Friday, March 23, 2012

Sabun Di Bilik Mandi.. 3 Tips Berguna..

Sabun mandi di bilik mandi.. dah tentu2 kita gunakan untuk membersihkan kotoran di badan kan.. tapi jangan tak tau selain daripada membersihkan kotoran di badan, sabun mandi juga boleh digunakan untuk beberapa tujuan lain.. nak tau? sila pastikan anda baca sehingga habis sebelum membuat andaian yang lain.. :)



3 tips berguna kegunaan sabun mandi yang tak ramai orang tau :


Kegunaan 1



Sabun mandi amat berguna untuk mencuci kolar baju lelaki. Terutama kolar baju sekolah anak2 lelaki yang berwarna putih. Tidak ketinggalan juga kolar baju kerja para suami. Letih kita menyental kolar dengan detergent, kadang2 masih susah mahu tanggal. Detergent pula agak kasar untuk tangan kita. Jadi, boleh gunakan sabun mandi untuk menyental kolar tersebut. Hasilnya pasti memuaskan!

Kegunaan 2

Gunakan sabun mandi untuk membersihkan sinki! sental sinki dengan menggunakan sabun mandi dan sponge besi untuk hasil yang lebih bersih.. yang ni sesuai diamalkan lagi2 kalau sinki bukan jenis stainless steel.. 

Kegunaan 3

Kegunaan ketiga agak sensitif sikit ya. sabun mandi (shampoo pun boleh) boleh digunakan untuk membasuh...ehem....anak seluar kita, khususnya orang perempuan. Selain lembut pada tangan kita, ia juga amat berkesan menghilangkan warna dan sebarang kesan! Anak seluar kita juga lebih lembut dipakai dan tidak menjadi kasar seperti setelah dibasuh dengan detergent!



Nota Cinta: x sangka banyak juga fungsi sabun ni yer... hihihi..

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

8 comments:

  1. bagus gak yer.. agak2 yg shower foam pun buleh tak?? tp rabak la plak nk jdikan penyental sinki. huhu.

    ReplyDelete
  2. salam Zana..K.atie tambah lgsatu kegunaan sabun mandi,yg k.atie amalkn selalu!
    Klu periuk belanga/kuali/cerek kita hitam....cuci jer dgn sabun mandi,pasti berkilat seperti baru!
    Cubalah,pasti tidak mengecewakn :D

    ReplyDelete
  3. ooo gitu ae, benda simple tp byk gunanya..

    ReplyDelete
  4. Tips 1 & Tips 3 tu memang selalu buat. Esok nak try tips untuk sinki tu pulak.

    ReplyDelete
  5. yg part ehem tu..BE br borak dgn member..mmg betul hilang lah..BE guna shampoo..hehe but anyway part sinki tu BE nak cuba nnt.. thanx for sharing

    ReplyDelete
  6. Wah ros gunansabun untuk mandi :) jimat... Hehhehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ