Thursday, April 19, 2012

Hati ini sayu dalam gembira.. Perancangan Allah itu lebih baik..


Dalam tempoh sebulan yang akan datang ni, hari2 aku mesti akan rasa sayu.. malam tadi dapat berita yang agak mengejutkan.. berita tu biarlah aku simpan sampai tarikh tu tiba bulan depan.. aku janji akan cerita bila masanya telah tiba..

Perancangan Allah itu lebih baik.. walaupun sebenarnya mengikut perancangan kami,ianya akan dilaksanakan pada tahun depan.. tapi, aku yakin bahawa Allah dah merancang sesuatu yang lebih baik untuk kami suami isteri..

Walaupun hati sayu, namun jauh di sudut hati perasaan gembira itu hadir.. cuma mungkin berita tu diterima di saat kami belum sedia.. masa sebulan yang ada akan digunakan sehabis baik bersama suami tersayang.. mungkin tempoh sebulan ni menjadikan kami seakan tidak mahu berpisah.. setiap detik dirasakan mahu bersama...






Ya Allah, tabahkanlah hati kami melalui hari2 mendatang.. kami bermohon agar segala urusan kami dipermudahkan.. jauhkanlah perasaan sedih dan sayu itu hadir dalam kehidupan kami.. terbitkanlah perasaan gembira dan indah pada kami setiap hari.. sesungguhnya, kami redha dengan perancangan Mu Ya Allah..

Nota Cinta: doakan agar hati aku terus gembira dan terus x rasa sedih dengan berita yang diterima yer.. kerana berita tu sepatutnya tersangatlah membawa kegembiraan, cuma dalam keadaan yang sedikit mengejut, ianya menjadi sayu dan pilu..

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

17 comments:

  1. Why? Adie kena transfer kah?
    Takpe lah Zana, Allah dah tentukan yg terbaik utk kita.
    Apa2 pun, berdoa yg baik2 je yer :)

    Apa2 hal nati call akak yer...

    ReplyDelete
  2. insyaallah..atie mcm paham je..mcm awak n suami akan berjarak jauh je..ape pun sabar ye n doa banyak2 miracle will happen..:)

    ReplyDelete
  3. walau apapun berlaku..
    sy doakan agr awk slalu tabah mghadapinya..

    betul tu..perancangan allah swt itu lbh indah :-)

    ReplyDelete
  4. kenapakah zana...en somi dapat offer keje luar negara ke...heheh.pandai je bt tafsiran

    ReplyDelete
  5. nape kak? kak zana o abg adie kena transfer ke? takpe lah kak.. Allah lebih mengetahui.. jijah dr awal2 lagi pon dah PJJ. tah bila dapat hidup bersama dengan suami.. emm

    ReplyDelete
  6. sabar yer..org yg sabar besar ganjarannya..noli pjj gak..;)

    ReplyDelete
  7. Ini semua ada hikmahnya.. Harap zana bersabar dgn pemberianNya

    ReplyDelete
  8. Jangan isau yer kak.. Jangan sedih2... Ros dulu pun kna pisah jugak.. Tp disaat perpisahan tu allah bg zuriat kat ros and suami :) cayanggg kak zana.. Sabar yer...

    ReplyDelete
  9. pasti ada hikmahnya... sabar ye...

    ReplyDelete
  10. apa2 pun ...banyakkan bersabar..ada hikmah tue..mesti allah dah tentukan sesuatu yang baik menanti zana dan suami ...

    ReplyDelete
  11. sabar zana..*kalau noora konfem nehi nehi nehi*...huhuhu

    ReplyDelete
  12. en somi kena transfer ke dear.. hmm. bykkan bersabar.. Dia sedang merancang yang lebih baik wallahuallam.

    ReplyDelete
  13. salam zana...syiannya.Xmo la sedih2 ya
    Encik Adiey naik pangkat..pastu kena transfer ya?takpe la..brjauhan mengeratkn lg kasih syg kalian berdua.
    Zana kena tabah ya....

    ReplyDelete
  14. kenapa tu zana? mungkin ada hikmah disebaliknya yer..insyaALLAH mungkin ada perancangan disebaliknya.take care :)

    ReplyDelete
  15. Apepun zana sabar ye..kami disini ada tuk berkongsi segalanya dengan zana..Perancangan Allah itu lebih baik..aminnnn

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ