Tuesday, March 6, 2012

Laman Duta Presint Diplomatik



Memandangkan aku ni duduk kat Presint Diplomatik, jadi haruslah merajinkan diri untuk meneroka kawasan sekitar perumahan tu kan.. kalau orang tanya apa yang menarik kat situ, tau jugaklah nak jawab apa kan.. so hari tu, aku & encik adiey sempat lepak kat salah satu taman kat Presint 15 tu..







Nama taman tu Laman Duta.. waktu petang2 ramai parents bawak anak2 beriadah kat situ.. ada padang yang agak luas kat situ.. sebelah padang tu ada playground.. kalau petang2 tu memang penuh la dengan orang ramai yang datang beriadah..





Sebelah Laman Duta ni ada Muzium Alam Semulajadi.. muzium ni selalu buat pameran berkaitan haiwan dan alam semulajadi.. aku pernah gak buat entry tentang muzium ni (post).. masa aku pergi ni still ada lagi pameran buaya tu.. penganjur panjangkan tempoh pameran tu..






Aku & encik adiey just bergambar jer kat luar muzium tu.. x masuk dalam pun sebab masa tu nak cepat gie jumpa member.. so x dapat bagi details tentang pameran tu kat korang yer.. sorry...






Sebenarnya ada lagi taman dan kawasan yang jadi tumpuan orang ramai kat Presint 15 ni.. nanti ada masa aku try pergi taman2 tu then review kat blog ni k..

Nota Cinta: jarang sungguh bergambar area Putrajaya walaupun dah 2 tahun menetap kat Putrajaya.. huhuhu..


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. Lama da ingat nak pi muzium tu. tp tak ter pegi lagi. Nenanti lah. Huhu

    ReplyDelete
  2. xtau lak ada fountain kat dlm tmn tu.. BE selalu gak g opis hubby kt sana tp jarang skali nak jejak kaki kat tmn tu..hehe

    ReplyDelete
  3. oh ada mcm2 ya rupanya kat putrajaya.. tau alamanda je sblum ni hihi

    ReplyDelete
  4. Salam Zana,

    Seramnya kak Ros tengok buaya tu....besar sangat...he.he.he...

    ReplyDelete
  5. ain dh duk sini lbh kurang 8 thn pun blum abis teroka Putrajaya nie..huhu..nampak beno mls jln..;P

    ReplyDelete
  6. opis i dekat dengan presint 15 ni..kadang2 makan dekat dgn misteri sang buaya tu..tak pernah berenti tgk pun...heheh

    ReplyDelete
  7. zana..mcm-mcm ada..takut tengok buaya tu...

    ReplyDelete
  8. seronok la tgk akak kita ni asyik bercuti jer..jeles! heeeee

    ReplyDelete
  9. seronoknya tengok akak kita ni...rajin bercuti..mood jeles! hehe

    ReplyDelete
  10. blm g lagi tengok sang buaya tu wp slalu singgah lunch kt presint 15..hehe
    **cam takut plak nk g tengok buaya tu...huhu

    ReplyDelete
  11. akk x nah tahupun pasal kewujudan taman & muzium tu

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ