Friday, March 23, 2012

Petua "Hijau" - Reduce, Reuse, Recycle

 Tips/Petua Hijau - Menjimatkan!!


Sumber: WUUHUUONLINE/FEMAG


Part jimatkan air & mandi selama 5 minit memang x tak kan berjaya aku lakukan.. minimum aku mandi pun dah 15 minit.. ni memang perangai aku yang buatkan ramai kawan2 kat hostel suruh aku bangun awal2 pagi sebab takut orang lain tak dapat mandi sebelum ke class.. hihihi..

Bab aircond, susah jugak tapi boleh jer buat.. lepas ni nak tido guna kipas sehari, guna aircond sehari.. xpun dah tido lena, matikan aircond & on kipas (tapi kalau dah lena sangat tido, boleh bangun ke???)

Kurangkan menonton tv tu macam susah la pulak.. encik adiey suka tengok tv.. mata pandang laptop tapi telinga dengar berita/movie.. 2,2 sekali dia layan.. 2,2 gak dia fokus.. pelik sungguh!

Yang lain tu rasanya boleh cuba diamalkan.. tinggal nak x nak jer benda ni kan.. tapi x salah kalau kita mulakan cikit.. lama2 nanti biasalah tu kan..

Nota Cinta: ada sambungan lagi petua ni.. sebab panjang sangat so kena buat sambungan lak.. hihihi..

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

2 comments:

  1. insyaAllah semua ni blh diamalkan.. xdalh susah sgt kan.. :-)

    ReplyDelete
  2. dpt ke? byk sgt benda yg perlu..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ