..barang lain tak pernah..takut tak sama ...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ